题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
I travel a lot in my work, and what I dislike about my job is eating alone. It always makes me feel lonely to see others laughing and talking. So, room service for several nights was a better choice for me.
After having room service three nights at a hotel in Houston, however, I needed to get out of my room. Although the restaurant opened at 6:30, I arrived at 6:25. The waiter at the front desk made a comment(评论) about my “being there really early”. I explained my dislike of eating alone in restaurants. He then seated me at a lovely table and asked me whether I would mind if he sat down with me for a while.
I was glad! He sat and talked with me about his career goals and the difficulty of being at work on nights, weekends and holidays. He said he hadn't enough time to be with his family. After 15 minutes, he saw some customers at the front desk and excused himself. I noticed that before he went to the front desk, he stopped in the kitchen for a moment.
Then another waiter came out of the kitchen and had a wonderful chat with me. Before I left that night, some other waiters, even the cook, had come out of the kitchen and sat with me!
When I asked for my bill about one hour later, all the people who had sat down with me came over in a big group to my table, and presented me with a red rose. And I cried! What had begun as a lonely night ended as a beautiful experience.
(1)The author asked for room service because ________.
A.a lot of money would be saved in this way
B.he didn't like to eat with other people around
C.he didn't wanted to be recognized by the waiters
D.seeing people laughing and talking made him feel bad
(2)From the third paragraph, we can learn that the waiter at the front desk ________.
A.knew how to attract more customers to his restaurant
B.found it hard to balance his work and his family
C.was getting tired of his present job
D.had never had such a chance to talk about his worries
(3)The author wants to tell us that ________.
A.people are actually all lonely in their own way
B.restaurants should put the need of customers first
C.the kindness of strangers can make you less lonely
D.restaurants are full of surprises for lonely people

【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
【解析】这是一篇故事类文章。作者因工作的需要多数在外旅行,身在异地感到孤单。通过服务员和其他人跟他聊天,最终一个孤独的夜晚变成了一次美好的经历。

(1)D 细节理解题。根据第一段第二句和第三句可知,作者是因为看到人们大笑和大声谈论使自己心情不好,因此要求room service,故选D。

(2)B 推理判断题。根据第三段的内容可知,前台的服务生感到很难兼顾工作和家庭。故选B。

(3)C 推理判断题。根据第四段和第五段特别是文章最后一句What had begun as a lonely night ended as a beautiful experience.可知,当你身在异地,陌生人的善良会使你减少孤独。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 The earliest newspapers started in ancient Rome. They were handwritten news sheets. The first printed newspapers appeared in China during the Tang dynasty, which were printed from carved wooden blocks. Modern papers first appeared in Venice, Italy in the middle of the 14th century. The newspapers of today, with advertising and a mixture of political, economic, and social news and comments, were started in Britain in the mid-18th century.
The main function of newspapers is to report news. Many newspapers also provide special information to readers, such as weather reports and television timetables. They also provide comments on politics, economics, arts and culture. Almost all newspapers depend on advertising to make money.
Nearly six out of ten adults in the United States and Canada read a newspaper every day. Seven out of ten read a paper each weekend. Readers search newspapers for detailed background information and analysis. This is what television and radio news reports seldom offer. Newspapers tell readers what happened, and they also help readers understand what caused an event and how it will affect the world around them.
The workers at large newspaper companies work under a lot of pressure to bring news to readers as soon as possible. Reporters, photographers, artists, and editors collect articles in just a few hours. Page designers select articles, photos, advertisements, and eye-catching headlines to make the pages, and then rush their work to the printer. Printing workers may work overnight around printing presses to churn out more than 60,000 copies per hour.
(1)Which is the best title for the passage?
A.Production of Newspapers
B.Functions of Newspapers
C.Publication of Newspapers
D.An Introduction to Newspapers
(2)We can infer everything from the passage EXCEPT that ________.
A.newspapers will become less popular because of the development of TV
B.few newspapers have no advertising
C.many adults in America read newspapers every day
D.people can read about many different issues in newspapers
(3)The phrase "churn out" in the last paragraph probably means ________.
A.press
B.produce
C.publish
D.sell

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
People from all over the world visit Disneyland to have fun, not to get sick. But last week, an outbreak of measles(麻疹)spread from the Southern California theme park. As of Monday, January 19, at least 52 people have got the easily spread illness.
The majority of the reported cases of measles are from people who visited the park before. According to the California Department of Public Health, these people were exposed to the illness at Disneyland from December 17-20.
Officials believe the cause is likely someone who caught measles abroad and visited Disneyland, but this has yet to be proved. However, in 2014, California had its highest measles infection rate in nearly twenty years. There were 66 cases of measles reported in the state―23 of them in Orange County, where Disneyland is located.
Measles spreads very easily. It can be caught from coughing and sneezing. Crowded areas like theme parks are especially suitable for its spread.
The illness starts with a fever and develops into symptoms including a cough, runny nose, red eyes and so on. About three out of ten people infected with measles will develop another health problem, including an ear infection or pneumonia(肺炎).
The best way to guard against measles is to get vaccinated(打疫苗). An unvaccinated person is 35 times more likely to catch measles than someone who received a vaccination.
(1)What's the possible reason of this illness's occurring in California?
A.There were too many people visiting Disneyland.
B.Somebody with measles visited Disneyland.
C.California is a place fit for this illness's spread.
D.Some people ate something that had gone bad.
(2)After visiting Disneyland some people ___________.
A.had a lot of fun
B.were found missing
C.lost their lives
D.became seriously ill
(3)How many people suffered from measles in California in 2014?
A.66
B.23
C.43
D.52
(4)What do we know about measles from the text?
A.Half of people infected with it will die soon.
B.It usually begins with a cough and red eyes.
C.It spreads easily in a place with many people.
D.It's impossible to stop it from spreading.
(5)Which of the following words can replace the underlined words “guard against” in the last paragraph?
A.catch
B.prevent
C.make
D.keep

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Maybe you are an ordinary student. This is not necessarily so. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here's how:
Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First arrange your time for eating, sleeping, dressing, etc, then decide a good, regular time for studying. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you realize what is happening to your time.
Make good use of your time in class. Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.
Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer.
Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. The world won't end if you don't pass a test, so don't be over worried.
You will probably discover many others after you have tried these.
A. This will help you understand the next class.
B. You probably think you will never be a top student.
C. Don't forget to set aside enough time for entertainment.
D. No one can become a top student unless he or she works hard.
E. There are other methods that might help you with your study.
F. Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.
G. Make full use of spare time to take note of what the teacher says in class.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网