题目内容
【题目】根据短文内容的理解, 选择正确答案。 I told my friend Graham that I often cycle two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route. He replied, "You mean fortunately." He explained that I should be glad of the extra exercise that the hill provided.
My attitude to the hill has now changed. I used to complain as I approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to lose weight and get fit. It will mean that I live longer. This hill is my friend. Finally I comfort myself with the thought of all those silly people who pay money to go to a gym and sit on stationery exercise bicycles when I can get the same value for free. I have a smile of satisfaction as I reach the top of the hill.
Problems are there to be faced and overcome. We cannot achieve anything with an easy life. Helen Keller was the first deaf and blind person to gain a university degree. Her activism and writing proved inspirational. She wrote, "Character cannot be developed in ease. Only through experiences of suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved."
One of the main determinants of success in life is our attitude towards adversity (逆境). From time to time we all face hardships, problems, accidents and difficulties. Some are of our making but many are no fault of our own. While we cannot choose the adversity, we can choose our attitude towards it.
Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs cut off following a flying accident. He was determined to fly again and went on to become one of the leading flying aviators in the Battle of Britain with 22 aerial victories over the Germans. He was an inspiration to others during the war. He said, "Don't listen to anyone who tells you that you can't do this or that. That's nonsense. Make up your mind, you'll never use crutches (拐杖) or a stick, and then have a go at everything. Go to school, and join in all the games you can. Go anywhere you want to. But never, never let them persuade you that things are too difficult or impossible."
The biographies (传记) of great people are full of examples of how they took steps to overcome the difficulties they faced. The common thread is that they did not become depressed. They chose their attitude. They chose to be positive. They took on the challenge. They won.
Nevertheless, there is still the problem of how you change your attitude towards adversity.
(1)Which of the following is true according to the author of the passage?
A.Going to a gym is greatly beneficial to people's health.
B.Climbing hills on bicycles is the best way to take exercise.
C.Those who want to achieve success can't expect to live an easy life.
D.People's attitude to adversity is the only factor of their success.
(2)By quoting what Douglas Bader said, the author intends to tell us "."
A.Nothing is difficult to the man who will try.
B.A bad workman quarrels with his tools.
C.If you risk nothing, you will have nothing.
D.Failure is the mother of success.
(3)Following this passage, the author will further talk about .
A.how his friend helped him to change his attitude towards the adversity he faced
B.why it is important to keep optimistic in face of adversity
C.what steps to take to change your attitude towards the adversity you face
D.what great people have in common
(4)Which of the following can best function as the title of the passage?
A.Life is full of adversity
B.Different attitudes towards adversity
C.Nothing is impossible
D.Face adversity with a smile
【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)D
【解析】生活中, 决定成败的主要因素之一是我们对待逆境的态度。虽然我们不能避免逆境, 但是我们能选择面对它的态度。
(1) 细节理解题。根据文章第三段中的We cannot achieve anything with an easy life.可判断C项是作者的观点。
(2) 推理判断题。选项D的含义为"失败乃成功之母";选项C的含义为"吃一堑, 长一智";选项B的含义为"拙匠怨器钝";选项A的含义为"世上无难事, 只要肯登攀"。A项含义与所引用的话(倒数第三段)含义相符。故选A。
(3) 推理判断题。根据文章最后一段中的there is still the problem of how to change your attitude towards adversity可作出推断。选C。
(4) 主旨大意题。本文围绕面对逆境我们应持乐观的态度这一话题而展开, 所以选项D"笑对逆境"适合作本文标题。
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Cliffside Manor Apartments are conveniently located (位于) just 15 minutes from Downtown Pittsburgh, Cranberry Township, Greater Pittsburgh International Airport and Robinson Township shopping district. This community (社区) has 1 and 2 bedroom apartments for rent. Pet-free community.
Individually controlled heat & air conditioning | Off-street parking |
Castle Ridge Luxury Apartment Homes are located in the suburban south hills of Pittsburgh, convenient to I-279 interstate highway, Pittsburgh International Airport, and the public transit (运输) system. 1, 2 & 3 bedroom apartment homes for rent. Pets are accepted with pet fee.
Convenient scenic south hills location | Clubhouse & Business center |
Alvern Garden Apartments are pleasantly situated in a quiet residential (住宅的) neighborhood in the suburban south hills of Pittsburgh. Close to Keystone Oaks School District and nearby restaurants and minutes to South Hills Village shopping mall. 1, 2 & 3 bedroom apartments for rent. Cats only with a $250.00 security deposit.
24 hour emergency maintenance (应急抢修) | One block from subway |
The Pointe at Adams Ridge is located north of Pittsburgh with convenience to I-79 interstate highway, shopping, restaurants & entertainment. 1, 2 & 3 bedroom apartments for rent. Pets are welcome.
Island kitchens/Built-in microwave racks | Private movie theater |
(1)In which communities are you allowed to keep a pet dog?
A.Cliffside Manor Apartments & Castle Ridge Luxury Apartment Homes.
B.Alvern Garden Apartments & The Pointe at Adams Ridge.
C.Cliffside Manor Apartments & Alvern Garden Apartments.
D.Castle Ridge Luxury Apartment Homes & The Pointe at Adams Ridge.
(2)Mr. Parker often travels on business by air and loves body building. Which community can interest him most?
A.Cliffside Manor Apartments.
B.Castle Ridge Luxury Apartment Homes.
C.Alvern Garden Apartments.
D.The Pointe at Adams Ridge.
(3)The Smiths prefer to rent in Alvern Garden Apartments rather than the other three probably because ________.
A.they have a school-age child
B.they like swimming
C.they want to cook themselves
D.they care much about shopping convenience
(4)We can learn from the text that ________.
A.Cliffside Manor Apartments don't have a parking place
B.Castle Ridge Luxury Apartment Homes offer free laundry services
C.Alvern Garden Apartments aren't suitable for those who like quietness
D.The Pointe at Adams Ridge provides places for business meetings