题目内容

Here is a true story about a famous man who worked in the White House and a criminal. They once faced the same thing: their mother gave them apples when they were young.

The criminal said: one day, my mother brought some apples and asked my brother and me: “Which do you want?” “The reddest and biggest one,” my little brother said. My mother stared at him and said to him angrily: “You should learn to give the good things to others; you shouldn’t always think of yourself.” Seeing this, I suddenly changed my idea and then said to my mother: “Mum, please give me the smaller one and give the bigger one to my little brother.” Hearing my words, my mother was very happy. She kissed me on my face and gave the reddest and biggest apple to me as a prize. From then on, I learned to tell lies, fight, steal and rob. In order to get what I wanted, I played hard. As a result, I was sent into prison.

The famous man from the White House said: One day, my mother brought some apples. She said to my brother and me: “You all want the reddest and biggest one, right? Well, let’s have a competition. Now I divide the grassland in front of the gate into two and I will give one to each of you and you must shear(修剪) it well. And I will give the reddest and biggest apple to him who does it the most quickly and best.”

After the competition, I won and I got the biggest apple. In our family, as long as you want to get the best things, you must take part in competition. I think it is fair. No matter what you want, you must pay lots of efforts.

1.The criminal got the reddest and biggest apple because .

A. he told the truth that he wanted a smaller one

B. his mother loved him more than she loved the younger brother

C. elder brother should of course have the bigger one

D. he knew how to make his mother happy from his answer

2.We can conclude from the passage that .

A. it’s important to make children aware that no matter what they want, they must pay work

B. it’s wrong to ask children to choose apples when they are not old enough

C. it’s wrong to ask children not to always think of themselves

D. it’s always necessary to have a competition when we give children apple

3.The writer tells the story by .

A. organizing it in the order of time

B. making a comparison between two men

C. providing some scientific information

D. describing it in the order of space

4.It is implied in the passage that .

A. we should always try to win competitions which can bring us a lot

B. in order to get what we want, we should play hard

C. giving children apples will lead them to become criminals

D. a mother’s educational method has a great influence on a child’s growing

 

1.D

2.A

3.B

4.D

【解析】

试题分析:文章告诉我们一个道理--不同的教育方式会给孩子带来不同的人生。一名白宫的工作人员和一个罪犯在童年经历过类似的事情,他们的母亲给孩子们分苹果,长大后成为罪犯的那个孩子提供欺骗妈妈而获得了最好的苹果,这无形中助长了他说谎、偷盗的坏习惯;而在那个白宫工作人员的家庭里,孩子们都是通过劳动而获得想要的东西,妈妈教会了他们不劳则无获的道理。

1.Hearing my words, my mother was very happy. ...From then on, I learned to tell lies, fight, steal and rob.”可知,这个罪犯小时候通过撒谎让妈妈开心而获得了又大又红的苹果,故选D。

2.as long as you want to get the best things, you must take part in competition. I think it is fair. No matter what you want, you must pay lots of efforts.”可知,想得到一样东西,就必须付出劳动或努力,故选A。

3.The criminal said: one day, ...From then on, I learned to tell lies, fight, steal and rob.”和第三段“The famous man from the White House said: One day,...Well, let’s have a competition.”可知,作者使用了对比的手法来讲述故事,故选B。

4.Hearing my words, my mother was very happy. ...From then on, I learned to tell lies, fight, steal and rob.”和第三段“Well, let’s have a competition.”及第四段“In our family, as long as you want to get the best things, you must take part in competition. I think it is fair.”可知,两位妈妈的教育方法不同,给她们的孩子带来的影响也是天壤之别,故选D。

考点:教育类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

根据汉语意思,用句末括号内的英语单词完成句子。

1.Luckily we listened to his advice and brought a map with us, without .(get)

幸亏我们听了他的建议带了地图,没有它我们就迷路了。

2.Children who do voluntary work grow up to be caring adults. (likely)

从事义工的孩子更可能在长大后成为有爱心的成年人

3.After walking a long way in the sun, , he decided to stop and have a drink.(tire)

在太阳下走了很长一段路,他又累又渴,决定停下来喝点水。

4.He insisted that he because he hadn’t stolen anything.(set )

他坚持要求被释放,因为他没偷任何东西。

5. , I want to go to visit the Diaoyu Islands.(possible)

如果可能的话,我想去参观钓鱼岛。

6.The news that he was admitted to Huangmei No.1 Middle School .(delight)

他被黄梅一中录取的消息使得他的家人很高兴。

7.Not only his lessons , but also he often helps others with their lessons. (good)

他不仅擅长学习,而且经常在学习上帮助其他人。

8.It is the test system, rather than the teachers, for the students’ heavy study burden nowadays.(blame)

对于学生现在的学业重压,该受责备的是考试体系,而不是老师。

9.I was about to go out . So I stayed at home watching TV.(begin)

我正要外出,这时开始下雨了。因此我呆在家里看电视。

10. him, I knew he was not the suitable person for the job.(instant)

我一看到他,我就知道他不是这份工作的合适人选。

 

Gunman Adam Lanza shot and killed 20 children in two classes of Grade One in Sandy Hook Elementary School. The only survivor(幸存者) is a six-year-old girl. She escaped by lying on the floor pretending to be killed.

After the accident , she ran out of the school building covered from head to feet with blood (血). The first thing she said to her mother was, “ Mommy, I was OK, but all my friends were dead,” Pasrtor(牧师) Jim Solomon told the ABC news’s Lara Spencer this weekend , “I thought it was impossible for her to escape from being killed without others’ help. She could behave so calmly in such a dangerous and frightening situation. She has wisdom beyond her age, for sure.”

The girl, whose name is not being written out for special reasons, was the first student to run out of the accident place at Sandy Hook, Solomon said. He said the young girl described the gunman to her mother in a way that only a young child could. “Well, she saw someone who she felt was angry, and someone who she felt was mad,” Solomon said. “Somehow, at that moment, thank God, she was able to act as if she were already dead and saved herself. And that is very unusual and admirable (令人钦佩的) for so young a girl.” she said.

There were 20 students killed on Friday in Sandy Hook Elementary School, eight boys and 12 girls. Six teachers were also killed. “Her parents told me that they couldn’t stand the feeling of a survivor’s guilt( 负罪), because so many of their friends no longer have their children but they have theirs.” Solomon said.

“I think you can understand their feelings as well,” he said how the girl’s mother and father were feeling about the disaster. “I don’t know whether I would have the kind of feeling that they have if the same thing happened to me.”

1.How did the six-year-old girl escape from being killed?

A. By fighting against the killer

B. By pretending to be killed

C. By running away quickly

D. By getting protection from teachers

2.According to the passage, which word can best show the quality of the girl?

A. Strong B. Friendly

C. Wise D. Curious

3.From the passage, we can know that___________________.

A. all students in Sandy Hook were killed

B. Solomon didn’t remember the name of the girl

C. eight other children escaped the accident

D. people didn’t know the six-year-old girl’s name

4.Why did the girl’s parents feel guilty?

A. Because they had some relationship with the gunman.

B. Because they didn’t tell the skills of escaping to other children.

C. Because their daughter survived while their friends didn’t.

D. Because they didn’t report the terrible accident ahead of time.

 

People in the United States honor their parents with two special days: Mother’s Day, on the second Sunday in May, and Father’s Day, on the third Sunday in June. These days are set aside to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care. These two days offer a chance to think about the changing roles of mothers and fathers. More mothers now work outside the home. More fathers must help with child-care.
These two special days are celebrated in many different ways. On Mother’s Day people wear carnations. A red one stands for a living mother. A white one shows that the mother is dead. Many people attend religious services(宗教仪式) to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit their graves. On these days, families get together at home and in restaurants. They often have outdoor BBQs for Father’s Day. These are days of fun and good feelings and memories.
Another tradition is to give cards and gifts. Children make them in school. Many people make their own presents. These are valued more than the ones bought in stores. It is not the value of the gift that is important, but it is “the thought that counts”. Greeting card stores, florists, candy makers, bakeries, telephones companies and other stores do a lot of business during these holidays.

  1. 1.

    Which is NOT a reason for children to show love and respect for parents?

    1. A.
      Parents bring children
    2. B.
      Parents give love and care to children
    3. C.
      Parents educate children to be good persons.
    4. D.
      Parents pass away before children grow up
  2. 2.

    What do you know from the passage?

    1. A.
      Mother’s Day and Father’s Day are both in May.
    2. B.
      Fewer women worked outside the home in the past
    3. C.
      Not all the children respect their parents
    4. D.
      Fathers are not as important as mothers at home
  3. 3.

    Which do you think is right about “carnation”?

    1. A.
      It only has two kinds of color.
    2. B.
      It is a special kind of clothes people wear on Mother’s Day or Father’s Day.
    3. C.
      It’s a kind of flower showing love and best wishes.
    4. D.
      People can wear carnations only on the second Sunday in May.
  4. 4.

    What do you think “florists” do?

    1. A.
      They sell flowers
    2. B.
      They made bread or pastry
    3. C.
      They offer enough room for having family parties.
    4. D.
      They sell special clothes for Mother’s Day and Father’s Day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网