题目内容

【题目】“Blogging is helping students to think and write more critically(批评地),”says an Australian researcher, “and can help draw out people who would otherwise not engage in debate.”

These are the preliminary findings of PHD research by Anne Bartlett-Bragg, a lecturer at the University of Technology, Sydney, who has been using weblogs or blogs in her own teaching since 2001.

“The students are thinking more critically.” she says, “They are learning to be responsible and they’re communicating outside the boundaries of the classroom and the institution, and they like that. “Bartlett-Bragg says in conventional teaching, students often rely on the lecturer as the main source of ideas and critique (评论)for their work. “I’m a bit over listening to my students giving me back in an essay what I’ve told them in class.” she says. “I want them to think for themselves and get different perspectives.”

“What makes blogs useful is their interactive nature.” she says. These web-based forums(论坛)for discussing ideas, experiences or opinions allow students to discuss publicly what they are studying with other students and experts outside their own university. “I really encourage them to put their personal opinion in there, provided they are informed and backed up with evidence.” Bartlett-Bragg says because a lot of academics in her field of electronic or e-learning now have their own blogs, students can engage directly with them.

She says one of the most powerful facilities in weblogs is pinging, which involves a person positing a comment about someone else’s work on their own blog. They use the “Trackback” tool to notify the author when they have published the comment, basically inviting them to discuss it.

“They get such a buzz when they make a comment on another person outside the boundaries of the institution and that person responds, or even gives them some further reading.” she says. “They are getting new perspectives that I can’t give them in a normal lecture.”

【1】What Bartlett-Bragg likes most is that blogs can help students to ______.

A. think for themselves

B. have stronger sense of responsibility

C. know more about the world outside

D. finish an essay assignment easily

【2】Bartlett-Brag would like her students to _______.

A. make comments on her teaching

B. spend more time on the web

C. be taught in a conventional way

D. get new ideas from the web-based forums

【3】The “Trackback” tool is used to _______.

A. exchange views with the author

B. inform the author of a newly published comment

C. invite the author to reply

D. send a comment to the author

【4】Bartlett-Bragg’s attitude towards introducing blogs into teaching is _______

A. critic B. doubtful C. supportive D. neutral

【5】The fourth paragraph mainly talks about_________.

A. the special nature of blogs

B. the popularity of blogs

C. the advantages of blogs

D. Bartlett-Bragg’s teaching styles

【答案】

【1】A

【2】D

【3】B

【4】C

【5】A

【解析】

【1】考查细节理解。根据第二段中的I want them to think for themselves and get different perspectives可知答案为A项。

【2】考查细节理解。根据文章最后一句They are getting new perspectives that I can’t give them in a normal lecture可知答案为D项。

【3】考查细节理解。根据第三段的They use the “Trackback” tool to notify the author when they have published the comment, basically inviting them to discuss it.可知答案为B项。

【4】考查作者态度。根据文章第一段和文章行文可知作者是赞成的态度,故答案为C项。

【5】考查段落大意。根据该段主题句What makes blogs useful is their interactive nature可知答案为A项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】My first impression of Miss Vicki was a highly authoritative(权威的) person towering over me. She spoke in a loud voice and the earth shook whenever she marched. That was in the first year of high school. She was a knowledgeable literature teacher then. However, during my first year in school, she struck terror into my heart. And everyone elses of course. Just the mention of her name made the most annoying classes silent.

However, the two years of junior high passed by rather quickly. Soon I went to senior high class. I had worked hard and got the subject combination that I wished for. Together with a group of old friends, I soon settled down in class comfortably.

To everyones surprise, she was fortunate enough to be my teacher that year. I was shocked when I heard the news. This time round, however, I decided not to hide in terror whenever she was near. I decided to face the fact. Instead of trying too hard to lick her boots , I tried my best to be my natural myself in front of her.

Still, I could not shake off the ice-cold impression that she put in my heart. True, her jokes sometimes sent me into fits of laughter, yet at other times these jokes simply fell flat the moment she told them . My lovely class, however, was always ready to laugh at the right time of her amusing stories. After all, we would not want to run the risk of making her angry.

Unluckily, life was not to remain boring. One day we received news that Miss Vicki was to leave Singapore for the Philippines where she would take part in a voluntary teaching program for the poor. We did not know what to say actually. All of us cried at the airport.

【1】 During the first year in school, the author thought Miss Vicki was __________.

A. proud but patient

B. beautiful but strict

C. scholarly but serious

D. humorous but single-minded

2 What does the underlined phrase lick her boots in paragraph 3 mean?

A. Win her favor B. Upset her

C. Shock her D. Follow her closely

3What can we learn from paragraph 4?

A. Miss Vicki was a good joke teller.

B. Miss Vickis jokes were always boring.

C. Students liked Miss Vickis class very much.

D. Students pretended to laugh to please Vicki.

4What can we infer about Miss Vicki from the last paragraph?

A. She was dismissed from the school.

B. She was not accepted by the students.

C. She was unwilling to leave her students.

D. She had a strong sense of social responsibility.

【题目】根据短文内容,从短文后的六个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。将答案写在相应位置。

Beat Summer Learning Loss

Summer learning loss is a loss of knowledge and skills most commonly due to long breaks during the summertime. Many teachers have certainly had the experience of taking the first month of school not only to introduce his or her rules and procedures to the class but also to get the kids back “up to speed” with thinking, remembering what they’ve learned and in many cases, reviewing previous content. 【1】

(1)Read!

Research supports the relationship between independent reading and student achievement, so simply having children read daily will make a positive difference. 2 public libraries, local bookstores, online stores, etc.

(2)Write!

Have children write letters to out-of-town friends and family, or write postcards while on vacation. 3 For children who are good at drawing or painting, parents may choose to create a family scrapbook(剪贴簿) with words printed below pictures. Not only will parents keep this summer’s memories, but children will also continue to practice his or her writing skills!

(3)Do the Math!

4 have a yard sale, and put children in charge of the cash box; help younger ones organize an orange juice stand (to practice salesmanship and making change). Or simply buy a set of inexpensive flash cards to practice basic facts while waiting in line or on a long car ride. There are even a host of free online games that will keep children’s math skills sharp.

(4) “Homeschool” Children.

Keeping children’s skills fresh doesn’t have to cost a fortune: check out some workbooks and online resources, and children can work through several exercises each day. Even as little as twenty minutes a day can have amazing results. 5 For instance, children can learn something during a car ride, right before bedtime, etc.

Of course, parents don’t need to do all the steps here. Just following through with one or two of these ways will be of great help.

A. Think of ways children can use math skills in daily activities:

B. A summer journal is another way to set down summer activities.

C. What’s more, it’s easy to work in a small block of time here and there.

D. Check out the following sources to find books that your child will want to dive into.

E. So it’s not a good choice for parents to force children to spend their summertime learning knowledge.

F. Fortunately, there are some steps parents can try to help children both enjoy the summer and keep their skills fresh.

【题目】If you had a strange sound in your ear, what would you do? One man in Wales who thought he had a fly in his ear called 999, the emergency services number in Britain. And so did a woman who was worried about her green potatoes. Could she make chips with them? Were they poisonous? She didn’t hesitate about calling the local ambulance service to ask. According to a recent report, more than 31,000 non-urgent calls were made to the Welsh Ambulance Service in the last year.

Inappropriate calls are a headache for health professionals everywhere. In the US, prank calls to 911 happen on a daily basis. Many callers use apps which hide their identity. But those who try to be funny shouldn’t be surprised if the police have the last laugh. One man from Colorado was arrested for making more than 1,200 prank calls, according to a report on the US television station KOAA—TV.

People who take these calls are trained to stay calm and keep a straight face, no matter how strange the call sounds. “There’s no way for us to know whether the call is real, accidental or a prank call,” said a public safety worker interviewed by the American TV channel.

The Head of Clinical Services at the Welsh Ambulance Service, Richard Lee, has a warning for prank callers. He says:“ When people misuse the service it means our precious time is being taken away from someone who really does need our help.” Indeed, these hotlines are supposed to help the seriously ill or those with a life-threatening injury. You never know, one day, the person who needs assistance could be you or someone in your family.

【1】How does the author introduce the topic of the text?

A. By giving examples. B. By telling a story.

C. By listing figures. D. By making a comparison.

【2】According to the text, prank calls are usually________.

A. meant to be helpful B. dealt with in time

C. thought highly of D. made to play tricks

【3What does the underlined phrase “have the last laugh” in Paragraph 2 probably mean?

A. win at last. B. never find them.

C. laugh at them. D. know nothing.

【4】What does the author intend to suggest in the text?

A. Prank calls are usually easy to identify.

B. Operators feel annoyed by strange callers.

C. Prank calls may cause serious results.

D. Prank callers should be punished by law.

【题目】"Indeed," George Washington wrote in his diary in 1785, " some kind of fly, or bug, had begun to eat the leaves before I left home. " But the father of America was not the father of bug. When Washington wrote that, Englishmen had been referring to insects as bugs for more than a century,and Americans had already created lightning-bug(萤火虫).But the English were soon to stop using the bugs in their language, leaving it to the Americans to call a bug a bug in the nineteenth and twentieth centuries.

The American bug could also be a person, referring to someone who was crazy about a particular activity. Although fan became the usual term, sports fans used to be called racing bugs, baseball bugs, and the like.

Or the bug could be a small machine or object, for example, a bug-shaped car. The bug could also be a burglar alarm, from which comes the expression to bug,that is,"to install(安装)an alarm". Now it means a small piece of equipment that people use for listening secretly to others' conversations. Since the 1840s,to bug has long meant" to cheat" , and since the 1940s it has been annoying.

We also know the bug as a flaw in a computer program or other design. That meaning dates back to the time of Thomas Edison. In 1878 he explained bugs as"little problems and difficulties" that required months of study and labor to overcome in developing a successful product. In 1889 it was recorded that Edison" had been up the two previous nights discovering' a bug' in his invented record player."

【1】We learn from Paragraph 1 that___________.

A. Americans had difficulty in learning to use the word bug

B. George Washington was the first person to call an insect a bug

C. the word bug was still popularly used in English in the nineteenth century

D. both Englishmen and Americans used the word bug in the eighteenth century

【2】What does the word"flaw"in the last paragraph probably mean?

A. Explanation. B. Finding. C. Origin. D. Fault.

【3】The passage is mainly concerned with___________.

A. the misunderstanding of the word bug

B. the development of the word bug

C. the public views of the word bug

D. the special characteristics of the word bug

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网