题目内容
Mr Backer is a kind-hearted man. Once he gave some food to a poor woman. Mr White, the boss of the restaurant, found it and became angry. He often gave the leftovers(剩饭菜) to some poor workers. Mr Backers lost his work for it. It was difficult for him to find work in the small country though(虽然) he was an able cook.. The war made all stop. Children couldn't go to school, most shops were closed, even some farmers were hungry. Some people were made to leave their houses and they had to find the safe places. It was an autumn night. Mr Backer hadn't any food to eat and went to bed, but he couldn't fall asleep. suddenly he heard a noise in his room. He saw a man looking for something useful there. He said nothing and watched it carefully. At last the man brought a few old clothes out of a broken paper box and took them away. He got up quickly and followed him gently(文雅地), with his quilt on his back. The man didn't find him and went into a small and wet house. Mr Backer also went in and saw there was nothing in the room. The thief(贼) saw him and was surprised. He asked, “What did you come here for?” “You have carried my things here,” said Mr Backer. “I have to move there, too!”
1.Mr White sent Mr Backer away because .
A. he couldn't cook
B. he didn't work hard
C. he didn't like him at all
D. he gave some leftovers to the poor woman
2. ____________ , so the people in the small country got into trouble.
A. The war broke out(爆发)
B. It didn't rain
C. Children couldn't go to school
D. Shops and factories were closed
3.Mr Backer couldn't go to sleep because .
A. the weather was cold B. the weather was hot
C. he was hungry D. he was ill
4.Mr Backer said nothing when the thief went into his room because .
A.he wanted to send him to the police station
B.there was nothing expensive there
C.he was afraid the man could hurt him
D.he hoped the man could help him
1.D
2.A
3.C
4.B
【解析】
试题分析: 本文讲述贝克先生与小偷之间的趣事;
1.D推理题。根据1,2行Once he gave some food to a poor woman . Mr White, the boss of the restaurant, found it and became angry.说明Mr White把Mr. Backer 赶走,因为他给了可怜的妇女一些剩菜,故D正确。
2.A细节题。根据第五行第一句The war made all stop可知战争爆发了,这个小镇的人有麻烦了,说明A正确
3.C 细节题。根据第八行he couldn't fall asleep, because he was very hungry 可知Mr. Backer睡不着因为太累了,说明C正确
4.B推理题。with his quilt on his back根据文章可知他很穷,不可能有珠宝,钱箱,放在背上,而且是晚上的,C的可能性最大,故C正确
考点:故事类阅读。