题目内容

【题目】根据短文内容的理解, 选择正确答案。 I told my friend Graham that I often cycle two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route. He replied, "You mean fortunately." He explained that I should be glad of the extra exercise that the hill provided.
My attitude to the hill has now changed. I used to complain as I approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to lose weight and get fit. It will mean that I live longer. This hill is my friend. Finally I comfort myself with the thought of all those silly people who pay money to go to a gym and sit on stationery exercise bicycles when I can get the same value for free. I have a smile of satisfaction as I reach the top of the hill.
Problems are there to be faced and overcome. We cannot achieve anything with an easy life. Helen Keller was the first deaf and blind person to gain a university degree. Her activism and writing proved inspirational. She wrote, "Character cannot be developed in ease. Only through experiences of suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved."
One of the main determinants of success in life is our attitude towards adversity (逆境). From time to time we all face hardships, problems, accidents and difficulties. Some are of our making but many are no fault of our own. While we cannot choose the adversity, we can choose our attitude towards it.
Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs cut off following a flying accident. He was determined to fly again and went on to become one of the leading flying aviators in the Battle of Britain with 22 aerial victories over the Germans. He was an inspiration to others during the war. He said, "Don't listen to anyone who tells you that you can't do this or that. That's nonsense. Make up your mind, you'll never use crutches (拐杖) or a stick, and then have a go at everything. Go to school, and join in all the games you can. Go anywhere you want to. But never, never let them persuade you that things are too difficult or impossible."
The biographies (传记) of great people are full of examples of how they took steps to overcome the difficulties they faced. The common thread is that they did not become depressed. They chose their attitude. They chose to be positive. They took on the challenge. They won.
Nevertheless, there is still the problem of how you change your attitude towards adversity.
(1)Which of the following is true according to the author of the passage?
A.Going to a gym is greatly beneficial to people's health.
B.Climbing hills on bicycles is the best way to take exercise.
C.Those who want to achieve success can't expect to live an easy life.
D.People's attitude to adversity is the only factor of their success.
(2)By quoting what Douglas Bader said, the author intends to tell us "."
A.Nothing is difficult to the man who will try.
B.A bad workman quarrels with his tools.
C.If you risk nothing, you will have nothing.
D.Failure is the mother of success.
(3)Following this passage, the author will further talk about .
A.how his friend helped him to change his attitude towards the adversity he faced
B.why it is important to keep optimistic in face of adversity
C.what steps to take to change your attitude towards the adversity you face
D.what great people have in common
(4)Which of the following can best function as the title of the passage?
A.Life is full of adversity
B.Different attitudes towards adversity
C.Nothing is impossible
D.Face adversity with a smile

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)D
【解析】生活中, 决定成败的主要因素之一是我们对待逆境的态度。虽然我们不能避免逆境, 但是我们能选择面对它的态度。
(1) 细节理解题。根据文章第三段中的We cannot achieve anything with an easy life.可判断C项是作者的观点。
(2) 推理判断题。选项D的含义为"失败乃成功之母";选项C的含义为"吃一堑, 长一智";选项B的含义为"拙匠怨器钝";选项A的含义为"世上无难事, 只要肯登攀"。A项含义与所引用的话(倒数第三段)含义相符。故选A。
(3) 推理判断题。根据文章最后一段中的there is still the problem of how to change your attitude towards adversity可作出推断。选C。
(4) 主旨大意题。本文围绕面对逆境我们应持乐观的态度这一话题而展开, 所以选项D"笑对逆境"适合作本文标题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。
Research on embryonic stem cells (胚胎干细胞) is debatable because it requires the destruction of live human embryos.
Supporters find it easy to minimize the significance of this fact because the embryos are only a few days old—nothing more than "blastocysts (胚泡)".
But if it's OK to destroy 5-day-old embryos to further scientific inquiry, is it OK to destroy embryos that are five weeks old? Five months? Eight months? Science can't answer that question.
You don't have to be part of the pro-life group to have concerns about this kind of scientific research. James Thomson, the University of Wisconsin biologist has said, "If human embryonic stem cell research does not make you at least a little bit uncomfortable, you have not thought about it enough." However, the president's new order suggests we should not think too much.
Recently, supporters of embryonic stem cell research called on president to allow experiments using "surplus (多余的)" fifty frozen embryos in fertility clinics, arguing that they would be disposed of anyway. But Obama didn't limit his new policy to these fertilized eggs.
On the contrary, he left open the possibility of funding studies using embryos created specifically so their cells can be harvested. He did, however, reject another option. "We will ensure," he said, "that our government never open the door to the use of cloning for human reproduction. It is dangerous, profoundly wrong and has no place in our society, or any society."
But this position is hard to square with his claimed approach. On one hand, the president says his policy is "about letting scientists do their jobs, free from pressure". On the other, he will use pressure to keep them from doing reproductive cloning.
What this policy means is simple: It may be permissible for scientists to create cloned embryos and kill them. It's not permissible to create cloned embryos and let them live. Their cells may be used for our benefit, but not for their own.
It's the policy that is risky not just to days-old human embryos. The rest of us are sure to receive important medical benefits from this research one day. But we may lose something even more important in a moral sense.
(1)It's implied in the fourth paragraph that pro-life group ________.
A.support the research on embryonic stem cells
B.don't agree with any kind of scientific research
C.agree with James Thomson's opinion
D.rarely think of the consequences of embryonic stem cell research
(2)The underlined phrase "square with" in the passage is closest in meaning to ________.
A.find a square tool for
B.be in line with
C.quarrel with
D.pay off
(3)Which of the following statement is TRUE according to the passage?
A.The author thinks there's a big difference between a 5-day embryo and a 8-month embryo.
B.In Obama's policy, embryonic researchers can only use surplus embryos in fertility clinics.
C.President Obama hasn't expressed his attitude toward human reproductive cloning.
D.The research on embryonic stem cells may bring people medical benefits in the future.
(4)The author thinks the policy is worrying because ______.
A.the research is against the law
B.we may suffer morally for the research
C.scientists are not really working without pressure
D.ban on human cloning is in the long run harmful to human development

【题目】根据短文内容的理解, 选择正确答案。 When my friend Lesa was diagnosed(诊断) with cancer, another friend and I went to the hospital to spend some time with her. We bought her a small toy and named him Lemon-Aide. We gave Lemon-Aide to Lesa and told her he was to go with her to all of her treatments to remind her that we were thinking of her and caring about her even though we could not always be with her. When the treatments were completed, she said when someone else needed him she would pass him along.
A few months later, much to my surprise, it was me that she passed him to. Lemon-Aide went with me to all of my treatments.
One day while waiting for my doctor I decided we could market the idea to fight cancer. Lesa thought it was a great idea so we founded the organization that came to be known as Lemon-Aide's Friends, Inc. We designed our organization to remind people fighting cancer that there are people who love and care about them all the time. Today we have totally 5013 volunteers. The money raised is donated to cancer patients who do not have insurance. The physicians on our Board of Advisors determine how and where our money is donated.
Lemon-Aide is for men, women, and children of all ages and to date has been sent to 34 states and 33 countries to provide smiling support for people fighting cancer. When life gave us lemons we made Lemon-Aide, a soft smiling toy that represents love, support, and encouragement.
(1)The author went to the hospital with her friend ________.
A.to operate on Lesa
B.to treat her disease
C.to accompany Lesa
D.to look after Lemon-Aide
(2)Lesa was given a small toy because ________.
A.he represented her organization
B.he could help weaken her pain
C.she would think of her friends
D.her friends tried to comfort her
(3)It can be inferred that ________.
A.the author had suffered from cancer
B.Lemon-Aide had suffered from cancer
C.Lesa had recovered from cancer
D.Lemon-Aide learned to look after the author
(4)Lesa and the author formed an organization to ________.
A.cure cancer
B.raise money
C.help cancer patients
D.help their friend

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

Many arguments teenagers have with their parents are about one thing: independence. As you get older, you’ll want to do more stuff on your own, without your mom and dad tagging along with you. The arguments generally start when your parents think you aren’t ready for extra responsibility while you think you are. Arguing with your parents isn’t the best solution at all, but the best solution is gaining trust from your parents. 1

●Understand that it’s not your parents who do not want you to have independence, they want the best for you and think you’re not ready or you’ll hurt yourself if you have the freedom to do whatever you want. Show your parents you can be sensible. 2If you can’t get home by 9:30, they’ll never let you out after 10:00.

●Agree with them some “friends time” and some “family time” so that they know you won’t be spending your whole weekend out with your friends. 3They won’t imagine you getting into trouble if they know how they are.

4 They won’t feel much worried letting you go off on your own if they know what you’re up to. Call in and tell your parents that you’re OK from time to time. The less they worry about you, the more independence you’ll gain.

5If they find out, all that trust will be destroyed and then you'll never get the extra independence you ever wanted.

A. Show your parents how independent you are.

B. Never lie to your parents about where you’re going.

C. Remember to ask for your parents’ help if you need it.

D. Always tell your parents where you are, and who you’re with.

E. Generally speaking, they won’t be worried about increasing your independence.

F. And before you enjoy the “friends time' introduce your friends to your parents.

G. Agree a time you’ll be home with your parents, and always make sure you keep to it.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Living near the beach may come with an extra perk (利益): better health. A new study analyzed information from more than 48 million people in England and found that the nearer they lived to the coast, the more likely people were to report good health within the past year.
Living near the coast may be associated with better health because the seaside environment reduces stress, the researchers said. They pointed to another British study that found that people who took trips to the coast experienced more feelings of calmness and relaxation than those who visited urban parks or the countryside.
The difference from living near the coast was relatively small. But a small effect, when applied to an entire population can have a substantial impact on public health ,said study researcher Ben Wheeler of Peninsula College of Medicine and Dentistry in Exeter, England.
However, it's too soon to advise people to hit the beach to improve health, Wheeler said. The study only found an association, not a cause-effect link, and it's possible that other factors could explain the results. For instance, it could be that people who are wealthier, and therefore healthier, are more able to move to desired locations such as the coast, Wheeler said, a phenomenon known as the migrant effect. But the study did find that the association between coastal living and better health was strongest for those living in the poorest areas, which perhaps indicates that wealth cannot explain the results, Wheeler said.
Because the study looked at only England—an island country in which everyone lives within 72 miles of the coast—it's not clear whether the findings would apply to other populations. Far from England, a health expert not involved in the study said that while the British research certainly doesn't prove that people's health and the place they live are linked, it's possible that proximity to the seas does something for our bodies.
If future studies confirm the results, the next step would be to find out it is what coastal environments that can benefit health. Wheeler said it may then be possible to bring those benefits to people living in other areas, through virtual environments, for instance.
(1)We can conclude from the passage that ______.
A.people are encouraged to move to the coast
B.people living near the sea may be healthier
C.people pay increasingly attention to health
D.people are worried about residential environment
(2)According to the researchers, living near the sea ______.
A.doesn't nearly affect the British population
B.can cure some difficult diseases in a way
C.can help get over one's stress
D.means freeing from sadness or troubles
(3)What Ben Wheeler said means ______.
A.the British public health is decreasing
B.concrete evidence favors life near the sea
C.wealthier people are likely to be healthier
D.exact reasons are proposed for further research
(4)What does the underlined word “proximity” in the passage mean?
A.being close
B.being distant
C.being similar
D.being opposite

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Cliffside Manor Apartments are conveniently located (位于) just 15 minutes from Downtown Pittsburgh, Cranberry Township, Greater Pittsburgh International Airport and Robinson Township shopping district. This community (社区) has 1 and 2 bedroom apartments for rent. Pet-free community.

Individually controlled heat & air conditioning
Balconies/Patios
Individual extra storage

Off-street parking
Laundry facilities (设施) in each building
Equipped kitchens with dishwashers
Furnished apartments available

Castle Ridge Luxury Apartment Homes are located in the suburban south hills of Pittsburgh, convenient to I-279 interstate highway, Pittsburgh International Airport, and the public transit (运输) system. 1, 2 & 3 bedroom apartment homes for rent. Pets are accepted with pet fee.

Convenient scenic south hills location
Walking distance to the public transportation
Shape up 24/7 in your fitness center
Heated swimming pool & tropical tanning bed

Clubhouse & Business center
Full sized washer/Dryer in your unit
Fireplaces in every unit

Alvern Garden Apartments are pleasantly situated in a quiet residential (住宅的) neighborhood in the suburban south hills of Pittsburgh. Close to Keystone Oaks School District and nearby restaurants and minutes to South Hills Village shopping mall. 1, 2 & 3 bedroom apartments for rent. Cats only with a $250.00 security deposit.

24 hour emergency maintenance (应急抢修)
Free gas cooking
Swimming pool

One block from subway
Laundry facilities
Covered parking available

The Pointe at Adams Ridge is located north of Pittsburgh with convenience to I-79 interstate highway, shopping, restaurants & entertainment. 1, 2 & 3 bedroom apartments for rent. Pets are welcome.

Island kitchens/Built-in microwave racks
Conference and business center
Sandy beach pool

Private movie theater
Indoor basketball court
English pub gathering room


(1)In which communities are you allowed to keep a pet dog?
A.Cliffside Manor Apartments & Castle Ridge Luxury Apartment Homes.
B.Alvern Garden Apartments & The Pointe at Adams Ridge.
C.Cliffside Manor Apartments & Alvern Garden Apartments.
D.Castle Ridge Luxury Apartment Homes & The Pointe at Adams Ridge.
(2)Mr. Parker often travels on business by air and loves body building. Which community can interest him most?
A.Cliffside Manor Apartments.
B.Castle Ridge Luxury Apartment Homes.
C.Alvern Garden Apartments.
D.The Pointe at Adams Ridge.
(3)The Smiths prefer to rent in Alvern Garden Apartments rather than the other three probably because ________.
A.they have a school-age child
B.they like swimming
C.they want to cook themselves
D.they care much about shopping convenience
(4)We can learn from the text that ________.
A.Cliffside Manor Apartments don't have a parking place
B.Castle Ridge Luxury Apartment Homes offer free laundry services
C.Alvern Garden Apartments aren't suitable for those who like quietness
D.The Pointe at Adams Ridge provides places for business meetings

【题目】每句中只有一个错误。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:每处错误及其修改均仅限一词。
(1)The driver was at loss when word came that he was fined for speeding.
(2)Not until he met with difficulty he realize the importance of group work.
(3)Healthy food includes all types of foods, because of no single food can provide all the nutrients our body needs.
(4)Either the classrooms or the office need to be cleaned.
(5)I got caught in the rain and my suit had been ruined.
(6)I find that the neighborhood which I used to living in has changed a lot.
(7)I felt very strange to travel without any luggages.
(8)I would be gratefully if you could do me a favor.
(9)I am writing to tell you I would prefer to move into a single room in next term.
(10)By mastering the necessary grammar knowledge, I can express me correctly.
(11)The church was filled up with people whom had come to pay their respects.
(12)Opportunities and success tend to be in favor for those who are ready.
(13)At the end of the program, the students presented papers on their research with their supervisor.
(14)When asked about his future plan, he made no respond to the question.
(15)We are astonished to find the temple still in good conditions.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网