题目内容
【题目】Maps of the world’s population show that the majority of people today live near water. 【1】We also vacation at the beach and find comfort fishing on a lake. Nothing makes small children happier than the chance of playing in water. More interesting, this human favor for water makes evolutionary sense. 【2】
Neuroscientist(神经系统科学家) Michael Crawford of the University of North London has proposed that our ancient ancestors attached to the sea, and that their devotion paid off by allowing the human species to develop large and complex brains. Crawford claims that when humans separated from apes and appeared in the forests of Africa, they stuck close to rivers and beaches and started catching fish and crabs.【3】
It's no coincidence, Crawford claims, that human brain growth began to increase rapidly once we left the woods and headed for the beach.
【4】Psychiatrist(精神病学家)and biochemist Joseph Hibbelin of National Institutes of Health has shown that across cultures there is direct link between amount of fish eaten each week and rates of depression. More interesting, Hibbelin and researcher Laura Reis have found that fish is commonly used as a symbol of happiness and good health in various religions and cultures.
【5】We vacation on the coast and see the waves come and go, feeling happiness has taken over our brain. When we move inland, or go home from vacation, we lose touch with our sea roots and feel unhappy.
A. Sure, we need drinking water to live, but we have also benefited from what’s swimming under waves.
B. We know that fish and the sea are good for us, and we seek them out.
C. We live along coastlines, around bays, up the course of rivers and streams and on islands.
D. Scientists help people overcome depression.
E. Scientists have also discovered that people who eat fish regularly are less likely to suffer from depression than those who eat less seafood.
F. It is good for our health to swim under the waves.
G. That sea food was packed with omega-3 fatty acids, essential fatty acids that promote brain cell growth.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】G
【4】E
【5】B
【解析】这是一篇说明文。喜欢水并寻找有水的地方是人类的天性。
【1】C
根据上句:世界人口地图显示当今大多数人靠近水居住。再根据空格下句:我们也在海滩度假,在湖边垂钓。可知此空要表达的意思是:我们生活在海岸附近的海湾、河流、小溪和岛上。故选C。
【2】A
根据上文:没有什么比在水里玩耍的孩子更快乐了。更有趣的是,这种人类对水的偏爱具有进化意义。可知在谈水的用处,所以下文的意思是:当然,我们需要饮用水来生活,但是,我们也得益于在水中游泳。可知A项符合题意。
【3】G
根据上文:Crawford声称人类与猿分离出现在非洲大陆时,他们靠近河流和海滩开始抓鱼和螃蟹。可知下文的意思是:海洋食物富含ω- 3脂肪酸,它是促进脑细胞生长的必需脂肪酸。故选G。
【4】E
此空是段首。根据下文:国家健康研究院的精神病学家和生物化学家Joseph Hibbelin已经表明在不同的文化中,抑郁症率与每周吃鱼的数量有直接的联系。可知E. Scientists have also discovered that people who eat fish regularly are less likely to suffer from depression than those who eat less seafood.(科学家也发现经常吃鱼的人不容易患抑郁症。)与上文衔接紧密,符合题意。故选E。关键词depression。
【5】B
此空是段首。根据下文:我们在海边度假,看到海浪来了又走,感觉快乐占据了我们的大脑。可知上句的意思应该是:我们知道,鱼和海有益于我们,我们要把他们寻找出来。根据句意可知选B。
【题目】书面表达:暑假即将来临。你班同学讨论了假期计划,提出了不同看法。请根据提示写一篇有关讨论的英语短文,并谈谈你的看法。
优点 | 缺点 | |
呆在家中 | 花费少,舒适方便 | 不能亲身了解外界 |
外出旅游 | 增长见识,开阔眼界 | 花费多,旅途不便 |
注意:1)短文必须写在答题卡的指定区域,词数80~120(不含已写好部分)。
2)短文必须包括表中所列要点,可根据内容分段表达。
3)可适当增加细节,以使行文连贯。
4)参考词汇:眼界——horizon(或view)
The summer holiday is coming. Our class have had a discussion about what to do during the holiday.
……