题目内容

【题目】Steven Jobs,who passed away on October 5 ,2011,was an American computer enterpriser and inventor. He was co-founder,chairman,and CEO of Apple Corporation. Jobs also previously served as CEO of Pixar Animation Studios; he became a member of the board of directors of the Walt Disney Company in 2006,following the acquisition of Pixar by Disney.

In the late 1970s,Jobs-along with Apple co-founder Steve Wozniak,Mike Markkula and others-designed,developed,and marketed one of the first commercially successful lines of personal computers,the Apple II series. In the early 1980s,Jobs was among the first to see the commercial potential of Xerox PARC's mouse-driven graphical user interface(界面),which led to the creation of the Macintosh. After losing a power struggle with the board of directors in 1985,Jobs resigned from Apple and founded NeXT,a computer platform development company specializing in the higher-education and business markets. Apple's 1996 buyout(收购)of NeXT brought Jobs back to the company he co-founded,and he served as its CEO from 1997 until August 2011. In 1986,he acquired the computer graphics division of Lucasfilm Ltd,which was turned out as Pixar Animation Studios. He remained CEO and majority shareholder at 50. 1 percent until its acquisition by the Walt Disney Company in 2006.Consequently Jobs became Disney's largest individual shareholder at 7 percent and a member of Disney's Board of Directors. On August 24 ,2011 ,Jobs announced his resignation from his role as Apple's CEO. Jobs died in California at age 56,seven years after being diagnosed with cancer. At the time of his resignation,and again after his death,he was widely described as a pioneer and genius-perhaps one of the foremost-in the field of business,innovation,and product design, and a man who had“deeply" changed the face of the modern world,revolutionized at least six different industries,and an“exemplar for all CEOs”.His death was widely mourned and considered a loss to the world by reviewers across the globe.

1Why did Steve Jobs leave Apple Corporation in 1985?

A. He found it was hard to work with his partners.

B. He was defeated in the attempt of controlling Apple Corporation.

C. He wanted to found another company.

D. Apple Corporation will soon be defeated by another company.

2We can know from this passage that .

A. People all over the world think highly of Steve Jobs.

B. Steve Jobs was CEO of Pixar Animation Studios in 2007.

C. Steve Jobs retired at the age of 50 because of cancer.

D. Steve Jobs is the Einstein of our times.

3What does the underlined word "exemplar" in the last paragraph mean

A. Companion. B. Model.

C. Friend. D. Inventor.

4The best title of this passage can be ·

A. Stories of Steve Jobs B. Background of Steve Jobs

C. Life of Steve Jobs D. Death of Steve Jobs

【答案】

1B

2A

3B

4C

【解析】本文介绍了史蒂夫乔布斯的生平。他是苹果公司的前任首席运行官兼创办人之一,同时也是前皮克斯动画工作室的董事长及行政总裁,他还是迪士尼公司的董事会成员和最大个人股东。乔布斯被认为是计算机业界与娱乐业界的标志性人物。

1细节理解题。第二段“ In the early 1980s,Jobs was among the first to see the commercial potential of Xerox PARC's mouse-driven graphical user interface(界面),which led to the creation of the Macintosh.”1985年,乔布斯在苹果公司高层权力斗争中失败离开苹果公司并成立了 NeXT公司,瞄准专业市场。故选B。

2推理判断题。根据最后一段“and an“exemplar for all CEOs”.His death was widely mourned and considered a loss to the world by reviewers across the globe.

判断,乔布斯去世后,全世界的人对他评价非常高。2006年皮克斯动画工作室已经被迪士尼公司收购故选A。

3词义猜测题。根据上文中的 he was widely described as a pioneer and geniusperhaps one of the foremostin the field of business,innovation,and product design,and a man who had “deeply"changed the face of the modern world, revolutionized at least six different industries.判断,史蒂夫乔布斯是所有CEO的典范。故选B。

4主旨大意题。本文介绍了史蒂夫乔布斯的生平。他是苹果公司的前任首席运行官兼创办人之一,同时也是前皮克斯动画工作室的董事长及行政总裁,他还是迪士尼公司的董事会成员和最大个人股东。乔布斯被认为是计算机业界与娱乐业界的标志性人物。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项。
(C)
Human remains of ancient settlements will be reburied and lost to science under a law that threatens researches into the history of humans in Britain, a group of leading archaeologists (考古学家) says. In a letter addressed to the justice secretary, Ken Clarke, 40 archaeologists write of their “deep and widespread concern” about the issue. It centers on the law introduced by the Ministry of Justice in 2008 which requires all human remains unearthed in England and Wales to be reburied within two years, regardless of their age. The decision means scientists have too little time to study bones and other human remains of national and cultural significance.
“Your current requirement that all archaeologically unearthed human remains should be reburied, whether after a standard period of two years or further special extension, is contrary to basic principles of archaeological and scientific research and of museum practice,” they write.
The law applies to any pieces of bone uncovered at around 400 dig sites, including the remains of 60 or so bodies found at Stonehenge in 2008 that date back to 3,000 BC. Archaeologists have been granted a temporary extension to give them more time, but eventually the bones will have to be returned to the ground.
The arrangements may result in the waste of future discoveries at sites such as Happisburgh in Norfolk, where digging is continuing after the discovery of stone tools made by early humans 950,000 years ago. If human remains were found at Happisburgh, they would be the oldest in northern Europe and the first indication of what this species was. Under the current practice of the law those remains would have to be reburied and effectively destroyed.
Before 2008, guidelines allowed for the proper preservation and study of bones of sufficient age and historical interest, while the Burial Act 1857 applied to more recent remains. The Ministry of Justice assured archaeologists two years ago that the law was temporary, but has so far failed to revise it.
Mike Parker Pearson, an archaeologist at Sheffield University, said, “Archaeologists have been extremely patient because we were led to believe the ministry was sorting out this problem, but we feel that we cannot wait any longer.”
The ministry has no guidelines on where or how remains should be reburied, or on what records should be kept.
(1)According to the passage, scientists are unhappy with the law mainly because ________.
A.it is only a temporary measure on the human remains
B.it is unreasonable and thus destructive to scientific research
C.it was introduced by the government without their knowledge
D.it is vague about where and how to rebury human remains
(2)Which of the following statements is true according to the passage?
A.Temporary extension of two years will guarantee scientists enough time.
B.Human remains of the oldest species were dug out at Happisburgh.
C.Human remains will have to be reburied despite the extension of time.
D.Scientists have been warned that the law can hardly be changed.
(3)What can be inferred about the British law governing human remains?
A.The Ministry of Justice did not intend to protect human remains.
B.The Burial Act 1857 only applied to remains uncovered before 1857.
C.The law on human remains hasn't changed in recent decades.
D.The Ministry of Justice has not done enough about the law.
(4)Which of the following might be the best title of the passage?
A.New discoveries should be reburied, the government demands.
B.Research time should be extended, scientists require.
C.Law on human remains needs thorough discussion, authorities say.
D.Law could bury ancient secrets for ever, archaeologists warn.

【题目】In most parts of Britain,the black cat is a symbol of good luck and owning a black cat may bring good luck to the family.But recently,black cats can no longer enjoy so much favor.

The British Royal for the Prevention of Cruelty to Animals(英国防止虐待动物协会)announced a rise in the number of black cats being abandoned by their owners,due to not looking good in selfies(自拍).According to the RSPCA,more than 70 percent of the cats in its care are black.The biggest reason for that is black cats tend not to photograph as their lighter and brighter-colored fellows with more obvious markings.An RSPCA spokesman said, “This has become a national problem.And we are urging people to never judge a cat by its color but look at its personality instead.”

The Millwood Cat Rescue Centre has taken in nice black cats in the past two weeks.The founder of the rescue centre said,“We have had a lot of black cats because people don’t like black at the moment.Other look at the black cats and then just say ‘Oh,have you got anything else?’

Animal lover Gabriella Fletcher owns a 16-year-old black cat,Susie.She regularly takes selfies with her pet.She said,“It is hard to get a good picture as you can’t really see how beautiful Susie is.She is just as special as any other cat.”

1Why are black cats less favored by people?

A. They are rising in number. B. They don’t bring good luck anymore

C. They are banned by RSPCA. D. They don’t look good in photos.

2What does the underlined sentence in Paragraph 3 imply?

A. People want more black cats. B. People want to have something to eat.

C. People want more pet animals. D. People are unwilling to see so many black cats.

3In Gabriella Fletcher’s eyes,black cats are_______.

A. Disgusting B. Unlucky

C. Ordinary D. Attractive

4Which of the following can be the best title of this text?

A. Black cats out in “selfies”. B. Black cats abandoned in the UK.

C. Black cats in need of caring. D. Black cats favored again.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网