题目内容
6.When Julia Rhodes is asked what she does for a living,she says she is a"wind farmer".While her job is operation manager for wind farm owner RES-Gen:Rhodes is responsible for making sure their l4wind farms in the UK and Ireland are using the power of the wind to produce power for homes and businesses.RES-Gen is a division of leading renewable energy group Renewable Energy Systems(RES),a UK-based company with global operations. RES was one of the pioneers of wind energy technology.It built the UK's second wind farm in l992.Since then:RES has built more than 40wind farms across four continents.
Rhodes graduated from the University of Nottingham with a degree in manufacturing engineering. Following that,she received a master's degree in renewable energy systems technology specializing in wind energy. Rhodes has worked in the wind sector ever since,providing technical support for two leading wind farm developers before joining RES in 2001.
RES's projects are continually monitored by computer and checked remotely on a daily basis.Regular servicing is carried out by contractors(承包者),usually every six months.Rhodes always has a top-level view of how well the wind turbines(涡轮)are operating.
Rhodes is a supporter of wind-energy engineering.She also works closely with other departments to keep good relations with the communities around RES's wind farms.The open days and government officials'visits show that wind power is popular and that wind projects-are viewed positively.
Renewable energy is a growing sector with attractive career prospects. For Rhodes.as the RES wind farms expand,the team that she manages is expected to increase.She enjoys working for a company with strong engineering roots and a highly respected track record(业绩).Her job as a wind farmer is challenging and enjoyable."It's great knowing that you are helping to bring about a clean.environment and are contributing to the global community."
53.What's the text mainly about?A
A.Julia Rhodes and her work.
B.Why Julia Rhodes works in RES.
C.The importance of renewable energy.
D.How出e wind can produce Dower.
54.What can we know about Julia Rhodes?C
A.She once worked as a farmer to make a living.
B.She has worked in RES ever since graduation.
C.She likes her job as a wind farmer very much.
D.She is in charge of forty wind farms in the UK.
55.What can we learn about RES from the text?B
A.It built the UK's first wind farm in 2001.
B.It plays a leading role in the wind sector.
C.It is an important branch of RES-Gen.
D.It provides regular servicing for its contractors.
56.Which of the following is NOT true?A
A.RES is financially supported by the British government.
B.Wind farms receive a warm welcome around the UK.
C.RES has developed at a high speed during recent years.
D.Rhodes thinks people should create a clean environment.
分析 本文主要介绍Julia Rhodes 和她的职业.当Julia Rhodes 被问及靠什么为生时,她说她是"风力农场主".Rhodes 毕业于诺丁汉大学,获得工程制造学位,之后她为RES-Gen 工作,RES-Gen 是新能源集团的一个分支,利用风能来制造电.她觉得为有一个干净环境而工作的感觉是很棒的,所以她喜欢自己的工作.
解答 53-56 ACBA
53.答案:A.主旨大意题.根据首段中When Julia Rhodes is asked what she does for a living,she says she is a"wind farmer"(当Julia Rhodes 被问及靠什么为生时,她说她是"风力农场主").和每一段的第一句RES-Gen is a division of leading renewable energy group Renewable Energy Systems(RES)(RES-Gen 是新能源集团的一个分支);Rhodes graduated from the University of Nottingham with a degree in manufacturing engineering(Rhodes 毕业于诺丁汉大学,获得工程制造学位);Rhodes is a supporter of wind-energy engineering(Rhodes是风能工程的支持者)可知本文主要介绍Julia Rhodes 和她的职业,所以答案是A.Julia Rhodes and her work.
54,答案:C.细节推理题.根据末段Julia Rhodes 所说的It's great knowing that you are helping to bring about a clean.environment and are contributing to the global community.可知她觉得为有一个干净环境而工作的感觉是很棒的,所以可知她喜欢自己的工作,因此答案是:C.She likes her job as a wind farmer very much.
55.答案:B.细节题.根据第二段中的RES-Gen is a division of leading renewable energy group Renewable Energy Systems(RES),可知Renewable Energy Systems(RES)这家公司处于新能源利用的领先位置,所以答案是B.It plays a leading role in the wind sector.
56.答案:A.细节题.文章中没有提到Renewable Energy Systems(RES)这家公司得到政府的资助,所以答案是A.RES is financially supported by the British government.其他几个选项中根据第四段末The open days and government officials'visits show that wind power is popular and that wind projects-are viewed positively.
可知B项是真的;根据第二段末Since then:RES has built more than 40wind farms across four continents.
可知C项是真实的;根据末段."It's great knowing that you are helping to bring about a clean.environment and are contributing to the global community."可知D项是真实的.
点评 考查政治经济类阅读.推理判断题最主要的就是注重文章结构的逻辑关系,抓住关键词,结合有关的生活和社会常识,理清文章的结构层次、文章内容和文章的中心思想,推断作者的写作意图和写作目的,进行推断.
I had just put on my suit,shorts,and tank top(无袖紧身背心),and packed my bag with sunscreen and (38)Aelse I would need for the day.I ran into my parents'room to find Dad.When I saw him on the phone,he was crying.I'd never seen my dad cry before.My heart(39)A.what possibly could have happened?
"Max,I'm so sorry,"I heard him say.That's when it(40)Bme.I knew that Suzie had died.Max has been my dad's best friend for years.Suzie,his daughter,had a rare disease that mainly affected her body.Her brain was OK.She knew what was (41)B; she knew that she had problems and was different from other kids.Once she told her dad that she wished she could die and be born in a different body.Yet although she couldn't live a normal life,she was still happy.
When Suzie and I were little,we spent quite a bit of time together.As we grew up,we grew(42)C.She lived in New York,and I lived in the Midwest.When Suzie was ten,she had to live in a(43)Din Virginia.About eight months before she died,Max gave us her number at the hospital and we talked on the phone at least twice a week(44)Athe end.In a way,she lived through me.After we found out about her(45)D,we made our plans to go to New York for the funeral.When she was alive,I sent her a Beanie Baby and she sent one back to me.I had(46)Dher another one but never had the chance to send it to her,so I took it to put in her casket(棺材).
To be honest,I learned so much from her.She gave me far more than I could ever give to her.I will never forget her or the talks we had.I now know that I must never (47)Banything for granted,especially my health and the gift of life.
| 36.A.when | B.after | C.once | D.while |
| 37.A.glaring | B.gorgeous | C.glamorous | D.gloomy |
| 38.A.anything | B.something | C.everything | D.nothing |
| 39.A.sank | B.dropped | C.fell | D.lowered |
| 40.A.surprised | B.hit | C.attracted | D.beat |
| 41.A.getting on | B.going on | C.working on | D.running on |
| 42.A.tall | B.strong | C.apart | D.pretty |
| 43.A.kindergarten | B.nursery | C.clinic | D.hospital |
| 44.A.until | B.in | C.since | D.by |
| 45.A.condition | B.survival | C.situation | D.death |
| 46.A.borrowed | B.made | C.bought | D.sew |
| 47.A.get | B.take | C.enjoy | D.own. |
| A. | this | B. | it | C. | that | D. | one |
-Sure.It is very hot these days.I'm thinking about getting .( )
| A. | one | B. | them | C. | that | D. | it |
| A. | leaves; leaves | B. | leaves; is leaving | ||
| C. | is leaving; leaves | D. | is leaving; is leaving |