题目内容
9.Our habits are what shape us---our words,our behavior,and even our life itself.(36)F•Pity yourself.
All bad habits start with never-ending pity for your unhappy self and talking endlessly about your bad luck.Your figure,income,education,apartment,the weather,and even the tiniest inconvenience can become a cause for feeling upset.Those who develop the habit of pitying themselves lose the sympathy (同情) of people around them. (37)D
•Assess everything in terms of money.
Some people think that happiness can be achieved by having lots of money and that you can't really enjoy life if you don't wear fancy clothes,live in a big house or drive an expensive car. (38)GInstead,they think it's their ability to attract it.A truly successful person is not totally dependent on his or her money.
•(39)A
Scientists say that people who don't feel like they belong in their jobs are very likely to feel unhappy and live in poverty.The reason for this is their feelings that make them do what they don't want and don't like to do.To get rid of this habit for good,you should put your strength and energy into something satisfying.This is the only way to achieve excellent results.
•Stay away from your relatives.
(40)E.And that's obvious,because it's the only place where you can find relief and support when everything comes crashing down around you.
A.Do what you don't like.
B.It's time to change your living pattern!
C.As a result,they often have low-paid jobs.
D.Nobody wants to be around those people.
E.Most successful people love and cherish their family the most.
F.And among them are some habits that should be avoided at all costs.
G.However,wise people do not refer to wealth as the amount of money they get.
分析 习惯对人们很重要,但是一些坏习惯会对我们有不好的影响,我们应该摒弃它们.
解答 36.F 考查上下文联系.根据下面的小标题可知,这些都是一些不好的习惯,应该摒弃.F项And among them are some habits that should be avoided at all costs.引领下文.
37.D 考查上下文联系.根据上文"Those who develop the habit of pitying themselves lose the sympathy (同情) of people around them."自怨自怜的人失去周围的人的同情.和D项的Nobody wants to be around those people.意思相近.故选D.
38.G 考查上下文联系.根据上文"Some people think that happiness can be achieved by having lots of money and that you can't really enjoy life if you don't wear fancy clothes,live in a big house,or drive an expensive car."介绍一些金钱至上的人的观点,下文应该是相反的观点However,wise people do not prefer to wealth as the amount of money they get.故选G.
39.A 考查上下文联系.根据下文"Scientists say that people who don't feel like they belong in their jobs are very likely to feel unhappy and live in poverty."可知,这段主要介绍一种不好的习惯:做自己不喜欢做的事情.故选A.
40.E 考查上下文联系.根据下文"it's the only place where you can find relief and support when everything comes crashing down around you."可知,家庭对人们的重要性,E项也是说明这点.故选E.
点评 七选五"这样的题型,主要目的在于"考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握.解题时最主要的两个步骤就是1.理清文章的逻辑和结构,2.在所给的原文中找出关键词或者说是线索词.文章的整体思路能帮助你在答案中筛选出符合逻辑的选项,关键词则能帮助你确定更多的细节,排除相近的选项.这些技巧多练练就能孰能生巧
| A. | where | B. | which | C. | that | D. | what |