题目内容

【题目】阅读理解
In Los Angeles, drivers spend sixtyone hours every year stuck in traffic. These drivers know too well how bad the traffic can be. “There're too many cars, and you can't move around a lot.”
Professor Cyrus Shahabi also knows about traffic jams. He lives more than 65 kilometers from his office at the University of Southern California in Los Angeles. He is always late even with the help of a navigation (导航) system.
He decided to develop a program called ClearPath for that. He says his program uses historical data to predict traffic conditions even before the driver leaves the house.
“What's unique is that we use a lot of data that's currently become available including traffic data, weather data, and we analyze that so that we can predict what's going to happen in front of you when you leave home.”
Professor Shahabi says his system does more than just respond to current traffic conditions. With ClearPath, he says, a driver can decide what time he wants to leave, and ClearPath will give the fastest route. It looks at the entire road network, including surface streets as well as highways, before the driver hits the road. Professor Shahahi hopes to have ClearPath available nationwide and overseas once they can collect traffic data from other cities.
“I always thought that Los Angeles had the worst traffic, but now I know that Shanghai, Beijing, Seoul, Tokyo, believe it or not, Singapore, Hong Kong certainly are examples that can immediately use this.”
Professor Shahabi hopes to share this new technology with companies that already have navigation systems, such as Google and Apple.
(1)Drivers in Los Angeles were mentioned in order to ________.
A.show care for them
B.introduce their life
C.solve traffic problems
D.raise the topic
(2)What is unique about ClearPath?
A.It can use a lot of information all over the world.
B.It can ensure that you will never be late for work.
C.It helps drivers see clearly what happens on the road.
D.It helps drivers know the road conditions ahead of time.
(3)The underlined word “hits” in the fifth paragraph probably means ________.
A.have an accident
B.get to
C.turn left or right
D.collect traffic data
(4)What's Professor Shahabi's attitude toward his invention?
A.Disappointed.
B.Proud.
C.Optimistic.
D.Worried.

【答案】
(1)D
(2)D
(3)B
(4)C
【解析】本文是一篇说明文。在洛杉矶,交通阻塞非常严重。赛勒斯·谢哈比教授决定开发一款名叫ClearPath的系统,这个系统可以利用历史数据,在司机出发前就可以预测道路的交通状况。 (1)D 推理判断题。文章第一段提到洛杉矶的交通阻塞非常严重,洛杉矶的司机对这一交通情况十分了解,也感到很无奈。提到司机的目的是为了引出下文,提出本文的主题。故选D项。 (2)D 细节理解题。根据第四段“What's unique is that we use a lot of data that's currentlybecome available including traffic data, weather data, and we analyze that sothat we can predict what's going to happen in front of you when you leave home.”可知,ClearPath系统可以分析多种数据,提前预测道路交通状况。故选D项。 (3)B 词义猜测题。根据第四段内容可知,在司机出发之前,这个系统会对路况进行分析。由此推断,before the driver hits the road意为“在司机上路之前”,hit意为“到达”。故选B项。 (4)C 推理判断题。根据第五段最后一句、第六段以及最后一段可知,谢哈比教授认为他发明的系统有希望应用于全国乃至全世界各个国家,并且他希望能和一些公司分享自己的新发明。由此推断,他认为新发明的前景很乐观。故选C项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Sharks are among the oldest animals on Earth. There are hundreds of kinds of sharks. Most are about two meters long. The dogfish shark, however, is less than twenty centimeters in length. A shark has an extremely good sense of smell. It can find small amounts of substances in water, such as blood, body liquids and chemicals produced by animals. Sharks eat fish, other sharks, and plants that live in the ocean.
Sharks grow slowly. About forty percent of all sharks lay eggs. Some sharks carry their young inside their bodies as humans do. Some sharks are not able to reproduce until they are twenty years old.Most reproduce only every two years. And they give birth to fewer than ten young sharks. For this reason, over-fishing of sharks is of special danger to the future of the animal.
Sharks are important for the world's oceans. They eat injured and diseased fish. Their hunting activities mean that the numbers of other fish in ocean waters do not become too great.
People hunt sharks for sport, food, medicine and their skin. Experts say the international market for some kinds of sharks has increased because many parts of a shark are valuable. Collectors pay thousands of dollars for the jaws of a shark. The skin of a shark can be used like leather. In Asia, people enjoy a kind of soup made from shark fins. Experts say a fisherman can earn a lot of money for even one kilogram of shark fins. Sharks are among the oldest animals on Earth, but some sharks are in danger of disappearing from Earth.
A. Shark liver oil is a popular source of Vitamin A.
B. This protects the plants and other forms of life that exist in the oceans.
C. Sharks are valuable to us and we can make full use of them.
D. These powerful senses help sharks find their food.
E. If too many sharks in one area are killed, that group of sharks may never return to normal population levels.
F. This is a threat to other forms of life in the ocean.
G. The others give birth to live young.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Relax during a job interview
Fewpeople actually like job interviewing. It's nervewracking trying to showyour“best” self to a perfect stranger. That's not easy, but thereare some ways to pull yourself together and feel more confident.
Prepare solid talking points. It's always best to overprepare for possible questions by not only researchingthe company and the person interviewing you, but also by preparing answers andpracticing those responses. Review the skills and experiences requested in thejob announcement and have two to three examples of how you have demonstratedeach one.
RememberIt's a twoway street.This is a conversation, not an interrogation(审问).
Remembering that this is a back and forthdiscussion,whereyou can—and should—ask questions as well as answer them, can help you feel morecomfortable.
Just breathe. Your body will relax a lot. You wantto avoid upper chest breathing, as it tends to just move your stress upward toyour face.
Ifyou go into an interview picking apart your outfit or imperfect responses,you're only hurting your chances of coming off as calm and collected. Turn offyour negative selftalk and then create a different selftalk message,like “I am here to share the best ofmy ability and that is all I can really do.”
Work it out. Putting in some gym time on themorning of your interview can help you get rid of any nervous tension. Exercisehelps calm your nervous system and tends to reduce the intensity of physicalmanifestations(表现形式)of stress such as restlessness.
A.Stop the negative thoughts.
B.Put your idea into practice.
C.When faced with an interviewer, youmay be nervous.
D.Before you walk into your interview,take a few deep breaths.
E.You're trying to prove you're the onefor the job and that you can handle stressful situations.
F.Don't forget that you're not the onlyone being interviewed—you're also interviewing the organization.
G.This will strengthen your answers andallow you to show how your experience is relevant to the job or organizationfor which you're interviewing.

【题目】完型填空
One day I pulled up to my apartment building and noticed there was a father and daughter1some things from a moving truck. Normally I'm shy away from contact with2That particular day, though, something was in me: I can't explain3, but I felt like I should just help these people, even4omething as seemingly unimportant as unloading a truck. So I5and introduced myself, welcomed them to the town, and asked them to give me a(n) 6 to put some proper shoes on. After I had flip-flops(夹趾拖鞋) on, I went over and helped them move all of their7into the apartment.
After we finished, we talked some and I got to know my new8. It might seem unimportant, but it seems like people are less9and friendly to their neighbors these days: I wanted to10that, at least in my small11block, So we did talk, and they’re from Florida, just like me.
At that12time in my life, I was going through a really difficult 13with my girlfriend of 7 years. I didn't feel like helping anyone or doing anything 14, but I figured why not? And I'm glad I did. Also, as15would have it, their daughter is my age(college student) and we each had a mutual(相互的) 16 in one another. This developed into a friendship, and in the coming months. probably more.
The 17was the act itself, though. I got to know my new neighbors and made some new friends in the18. And I felt really good about it. Since then, I've tried19my comfort zone to perform other unplanned acts of 20. So far, so good. I'd encourage everyone else to do the same!
(1)A.stealing B.burdening C.unloading D.packing
(2)A.teachers B.strangers C.friends D.parents
(3)A.which B.why C.what D.when
(4)A.with B.about C.for D.on
(5)A.came up B.came on C.came out D.came back
(6)A.moment B.hand C.hour D.break
(7)A.treasure B.goods C.furniture D.belongings
(8)A.neighbors B.girlfriend C.students D.classmates
(9)A.open B.afraid C.curious D.lucky
(10)A.change B.accept C.receive D.observe
(11)A.house B.school C.apartment D.company
(12)A.particular B.common C.normal D.usual
(13)A.breakout B.breakup C.breakthrough D.breakdown
(14)A.primitive B.positive C.meaningless D.important
(15)A.luck B.accident C.success D.result
(16)A.choice B.habit C.love D.interest
(17)A.award B.chance C.reward D.prize
(18)A.game B.process C.program D.direction
(19)A.expanding B.decreasing C.reducing D.closing
(20)A.success B.courage C.kindness D.consideration

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网