题目内容
6.Are you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon?Many people feel this way after lunch.They may think that eating lunch is the cause of the sleepiness.Or,in summer,they may think it is the heat.However,the real reason lies inside their bodies.At that time-about eight hours after you wake up-your body temperature goes down.This is what makes you slow down and feel sleepy.Scientists have tested sleep habits in experiments where there was no night or day.The people in these experiments almost always followed a similar sleeping pattern.They slept for one long period and then for one short period about eight hours later.In many parts of the world,people take naps(小睡) in the middle of the day.This is especially true in warmer climates(气候),where the heat makes work difficult in the early afternoon.Researchers are now saying that naps are good for everyone in any climate.A daily nap gives one a more rested body and mind and therefore is good for health in general.In countries where naps are traditional,people often suffer less from problems such as heart disease.
Many working people,unfortunately,have no time to take naps.Though doctors may advise taking naps,employers do not allow it!If you do have the chance,however,here are a few tips about making the most of your nap.Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up.A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy afterward.This can also happen if you sleep for too long.If you do not have enough time,try a short nap-even ten minutes of sleep can be helpful.
29.Why do people feel sleepy in the early afternoon according to the text?C
A.They eat too much for lunch.
B.They sleep too little at night.
C.Their body temperature becomes lower.
D.The weather becomes a lot warmer.
30.If you get up at 6:30am,what is the best time for you to take a nap?C
A.About 12:30pm. B.About 1:30pm.
C.About 2:30pm D.About 3:30pm
31.What would be the best title for the text?B
A.Taking a Rest
B.Taking a Nap
C.A Special Sleep Pattern.
D.Taking Naps in Warmer Climate.
分析 这篇短文主要讲述了人们累了或者是在夏天的午后都会休息或睡觉,休息好对于人们的身体是有好处的.
解答 29.C.细节理解题.根据短文第一段However,the real reason lies in their bodies.At that time---about eight hours after you wake up,your body temperature goes down.可知人们会在下午早些时候感到昏昏欲睡是因为体温降低;故选C.
30.C.推理判断题.根据文中At that time---about eight hours after you wake up,your body temperature goes down.可知如果你早上六点半起床,最好的小睡时间是14:30.;故选C.
31.B.:标题归纳题.通读全文可知主要讲述的是人们累了或者是在夏天的午后都会休息或睡觉,小睡对人们的身体有好处;故选B.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
练习册系列答案
相关题目
5.-Mom's gift?She _____ have chosen a better one for me.
-She ____ be very happy to know it.( )
-She ____ be very happy to know it.( )
| A. | should; might | B. | might;would | C. | couldn't; must | D. | mustn't;can't |
11.In American history,today's grandparents used to grow up in a period of angry rebelling against their parents'authority.As time goes by and they ease into the role of (51)B family members,they may wonder:What happened to the generation gap?Is it gone or just in the (52)A?Or is it still present but mostly underground?
A generation gap is commonly recognized to refer to differences between generations that cause conflict and (53)Acommunication,creating a‘gap.'Sociologist William Safire provides a more positive definition.Generation gap,according to him,can be a(n) (54)C lack of communication between young and old,which results in misunderstanding,or,on the good side,it can be regarded as a useful stretch of time that separates cultures within a society,allowing them to develop their own (55)A.From their position in the family,and with more (56)B than younger family members,grandparents are more likely to look at the generation gap (57)C,expecting that differences between generations can sometimes do some good to all those concerned.
Although there have always been differences between the generations,the drastic differences that the term implies were not much (58)D until the twentieth century.Before that time,society was not very (59)A.Young people typically lived near their extended families,prayed in their childhood churches and often worked on the family farm or in a family business.With the appearance of television and movies,young people were exposed to cultural influences (60)A to their own families and cultures.Performers like Frank Sinatra,Elvis Presley and James Dean won admiration from the younger generation but were often (61)D by the older generation.Then,to make the matter worse,came the 1960s,and the Vietnam(越南)War caused a more serious (62)B between young and old.
Today,although more Americans have admitted the existence of generational differences,most do not see them as too (63)C.That is partly because of the areas of difference.The top areas of disagreement between young and old,according to a research,are use of technology and taste in music rather than (64)A issues like religious beliefs or political viewpoints.In fact,most American people today have found ways to,on the one hand,live in harmony with family members and,on the other hand,(65)B their own tastes and preferences.
A generation gap is commonly recognized to refer to differences between generations that cause conflict and (53)Acommunication,creating a‘gap.'Sociologist William Safire provides a more positive definition.Generation gap,according to him,can be a(n) (54)C lack of communication between young and old,which results in misunderstanding,or,on the good side,it can be regarded as a useful stretch of time that separates cultures within a society,allowing them to develop their own (55)A.From their position in the family,and with more (56)B than younger family members,grandparents are more likely to look at the generation gap (57)C,expecting that differences between generations can sometimes do some good to all those concerned.
Although there have always been differences between the generations,the drastic differences that the term implies were not much (58)D until the twentieth century.Before that time,society was not very (59)A.Young people typically lived near their extended families,prayed in their childhood churches and often worked on the family farm or in a family business.With the appearance of television and movies,young people were exposed to cultural influences (60)A to their own families and cultures.Performers like Frank Sinatra,Elvis Presley and James Dean won admiration from the younger generation but were often (61)D by the older generation.Then,to make the matter worse,came the 1960s,and the Vietnam(越南)War caused a more serious (62)B between young and old.
Today,although more Americans have admitted the existence of generational differences,most do not see them as too (63)C.That is partly because of the areas of difference.The top areas of disagreement between young and old,according to a research,are use of technology and taste in music rather than (64)A issues like religious beliefs or political viewpoints.In fact,most American people today have found ways to,on the one hand,live in harmony with family members and,on the other hand,(65)B their own tastes and preferences.
| 51.A.wealthy | B.senior | C.successful | D.brilliant |
| 52.A.shadow | B.system | C.air | D.communication |
| 53.A.complicated | B.accessible | C.significant | D.social |
| 54.A.realistic | B.stimulating | C.upsetting | D.restless |
| 55.A.character | B.relationship | C.resource | D.hobby |
| 56.A.preparation | B.experience | C.privacy | D.support |
| 57.A.individually | B.necessarily | C.positively | D.simply |
| 58.A.standard | B.practical | C.public | D.evident |
| 59.A.mobile | B.quiet | C.strange | D.advanced |
| 60.A.foreign | B.mild | C.strict | D.familiar |
| 61.A.introduced | B.financed | C.destroyed | D.disliked |
| 62.A.hatred | B.conflict | C.negotiation | D.review |
| 63.A.delightful | B.sincere | C.harmful | D.passive |
| 64.A.serious | B.secret | C.general | D.academic |
| 65.A.make up | B.stick to | C.refer to | D.bring up |