题目内容

When you get in your car, you reach for it.When you’re at work, you take a break to have a moment alone with it.When you get into a lift, you play with it.

Cigarettes? Cup of coffee? No, it’s the third most addictive thing in modern life, the cell phone.And experts say it is becoming more difficult for many people to curb their longing to hug it more tightly than most of their personal relationships.

With its shiny surface, its smooth and satisfying touch, its air of complexity, the cell phone connects us to the world even as it disconnects us from people three feet away.In just the past couple of years, the cell phone has challenged individuals, employers, phone makers and counselors(顾问)in ways its inventors in the late 1940s never imagined.

The costs are becoming even more evident, and I don’t mean just the monthly bill.Dr.Chris Knippers, a counselor at the Betty Ford Center in Southern California, reports that the overuse of cell phones has become a social problem not much different from other harmful addictions: a barrier to one-on-one personal contact, and an escape from reality.

It sounds extreme, but we’ve all witnessed the evidence: The person at a restaurant who talks on the phone through an entire meal, ignoring his kids around the table; the woman who talks on the phone in the car, ignoring her husband; the teen who texts messages all the way home from school, avoiding contact with kids all around him.

Is it just rude, or is it a kind of unhealthiness? And pardon me, but how is this improving the quality of life?

Jim Williams, an industrial sociologist based in Massachusetts, notes that cell-phone addiction is part of a set of symptoms in a widening gulf of personal separation.He points to a study by Duke University researchers that found one-quarter of Americans say they have no one to discuss their most important personal business with.Despite the growing use of phones, e-mail and instant messaging, in other words, Williams says studies show that we don’t have as many friends as our parents. “Just as more information has led to less wisdom, more acquaintances via the Internet and cell phones have produced fewer friends,” he says.

If the cell phone has truly had these effects, it’s because it has become very widespread.Consider that in 1987, there were only 1 million cell phones in use.Today, something like 300 million Americans carry them.They far outnumber wired phones in the United States.

1.Which of the following best explains the title of the passage?

A. Cell phone users smoke less than they used to.

B. Cell phones have become as popular as cigarettes.

C. More people use cell phones than smoke cigarettes.

D. Cell phones have become as addictive as cigarettes.

2.The underlined word “curb” in Paragraph 2 means ____.

A. ignore B. control

C. develop D. rescue

3.The example of a woman talking on the phone in the car supports the idea that .

A. cell phones do not necessarily bring people together

B. talking on the phone while driving is dangerous

C. women use cell phones more often than men

D. cell phones make one-on-one personal contact easy

1.D

2.B

3.A

【解析】

试题分析:本文是一篇议论文。文章论述了现代人对手机越来越痴迷和依赖,并列举了其不利之处。

1.推理推断题。根据文章内容以及文章第二句“Cigarettes? Cup of coffee? No, it’s the third most addictive thing in modern life, the cell phone”可知作者想要表达现代人开始对手机上瘾。故选D。

2. 猜测词义题。根据划线词前面一句的内容“it’s the third most addictive thing in modern life, the cell phone”可以推测出,这里“it is becoming more difficult for many people to curb their longing to hug it...”是指人们越来越难以控制对于手机的渴望。故选B。

3.】A细节理解题。根据文章第五段“The person at a restaurant who talks on the phone through an entire meal, ignoring his kids around the table; the woman who talks on the phone in the car, ignoring her husband; the teen who texts messages all the way home from school, avoiding contact with kids all around him.”可知作者举例是为了说明手机很容易使我们忽视身边的人,并不一定加强人与人之间的联系。故选A。

考点:考查社会现象类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Street dance is a great outdoor sport to do with a group of friends. 1. Many people bring their radios out onto the streets, warm up and then wait for others to join in. You must be confident to start dancing on the street. They are often social in nature, encouraging interaction with the audience and other dancers.

2. The term itself came from that the fact the dances were made in the streets. There aren’t any rules to “street dance” and freestyle is emphasized. It’s hard to define, but it is basically freely expressing music with one’s body.

__3.__ It has been often divided into old school and new school since 1984. In the old school section, there are locking, popping, and break dancing. In new school, there are hip hop and house.

Street dance is a form of physical exercise, an art form, and for competition, and is today practiced both at dance studios and other spaces. _4.__ Street dance is a culture that can be found all over the world, and there are many international competitions every year. Especially, break dancing competitions in the form of dance battles are popular, since break dancing actually introduced the culture of dance battles in street dance. _5.__

Street dance was first formed in the 20th century.

Street dance is one of the most popular forms of outdoor sport.

Battle of the Year, Freestyle Session and Just Debut are all break dancing competition.

There are many different schools of street dance.

Sometimes street dance becomes competitive and you should hold your own in a circle.

Street dance has been accepted by the young.

Some schools use street dance as a form of physical education.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网