题目内容

根据短文内容,从短文后的内容选项中选出能填入空白处的最佳答案,选项中有两项为多余选项。

Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? 1. The following are a few tips that I follow to create happiness in my life.

Make a plan for achieving goals that you believe will make you happy. Your moods will very likely increase if you are going after something you value.

Surround yourself with happy people. It is easy to begin to think negatively(消极地) when you are surrounded by people who think that way. 2.

When something goes wrong, try to figure out a solution instead of being absorbed in self pity. Truly happy people don’t allow setbacks(挫折) to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the things back to their favor.

3. These few minutes will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness.

4. Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance, you will be subconsciously(下意识地) putting yourself in a better mood.

Finding the humor in situations can also lead to happiness. Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy.

Keeping healthy is another way to achievee happiness .___ 5._

A What makes one person happy may be very different from what makes someone else happy

B On the contrary , if you are around people who are happy ,their emothional state will be easily passed to you

C Being overweight or not eating foods containing nutrition have a negative effort on your mood

D These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves

E Spend a few minutes each day thinking about the things that make you happy

F There are some tips in life that lead to happiness

G It’s also important to take some time each day to do something nice for yourself

 

1.D

2.B

3.E

4.G

5.C

【解析】

试题分析:人人都想获得快乐,那么你知道快乐意味着什么吗?你知道如何获得快乐吗?在本文中作者介绍了一些在生活中创造快乐的办法。比如要和快乐的人在一起,这样就容易受他们积极态度的影响。而且要保持健康,健康的人才会更容易获得快乐。

1.考查对上下文的理解判断能力。在文章开头作者提出了几个问题来引出要谈论的话题,而D选项These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves中的questions恰好可以呼应上文,是对上文的承接,选D。

2.考查对上下文的理解判断能力。本段主题句是Surround yourself with happy people.意思是让自己处在快乐的人们之中。后句提到了和消极的人在一起的不良影响,由此判断B选项内容On the contrary , if you are around people who are happy ,their emotional state will be easily passed to you 符合语境,用正反论证法来论述本段中心,选B。

3.考查对上下文的理解判断能力。根据空后内容these few minutes 判断前句中应该提到minutes,由此判断E项内容Spend a few minutes each day thinking about the things that make you happy 适合语境,选E。

4.考查对上下文的理解判断能力。本段讲述了不管用什么方式的都要犒劳,奖赏自己,而G 选项It’s also important to take some time each day to do something nice for yourself内容恰好提到了为自己做些好事,可以做为主题句,故选G。

5.考查对上下文的理解判断能力。本段提到了要保持健康Keeping healthy is another way to achievee happiness .而C选项中的肥胖,饮食都和健康有关,内容符合语境,选C。

考点:考查信息匹配

练习册系列答案
相关题目

I hear many parents saying that their teenage children are rebellion(反叛的). I wish it were so. At your age you ought to be growing away from your parents. You should be learning to stand on your own two feet. But take a good look at the present rebellion. It seems that teenagers are all taking the same way of showing that they degree with their parents. Instead of striking out bravely on their own, most of them are trying to seize at one another’s hands for safety.

They say they want to dress as they please. But they all wear the same clothes. They set off in new directions in music. But somehow reason for thinking or acting in thus-and-such a way is that the crowd is doing it. They have come out of their cocoon(蚕茧) -----into a larger cocoon.

It has become harder and harder for a teenager to stand up against the popularity wave and to go his or her own way. Industry has firmly opened up a teenage market. These days every teenager can learn from newspapers and TV what a teenager should have and be. And many of today’s parents have come to award(奖励) high narks for the popularity of their children. All this adds up to great difficulty for the teenager who wants to find his or her own path.

But the difficulty is worth getting over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don’t care to share at once with your classmates. Well, go to it. Find yourself. Be yourself. Popularity will come-----with the people who respect you for who you are. That’s the only kind of popularity that really counts.

1.The writer’s purpose in writing this passage is to tell_______.

A. readers how to be popular in the world

B. parents how to control and guide their children

C. teenagers how to learn to decide things for themselves

D. people how to understand and respect each other

2.According to the writer, many teenagers think they are brave enough to act on their own, but, in fact, most of them______.

A. are not sure of themselves

B. have much difficulty in understanding each other

C. dare not do things

D. are very much afraid of getting lost

3.During the teenage years, one should learn to_____.

A. become different from others in as many ways as possible

B. find one’s real self

C. get into the right reason and become popular

D. rebel against parents

 

Do you find getting up in the morning so difficult that it's painful ? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.

During the hours when you labour through your work you may say that you're "hot". That's true. The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak . For some people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening No one has discovered why this is so , but it leads to such familiar monologues(自言自语) as : "Get up, John! You'll be late for work again !" The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and -energy peak in the evening. Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family has.

You can't change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help, Dr. Kleitman believes . Maybe you're sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway . Counteract(对抗/抵消)your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to .If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This won't change your cycle, but you'll get up steam and work better at your low point.

Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch . Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor . Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.

1.If you wants to work more efficiently at your how point in the morning, you should _____.

A. change his energy cycle B. overcome his laziness

C. get up earlier than usual D. go to bed earlier

2.You are advised to rise with a yawn and stretch because it will _____.

A. help to keep your energy for the day's work

B. help you to control your temper early in the day

C. enable you to concentrate on your routine work

D. keep your energy cycle under control all day

3.What’s the best title of the passage?

A. Change Your Habits B. Save Your Energy

C. Daily Energy Cycle D. Temperature- and-Energy Peak

4.The text is probably taken from a _________.

A. news report B. research paper C. medical textbook D. fashion journal

 

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

All over the world people enjoy sports. Sports help to keep people healthy and happy, and to live longer.

1. They buy tickets or turn on their TVs to watch the games. Often they get very excited when their player or team wins.

2. Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy! 3. Think how many lovers to skate or ski in Japan, Norway or Canada.

Some sports or game go back thousands of years, like running or jumping. Chinese wushu, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a hundred years old yet. 4. Water-skiing is one of the newest in the family of sports.

People from different countries may not be able to understand each other, but after a game together they often become good friends. 5. One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace.

A. And think of people in cold countries.

B. Sports help to train a person’s character.

C. Not a few people participate in different sports competitions themselves.

D. Many people like to watch others play games.

E. People aren’t inventing new sports or games.

F. Some sports are so interesting that people everywhere take part in them.

G. People are inventing new sports or games all the time.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网