题目内容
【题目】 The Cool Taxi is a Hackney Carriage that was changed into a freezer on wheels, using dry ice to keep the inside cool for passengers. It has a number of features designed to keep riders cool, including a freezer filled with ice lollies (冰棍)and a state-of-the-art air conditioning system.
A spokesperson for Andrews Air Conditioning said,“Britain has become a hot country, and the British are feeling the heat. For commuters(通勤者)there is nothing worse on a hot day than getting into a hot taxi, so we wanted to help to avoid this experience with Cool Taxi.
Cool Taxi driver Tony,who has driven a taxi for 11 years, said, “I have done 10 London summers in the taxi and I know you need some good air conditioning. It would be impossible to work without it. You need to keep cool and stay hydrated (水分),and sometimes in a typical taxi this is difficult to keep. ”
Elizabeth Ann Iliffe,who was paying a visit to London from the South East,said,“It is amazing. It feels just like a scene(场境)from Frozen. It’s nice to step in just for a few minutes to have a break from the heat and cool off. ”
The Cool Taxi in running for a limited(有限的)lime at present time, However,it has proved popular with passengers and could he considered for full-time operation across the summer months in the future.
【1】What can we learn from what Tony said?
A.He finds it hard to keep the taxi well air-conditioned.
B.He thinks it impossible to provide good air conditioning.
C.He is used to driving taxis in hot summer for a long time.
D.He will try his best to improve the conditions of the taxi.
【2】What does the underlined “It” in Paragraph 4 refer to?
A.Having a break.B.Taking die cool taxi.
C.A scene from Frozen.D.Her journey in London.
【3】What is the text mainly about?
A.The popularity of London’s taxis.
B.The future of taxi industry in London.
C.London’s Cool Taxi filled with dry ice.
D.The management of the Cool Taxi in London.
【4】We can infer from the passage that the author is about the future of Cool Taxi.
A.pessimisticB.optimistic
C.uncertainD.careful
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】B
【解析】
本文属于说明文阅读。作者通过这篇文章主要向我们描述了伦敦推出了凉爽的出租车,给市民更好的体验。
【1】推理判断题。根据文章第三段I have done 10 London summers in the taxi and I know you need some good air conditioning. It would be impossible to work without it. You need to keep cool and stay hydrated (水分),and sometimes in a typical taxi this is difficult to keep. 可知,我在伦敦开出租车度过了10个夏天,我知道你们需要一些好的空调设备。没有它是不可能工作的。你需要保持凉爽和水分,有时在标准的出租车里是很难做到的。由此判断出,Tony将尽最大努力改善出租车的状况,故选D。
【2】词义猜测题。根据文章第四段Elizabeth Ann Iliffe,who was paying a visit to London from the South East,said,"It is amazing. It feels just like a scene(场境)from Frozen. It's nice to step injust for a few minutes to have a break from the heat and cool off.伊丽莎白安伊利菲,正在伦敦进行东南方的访问,她说,“这真是太棒了,感觉就像一场冰冻的景象”。由此推知,划线词的意思是“乘坐凉爽的出租车”。故选B。
【3】主旨大意题。根据文章第一段The Cool Taxi is a Hackney Carriage that was changed into a freezer on wheels, using dry ice to keep the inside cool for passengers. 酷出租车是一辆哈克尼马车,被改造成一个带轮子的冰箱,使用干冰为乘客保持内部凉爽。所以短文主要是关于装满干冰的伦敦出租车。故选C。
【4】推理判断题。根据文章最后一段 However,it has proved popular with passengers and could he considered for full-time operation across the summer months in the future.然而,已经证明它在乘客中很受欢迎,他是否可以考虑在整个夏天的几个月里进行全时运营。由此判断出,作者对已凉爽的出租车的未来是乐观的。故选B。