题目内容

If you want to see climate change, head north and keep going until you run out of globe. That is easier said than done. The Arctic (北极) is home to few people and covered in ice much of the year. But those who make their way to the icy seas of the Arctic Ocean will see a part of the planet that is warming and changing faster than anywhere else.

In September, scientists announced at the National Snow and Ice Data (数据) Center that Arctic summer sea ice had fallen to its second lowest level since 1979, and probably long before that. The Arctic has lost an area of ice greater than the area of all U.S. states east of the Mississippi River. And what ice remains appears to be getting thinner and weaker.

Nick Toberg and Till Wagner are polar ice scientists who are doing sea ice fieldwork. “There is plenty of data to suggest that the ice is becoming thinner as well as smaller in area,” they say.

The changes happening in the Arctic are a warning for the entire world . As polar expert Walt

Meier puts it, “What happens in the Arctic doesn’t stay in the Arctic.”

Some scientists worry that Arctic sea ice may be going from a downward spiral (螺旋线) to a “death spiral”, one from which there is no escape. As more ice melts (融化), more dark open water appears. The darkness absorbs (吸收) more heat, which speeds up the pace of melting.

Until recently, many scientists thought it might take until the end of the century for the North Pole to become completely ice free during the summer. Now some believe it could happen by 2030 or even earlier. “The melting is happening faster in the real world than it has in the models,” says Nick Toberg.

1.The purpose of the first paragraph is to tell readers __________.

A. it’s difficult to arrive at the Arctic

B. it is too cold for people to live in the Arctic

C. what caused the climate change in the Arctic

D. we can see the most obvious climate change in the Arctic

2.From the second paragraph we can learn Arctic summer sea ice __________.

A. is still decreasing

B. began reducing in 1979

C. fell to its lowest level in September

D. is equal to the Mississippi River

3.What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?

A. The changes don’t affect the Arctic at all.

B. The changes will only happen in the Arctic.

C. The changes happening in the Arctic will stop.

D. The changes will also affect other parts of the world.

4.Nick Toberg may agree that __________.

A. the ice in the North Pole will stop melting

B. the ice in the North Pole is melting faster than expected

C. the ice in the North Pole will melt before 2030 or even earlier

D. the ice in the North Pole will not disappear until the end of the century

 

1.D

2.A

3.D

4.B

【解析】

试题分析:文章大意:纳尔逊·曼德拉是国际知名人物,他生活和事业的许多细节为公众所熟知。但这里提到的四件事可能是你对这位已故南非领导人并不了解的

1.D 细节题。由第一段的But here are four things you may not have known about the late South African leader可知选B。

2.A 推理题。根据曼德拉所说的话I was curious by how one moved one's body to protect oneself, how one used a strategy both to attack and retreat, how one paced oneself over a match推断。

3.D 细节题。由3中的But when he pulled out the text of his speech, he realized he had forgotten his glasses and had to borrow Winnie's.可知选C。

4. B 判断题。根据文章最后一段Mr. Mandela studied law on and off for 50 years from 1939, failing about half the courses he took判断D为答案。

考点:考查说明类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

A man who failed to return more than 700 children’s books to five different libraries in the county was put into prison. Yesterday he was set free after a book publisher agreed to post his bond (担保金) of $1,000. The publisher said, “There’s a story here. This is a man who loves books. He just can’t let go of them. He hasn’t stolen a single book. So what’s the crime? We think that Mr. Brush has a story to tell. We plan to publish his story.”

When asked why he didn’t return the books, Mr. Brush said, “Well, how could I? They became family to me. I was afraid to return them, because I knew that kids or dogs would get hold of these books and chew them up, throw them around, rip the pages, spill soda on them, get jam and jelly on them, and drown them in the toilet.”

He continued, “Books are people, too! They talk to you, they take care of you, and they enrich you with wisdom and humor and love. A book is my guest in my home. How could I kick it out? I repaired torn pages. I dusted them with a soft clean cloth. I turned their pages so they could breathe and get some fresh air.

“Every week I reorganized them on their shelves so they could meet new friends. My books were HAPPY books. You could tell just by looking at them. Now they’re all back in the library, on the lower shelves, on the floors, at the mercy of all those runny-nosed kids. I can hear them calling me! I need to rescue them. Excuse me. I have to go now.”

1.Why was the man put into prison?

A. Because the book publisher persuaded the police to do so.

B. Because he stole 700 children's books from the five different libraries.

C. Because he refused to return the books that he had borrowed.

D. Because he wanted to publish his story.

2.How did the man treat books?

A. He treated them as real people.

B. He treated them as his own children.

C. He treated them as his furniture.

D. He treated them as his job.

3.From the passage we can learn that the man is _____.

A. a thief B. crazy about books C. a writer D. unfortunate

4.What might happen after the man was set free?

A. He might stop borrowing books.

B. He might start a library of his own.

C. He might return all his books

D. He might go on borrowing books from libraries.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网