题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
I travel a lot in my work, and what I dislike about my job is eating alone. It always makes me feel lonely to see others laughing and talking. So, room service for several nights was a better choice for me.
After having room service three nights at a hotel in Houston, however, I needed to get out of my room. Although the restaurant opened at 6:30, I arrived at 6:25. The waiter at the front desk made a comment(评论) about my “being there really early”. I explained my dislike of eating alone in restaurants. He then seated me at a lovely table and asked me whether I would mind if he sat down with me for a while.
I was glad! He sat and talked with me about his career goals and the difficulty of being at work on nights, weekends and holidays. He said he hadn't enough time to be with his family. After 15 minutes, he saw some customers at the front desk and excused himself. I noticed that before he went to the front desk, he stopped in the kitchen for a moment.
Then another waiter came out of the kitchen and had a wonderful chat with me. Before I left that night, some other waiters, even the cook, had come out of the kitchen and sat with me!
When I asked for my bill about one hour later, all the people who had sat down with me came over in a big group to my table, and presented me with a red rose. And I cried! What had begun as a lonely night ended as a beautiful experience.
(1)The author asked for room service because ________.
A.a lot of money would be saved in this way
B.he didn't like to eat with other people around
C.he didn't wanted to be recognized by the waiters
D.seeing people laughing and talking made him feel bad
(2)From the third paragraph, we can learn that the waiter at the front desk ________.
A.knew how to attract more customers to his restaurant
B.found it hard to balance his work and his family
C.was getting tired of his present job
D.had never had such a chance to talk about his worries
(3)The author wants to tell us that ________.
A.people are actually all lonely in their own way
B.restaurants should put the need of customers first
C.the kindness of strangers can make you less lonely
D.restaurants are full of surprises for lonely people
【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
【解析】这是一篇故事类文章。作者因工作的需要多数在外旅行,身在异地感到孤单。通过服务员和其他人跟他聊天,最终一个孤独的夜晚变成了一次美好的经历。
(1)D 细节理解题。根据第一段第二句和第三句可知,作者是因为看到人们大笑和大声谈论使自己心情不好,因此要求room service,故选D。
(2)B 推理判断题。根据第三段的内容可知,前台的服务生感到很难兼顾工作和家庭。故选B。
(3)C 推理判断题。根据第四段和第五段特别是文章最后一句What had begun as a lonely night ended as a beautiful experience.可知,当你身在异地,陌生人的善良会使你减少孤独。故选C。