题目内容
【题目】I am a 21-year-old boy, and this is my story.
One month after I graduated from high school in 2009, I was coming home from swim practice and was involved in a car accident. I was so seriously injured that I was in a coma(昏迷) for over two months at Prince Georges Hospital.
I died eight times during my coma and I couldn’t talk or communicate when I woke up. Walking was never going to happen again due to all the extreme injuries. Just like my body, my dreams were almost shattered. But I was not going to let my injuries prevent me from living my dreams.
After 14 operations and blood transfusions, I had to learn how to talk, eat, walk, shower and live independently again. When I was out of hospital, I still had to go to outpatient therapy in Waldorf, Maryland. After spending a few months in a wheelchair, I took baby steps to walk on my own. It was a miracle that I could walk again, but I wanted to prove that I could not only walk, but run. When it came true, I wanted to get back in the pool again. After a few lung tests, I was able to go in the pool a little bit each week. After a few months of swim training, I began my freshman year at St. Mary’s College of Maryland and became a proud member of the swim team.
By telling my story, I want to make a positive influence on the world. I am just trying to live each day to the fullest and inspire other people never to give up their dreams no matter how bad a situation is. I remember when I was still in my hospital bed, I would have my mom and dad push me around in my wheelchair to the other rooms to see the other patients and talk to them and their families. I wanted to let them know that everything was going to be okay. Somehow, things would work out for the best.
【1】When the car accident happened, the author ________.
A. was a high school student B. had finished his high school education
C. was a college student D. was returning home from a swim competition
【2】What does the underlined word “shattered” in Paragraph 3 mean?
A. Begun B. Destroyed C. Shared D. Taken
【3】It can be inferred that the author ________ after he woke up from his coma.
A. was out of hospital B. was in surprise
C. faced physical and mental challenges D. was worried about his lung
【4】What does the author mainly want to show in the last paragraph?
A. His purpose of sharing his story. B. His painful experiences.
C. His influence on students. D. His great achievements.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者高中毕业后,在一次游泳练习返回家的途中不幸遭遇车祸,作者受到严重的创伤并且昏迷二个多月。在他醒来之后,饱受身心上的痛苦与折磨。但是他没有放弃希望,积极锻炼,终于生活又重新走上正轨并取得成功。
【1】B 细节理解题。根据第二段的第一句话 “One month after I graduated from high school in 2009, I was coming home from swim practice and was involved in a car accident.”可知,在2009年高中毕业一个多月后的一次游泳练习结束后,在回家途中不幸遭遇车祸,故选B。
【2】B 猜测词义题。从前一句话可知,作者醒后,连正常的行走都变得不可能,“Walking was never going to happen again due to all the extreme injuries. Just like my body, my dreams were almost shattered.”联系上下文可知,作者此时很痛苦,像是身体和梦想都被“毁灭,摧毁”了一样,故选B。
【3】C 推理判断题。从第三和第四段可知,“…I couldn’t talk or communicate when I woke up…”以及“After 14 operations and blood transfusions…”可知,作者醒后不仅要面对身体上的折磨——接收各种药物和机械的治疗,而且还要面对心理上从一个健康的正常人变为连行走都需要重新学习的不健全的人,这是生理和心理上的巨大挑战,故选C。
【4】A推理判断题。根据最后一段的开头作者说到,“By telling my story, I want to make a positive influence on the world.”(通过讲述我的故事,我希望能对世界有正面的影响)可知,作者通过最后一段想表达他分享自己故事的目的,故选A。