题目内容
3.It's reported a new kind of rose,grown by a company in Shropshire,has been named Grantham's Thatcher Rose.The pink rose has been shown in memory of Baroness Thatcher in her hometown.
Linda Neal,who attended Baroness Thatcher's funeral(葬礼)at St.Paul's Cathedral,said the rose would be finally replanted in the town's Wyndham Park.
She said she was"honored to represent people from Grantham and throughout South Kesteven as the nation said goodbye to the woman who was born and educated in our town before going on to become the country's first and only female Prime Minister".
The funeral was shown on a big screen at Grantham Museum.
Helen Goral,chairman of the museum,said it gave people the chance to pay their respects.
"It's a day of quiet and serious thinking and a chance for people to say goodbye,"she said.
A series of activities began to raise money for a Thatcher statue and the museum.Ms Goral said it will include things relating to all of Grantham's history but Baroness Thatcher is a big part of that.
Baroness Thatcher spent the first 18years of her life in Grantham before studying chemistry at Oxford,where she became involved in political organizations.After graduating,she worked as a chemist and married businessman Dennis Thatcher in 1951.Two years later,she had twins,Mark and Carol.Her father was also a mayor of the town and her mother,Beatrice,was a dressmaker.
The former Prime Minister is honored outside her father's former shop,which attracts visitors from across the world.
63.What's the purpose of writing the passage?D
A.To introduce Grantham Museum.
B.To call on us to learn form Thatcher.
C.To talk about Thatcher's political life.
D.To inform us how people in Grantham honored Thatcher.
64.Which of the following statements is true about Thatcher?C
A.She gave birth to her twins in 1951.
B.She stayed in Grantham for the last 18years of her life.
C.She took part in political activities before graduating from Oxford.
D.Grantham's Thatcher Rose would be replanted in St.Paul's Cathedral.
65.Which activity in memory of Thatcher is NOT included?A
A.Building a museum in Grantham.
B.Raising money for a Thatcher statue.
C.Collecting things for Grantham's history.
D.Naming a kind of pink rose after Thatcher.
66.From the passage,we knowD.
A.Thatcher's twins are 58years old now
B.Thatcher was the first Prime Minister in Britain
C.Thatcher's funeral was held at Grantham Museum
D.Thatcher's father used to own two shops in Grantham.
分析 文章介绍了撒切尔夫人去世的消息,然后给读者讲述了撒切尔夫人的生平,包括收到的教育和政治生涯.
解答 DCAD
63.D 写作目的题 文章介绍了撒切尔夫人去世的消息,然后给读者讲述了撒切尔夫人的生平,包括收到的教育和政治生涯,告诉读者人们是如何来纪念撒切尔夫人的,故答案为D
64.C 细节理解题 根据Baroness Thatcher spent the first 18years of her life in Grantham before studying chemistry at Oxford,where she became involved in political organizations.可知,撒切尔夫人牛津大学毕业前就已经积极投身于政治领域,所以C项表述正确,故答案为C
65.A 细节理解题 根据倒数第三段A series of activities began to raise money for a Thatcher statue and the museum.可知为撒切尔夫人雕像筹集钱,B项包括在内;根据Ms Goral said it will include things relating to all of Grantham's history but Baroness Thatcher is a big part of that.,可知,C项包括在内;根据第二段It's reported a new kind of rose,grown by a company in Shropshire,has been named Grantham's Thatcher Rose.可知以撒切尔夫人命名玫瑰,D项包括在内;文章并没有提到修建博物馆,故答案为A
66.D 细节理解题 根据第一段She spent her childhood in Grantham,where her father Alfred owned two shops.可知,撒切尔夫人的父亲拥有两个店铺,故答案为D
点评 做阅读时经常犯错的主要原因是,仅凭读过文章后残留在脑海中的一丝印象来勾选答案,这样便很容易掉入出题人故意设布下的题目陷阱.所谓阅读理解,对于题目的理解一定要忠实于原文,因此,每一道题都应该与原文作全面的对比与核查,再得出答案.也就是说,阅读理解的每一道题目,在原文都应该有明确的出处,我们把这一出处叫做原文相关句,(1)排除与原文相关句主题不一致的选项(2)排除与原文相关句态度相反的选项 (3)排除用于过于极端或负面的选项(4)注意结合文章主旨和主题去排除.
| A. | can | B. | may | C. | will | D. | shall |