题目内容
【题目】七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
注意:将此题答案涂在答题卡81-85处。
Everyone wants love, money, success and so on in life. Yet too many people fail to achieve their goals, and nearly all of them are for the same reason. Generally speaking, getting what you really want out of life is just a matter of the following simple steps.
You have to decide what it is you want the most. But do not make a list of wishes. 【1】 . If you’re not sure about where you want to go, you’d better think it over first and not hurry to perform.
【2】 .This will be your map for getting from 'where you are now' to 'where you want to go'. You know what you want, and what steps you are going to take to get it. For example, if you want a better job, start with a skill assessment and maybe some extra training. You’ll need to sell yourself and your skills to your new employer.
Other goals will require a bit more thought. Some will really get you lost and you don't know how to get there. 【3】 . For reading is a valuable source of inspirations.
The final step is to carry it out. 【4】 .Take the steps you outlined on your road map and keep going on all the time. If you run into some people who are against you, simply ignore them.
【5】 .Keep trying. Whatever you do, do not lose heart before you have what you desire in your hands. Never think that you can't turn your dream into a/span> reality.
A. Do what you have planned.
B. Hold a right attitude to what you've achieved.
C. Never give up the goal.
D. Try to focus on one thing at a time.
E. Not to worry, though, books can be of great help.
F. Make an action plan with care.
G. Form a good habit, whatever the result may be.
【答案】
【1】D
【2】F
【3】E
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:在生活中每个人都很很多目标,那么如何才能达到我们设立的目标呢?文章中告诉我们只需要做到简单的几步,级可以实现自己的目标。
【1】D该空所在段落讲述的是要把自己的目标确定下来。根据该空的前一句But do not make a list of wishes.不要列出很多的愿望,因为愿望太多反而难以实现。我们一次只要集中注意力做一件事情即可。D项与前一句相对应。
【2】F 根据横线后一句This will be your map for getting from 'where you are now' to 'where you want to go'. You know what you want, and what steps you are going to take to get it.中的“this”是你从“在哪里”到“去哪里”的地图,也就是说this指“计划”,计划在引领这我们实行目标,有了计划我们才知道自己想要的是什么。所以F项“Make an action plan with care.”与本段中心思想是一致的。
【3】E根据该空的前一句Some will really get you lost without a clue of how to get there.可知,如果没有计划、不知道如何做的话,真的会让你迷失的。根据横线后一句For reading is a valuable source of inspirations.提到了阅读的作用。选项中的E项中though“可是;但是”表示转折,其内容“书会很有帮助”,和上文讲到的“你会迷失”契合,和下句中“书是灵感的来源”相一致。故该空应填E.
【4】A本段在段落讲的是最后一步:落实/执行。再根据本段第一句The final step is to carry it out.告诉我们的也是要执行计划,也就是去做我们事先计划好的事情。故A项正确。
【5】C 根据横线后两句Keep trying. Whatever you do, do not lose heart before you have what you desire in your hands.继续努力,无论做什么,都不要失去信心。说明本段是在鼓励我们无论如何都不要放弃。故C项正确。