题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The eyes are the windows of the soul. Having a pair of bright, clear eyes is very important, so we should protect our eyes throughout our lives.

【1】 Don’t read while lying down or walking. Relax after every hour of reading.

Keep a distance from the TV set when you watch TV and give your eyes a rest every 30 minutes.

Don’t stare at the sun or try to read in the darkness. 2 This can damage your eyes easily.

Get your eyes checked often. Not many people have this habit, but it is necessary. If you feel that there is something wrong with your eyes, get them checked quickly. 3

4 You can close your eyes for a few seconds or look into the distance for one or two minutes. A small break will relax your eyes and help to stop you from getting eye problems.

Be careful when you choose your glasses. 5 . Make sure your glasses are right for you . If they don’t feel right, get your glasses changed.

A. Develop good reading habits.

B. Rest your eyes whenever you can.

C. Make sure you get enough sleep every night.

D. Glasses that aren’t suitable for you could bring you trouble.

E. Even if you’re wearing sunglasses, never look directly at the sun.

F. Eye problem can be found and treated early with regular checks.

G. Drink green tea every day as a way to protect your eyes against eye problems.

【答案】

【1】A

【2】E

【3】F

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:文章意为:眼睛是心灵的窗户,所以一定要保护好我们的眼睛。要养成良好的阅读习惯,要让眼睛定时的休息。不要盯着太阳看还要选择合适的眼镜佩戴。

【1】A 下文说的是不要躺着或走路时看书,每读一个小时的书之后要让眼睛休息一会儿,所以上文应该是告诉我们要养成良好的阅读习惯。故答案应为A

【2】E 上文说不要盯着太阳看也不要在黑暗的地方读书下文说这样很容易伤害你的眼睛,故E项尽管你戴着太阳镜也不要直接看太阳串联上下文,故答案E。

【3】F 上文说如果你感觉眼睛有了问题,要快点去检查。所以下文应是通过定期检查眼睛的问题能够检查和治疗,故答案应为F

【4】B 根据下文You can close your eyes for a few seconds or look into the distance for one or two minutes.你可以闭上你的眼睛几秒钟,或者是向远方看一到两分钟。所以上文应是无论什么时候都要让眼睛休息。)可知,本段讲的是让眼睛休息,故答案应为B。

【5】D Be careful when you choose your glasses._______ .句意为:当你选择眼镜的时候,要当心。所以下文应是不合适的眼镜会给你的眼睛带来麻烦。故答案应为D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Mark Twain left school when he was twelve. He had little school education. In spite of this, he became the most famous writer of his time. He made millions of dollars by writing. His real name was Samuel Langhorne Clemens, but he is better known to all over the world as Mark Twain, his penname.

Mark Twain was born in 1835 and he was not a healthy baby. In fact, he was not expected to live through the first winter. But with his mother’s care, he managed to survive. As a boy, he caused much trouble for his parents. He used to play jokes on all his friends and neighbors. He didn’t like to go to school, and he often ran away from home. He always went in the direction of the nearby Mississippi. He was nearly drowned nine times.

After his father’s death, Mark Twain began to work for a printer, who only provided him with food and clothing. Then, he worked as a printer, a river-boat pilot and later joined the army. But shortly after that he became a miner. During this period, he started to write short stories. Afterwards, he became a full-time writer.

In 1870, Mark Twain got married. In the years that followed he wrote many books including The Adventures of Tom Sawyer in 1876, and The Adventures of Huckleberry Finn in 1884, which made him famous, and brought him great fortune.

Unfortunately, Mark Twain got into debts in bad investments(投资) and he had to write large numbers of stories to pay these debts. In 1904, his wife died, and then three of his children passed away.

At the age of 70, his hair was completely white. He bought many white suits and neckties. He wore nothing but white from head to foot until his death on April 21, 1910.

【1】In Mark Twains childhood, ____________.

A. he learned a lot at school

B. his mother often worried about his safety

C. he often went swimming with other boys

D. he often played games with other boys

【2】Which of the following shows the right order about Mark Twain?

a. He became a miner.

b. He worked as a printer.

c. He got into debts.

d. His father died.

e. He became a full-time writer.

f. He joined the army.

A. a-d-b-c-e-f B. c-b-d-f-e-a

C. d-a-f-e-b-c D. d-b-f-a-e-c

【3】In order to make a living, Mark Twain ____________.

A. did many kinds of work

B. first worked as a printer

C. wrote stories in the beginning

D. joined the army after he worked in a mine

【4】In the later years of his life, Mark Twain ____________.

A. wrote many stories and earned a lot of money

B. must have been very sad because he lost his family

C. continued writing until his death

D. lent too much money to others

【题目】根据短文内容从短文后的选项中选出最佳选项,并将其答案标号涂在答题卡上对应题目的选项处。选项中有两项为多余选项。

Maybe you have heard the expression “When in Rome, do as the Romans do”. So when you want to do business in France, you have to get to know French culture, to make marketing plans, and to run your business by local laws.

【1】 The French take great pride in their language, so anyone who does not speak it may run the risk of being disrespected by his French colleagues or business partners. Also, another reason why learning French is important is that it is a great way to show every possible French business partner that you care and respect their country’s culture and language.

The first thing that you should do when meeting someone new is to shake his hand firmly and always look the person in the eye. In social meetings with friends, kissing is common.

Use first names only after being invited to. 2 The French will sometimes introduce themselves using their surname first, followed by their first name.

Dress well. 3 Your business clothing is a reflection of your success and social status. Always try to be tasteful and stylish. Women are advised to dress simply but elegantly. Wearing make-up is practiced widely by business women.

The French are passionate about food, so lunches are common in doing business in France, which usually consist of an appetizer, main meal with wine, cheese, dessert and coffee, and normally take up to two hours. 4

Do not begin eating until the host says, “bon appetite”. Pass dishes to the left, keep wrists above the table and try to eat everything on the plate. 5 This may suggest that you find the food tasteless. If eating in a restaurant, the person who invites always pays.

A. The French draw information about people based on their appearance.

B. This is a time for relationship building.

C. Remember to be as polite as possible.

D.Language should be the focus of anyone planning to do business in France.

E. Be careful with adding salt, pepper or sauces to your food.

F.Use Monsieur or Madame before the surname.

G.Make an appointment with your business partner in advance.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网