题目内容

【题目】My parents moved to Mississippi when my brother and I were small children, and we were separated from our Oklahoma grandparents by some 600 miles. This long distance allowed us to only visit our grandparents once a year, either at Christmas or during summer vacation.

Most of my classmates lived near their grandparents, and I would often hear stories of big families regularly spending time with one another, fishing at “grandpa’s” house or going over to “grandma’s”for her famous fried chicken. We were disappointed that we did not get to spend more time with our grandparents, but our love for them remained deep and strong.

We always expected a road trip to Oklahoma. We would count the days, and when the day came, the entire family would pile into our car at four o’clock in the morning. Crossing the Mississippi River into Louisiana, the scenery changed. Crossing the Red River in Oklahoma, we were in a foreign world.

Every trip to see my grandparents can’t be without bringing delight. We jumped out of the car in their driveway to be met with bear hugs. My grandparents wanted to know everything about their grandchildren, and we would sit for hours and tell story after story. Grandma had a meal planned, and you could guess she prepared her grandsons’ favorite foods. Of course the best part of the visit was that we were able to do whatever we wanted without punishment from our grandparents. Grandma and Grandpa always had presents for us, short trips planned and lovely surprises, such as the time we got to a local restaurant and ate the world’s largest hamburger.

【1】Why didn’t the family visit their grandparents often?

A. Because they seldom had a vacation.

B. Because they had a bad attitude to them.

C. Because they were all busy with their work.

D. Because they lived far away from each other.

【2】When hearing his classmates’ stories, the author __________.

A.often felt deep sorrow

B.would call his grandparents

C. would admire them at heart

D.would feel sorry for his poor life

【3】Whenever the author and his brother met their grandparents, they _________.

A.were full of great excitement

B. found they were in a foreign world

C.shared cooking skills with each other

D.seemed not to be familiar with each other

【4】What can we infer from the author’s story?

A.Distance can’t break the bond of love.

B.Physical separation hurts the heart deeply.

C.Distance leads to the most beautiful scene.

D.Family life is filled with love and understanding.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】A

【4】A

【解析】

试题分析:本文通过记叙作者与祖父母之间的深厚感情告诉我们:距离并不能隔开亲情,不能阻断祖父母和孙子(女)之间的爱。

【1】D 细节理解题。根据第一段第二句and we were separated from our Oklahoma grandparents by some 600 miles. This long distance allowed us to only visit our grandparents once a year,可知,因为距离遥远,所以作者他们很少去看望祖父母。故D选项正确。

【2】C 推理判断题。由第一段可知,作者他们不能经常到祖父母家去。所以,当听到其他同学谈论和祖父母在一起的事情时,作者内心对他们很羡慕。故C选项正确。

【3】A推理判断题。由最后两段可知,每次去看祖父母,作者总是很期待,很高兴。故可推知,当他们见到祖父母时,他们很兴奋。故A选项正确。

【4】A 推理判断题。由第三段中的our love for them remained deep and strong可知,因为距离问题,作者不能经常去看望祖父母。但是,作者仍然深深地爱着自己的祖父母。每次去看祖父母时,作者总是很期待,很兴奋。由此可以推知,距离并不能隔开亲情,不能阻断祖父母和孙子(女)之间的爱。故A选项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Paparazzi, (狗仔队)or “paps”, are photographers who take pictures of famous people when they are not at the center of public attention. Paps are different from professional photographers or journalists because they never take ordinary photos.

The goal for paparazzi is to get pictures that no one else will get and then sell the pictures to the buyer who offers the most money normainly a small newspaper, magazine or website.

There is no law against paparazzi taking pictures in public places. However, there are laws that protect certain individuals. For example, child protection laws stop improper pictures of anyone under 16 from being published.

There is also no law that stops paparazzi from following celebrities(名人) and taking their pictures either. However, if paps are secretly following them and taking pictures of their faces, they could get into trouble.

Most paparazzi hang out on streets and hot spots for celebrities, waiting for the opportunity to take a picture of a star. Many stay on the streets until the early hours of the morning when celebrities are leaving nightclubs and looking a little worse for wear. However, some have other ways to make sure they get pictures. Many paps are in contact with “informers” who know the locations of celebrities at any given time. They then pass the information on to paparazzi. An informer could be anyone from a restaurant waiter to a salesman.

Most of the time, paparazzi get a bad reputation for following celebrities. But sometimes stars or their managers will contact paps themselves and tell them exactly where and when they will go. What a love-hate relationship between paparazzi and celebrities!

【1】Which of the following things paparazzi might do would be against the law?

A. Taking pictures of famous people in public places.

B. Getting unsuitable pictures of a 10-year-old actress published.

C. Following a famous woman singer secretly and taking her pictures.

D. Hanging out at the places where celebrities often appear.

【2】 In order to earn big money a pap has to ________.

A. make friends with famous people

B. sell the pictures to a big newspaper

C. get the only first-hand pictures

D. know the locations of celebrities

【3】The fifth paragraph mainly tells us ________.

A. how much paparazzi pay for the pictures

B. how dangerous paparazzi’s job is

C. how paparazzi contact informers .

D. how paparazzi get the pictures

【4】 What can we infer from the passage?

A. Paparazzi always take pictures when famous people are tired.

B. Stars hate paparazzi and don’t want to be followed.

C. Informers might get paparazzi into trouble.

D.Paparazzi and famous people rely on each other sometimes.

【5】The underlined phrase "hang out" probably means _______.

A. check out

B. keep away

C. wander about

D. leave out

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Although most games have winners and losers, the goal of sports is not to win every game. The real goals include getting exercise, having fun, and learning important social skills, like sportsmanship.

Good sportsmanship is all about respect. Good sports (具有运动家品格的人) respect the other players on their team. They respect the players on opposing teams. They respect coaches, and they also respect the referees or other officials involved in their games. 【1】 They shout at their teammates and they talk back to coaches or referees.

Kids usually learn sportsmanship good and bad from the adults in their lives. 2 If parents and coaches show disrespect to other fans, referees, or each other, kids will likely act the same way on the field.

3 Some of them are very basic and easy to do, like shaking hands with other players before a game. Other examples may take a little more courage, such as acknowledging a great play made by the opposing team.

Learning good sportsmanship is important because it helps you develop an attitude of graciousness (礼貌) and respect that will carry over into all the other areas of your life! 4 Being a good sport in the classroom will eventually lead to being a good sport in the workplace.

So be a good sport in whatever you do! 5 When others see you acting in a way that makes it clear that winning isn't the most important thing, you can move on to focusing on the important thins, like having fun, getting exercise, and improving your skills.

A. Good sportsmanship can be shown in many ways.

B. On the contrary, bad sportsmanship is all about disrespect.

C. The example you set can be a powerful teaching tool for others.

D. Players 'parents and coaches set examples that kids tend to follow.

E. We can be good sports by encouraging others but not laughing at them.

F. Starting as a good sport earlier will help you be a good sport as you get old.

G. If you're a good sport on the field, you'll also likely be a good sport in the classroom.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网