题目内容
2.A blind boy sat on the steps of a building with a box by his feet.He held up a sign(61)reading(read),"I am blind,please help."(62)There were only a few coins in the box.The boy felt sad.A man was walking by.He took out a few coins from his pocket and dropped them into the box.Then he took the sign,turned it around and wrote some words.He placed the sign (63)where it had been so that everyone who walked by would see the new words.Soon the box was full(64)of coins.A lot more people were giving money to the blind boy.That afternoon,the man,by(65)whom the sign had been changed,came to see how things were.The boy (66)recognized(recognize) his footsteps and asked,"Are you the one who changed my sign this morning?What did you write?"The man said,"I (67)simply(simple)wrote the truth.I said what you mid but in a(68)different(difference)way."(69)What he had written was,"Today is (70)a beautiful day but I can not see it."
分析 本文是一篇记叙文.
主要讲述了一个失明的男孩坐在楼梯上,脚边放着一个盒子,他举着一块牌子上边写着"我是盲人,请帮帮我".盒子里仅有几枚硬币.一位男士走过,从口袋里拿出几枚硬币放进盒子里,然后把牌子拿过来,转过牌子写上几个字,不一会,盒子里开始满了,很多人给这位盲人男孩钱,于是盲人男孩问他写了什么才会这样的,他于是告诉了盲人男孩,我是这样修改牌子上的词的:"今天是美好的一天,可是我什么也看不到.于是盲人男孩明白了为什么会突然自己的盒子里装满了钱.
解答 61.reading 考查现在分词.现在分词作sign的后置定语,相当于定语从句"sign which reads",意为"上面写着…的牌子".
62.There 考查副词.根据句意可知,这里是"盒子里仅有几枚硬币",There be+…句型.
63.where 考查连接副词.根据句意可知,他把牌子放在原来的地方,这里是由where引导的从句作地点状语.
64.of 考查介词.根据句意可知,盒子里开始装满了钱.固定短语"be full of 充满,装满".
65.whom 考查关系代词.根据句意可知,由/通过这个人,牌子被改过了.这里是定语从句.the man是先行词,介词by+关系代词whom.
66.recognized 考查动词. 根据句意可知,失明的小男孩辨认出了他的脚步声.
67.simply 考查副词.分析句子结构可知,主语为I,谓语动词为"wrote",这里应用副词修饰动词wrote.
68.different 考查形容词.以不同的方式"in a different way",用形容词修饰名词way.
69.What 考查连接代词.根据句意可知,他写了什么呢?由句子结构可知,"was"是整个句子的谓语动,"…he had written"是主语,主语中written后缺少宾语,应用what.
70.a 考查不定冠词.根据句意可知,今天是美好的一天."a beautiful day".
点评 解答此类题目应先浏览全文,概括大意,再根据句子间的提示以及括号内的汉语提示或首字母提示,依据语法规则和行为逻辑来推测并填写合适的词语.
-______?As far as I know,he is the most hardworking student in his class.( )
| A. | Why not | B. | How come | C. | What for | D. | So what |
写作内容
| 时间:2014年2月 人物:三名外籍大学毕业生 事件:应聘到佛山政府就职 职责:给领导提供建议 搭建佛山与国外沟通的桥梁 感受:觉得大部分民众对工作理解和支持 对工作时间不习惯 效果:引起了公众关注 吸引了更多外国商人来佛山建厂 政府评价:他们的表现超过预期 将继续引进外国人才 |
只能用5个句子表达全部内容.
评分标准
句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯.
In February 2014,three university graduates from abroad were employed inFoshan government.They are mainly responsible for providing advice for leaders and build a bridge for communication between Foshan and foreign countries.They are happy that most Chinese people understand and support their work,though they are not accustomed to the working hours.Their work has drawn public attention and attracted more foreign businessmen to set up factories in Foshan.As a result of their good performance,the government officials comment that the foreign employers have gone beyond their expectations and they will continue to bring in more foreign talents..
| 作者 | 郑板桥,清代画家,擅长花卉木石,尤擅写作 |
| 画作 | 主题:竹子 |
| 尺寸:138×38cm | |
| 售价:30000美元 | |
| 收藏理由:代表作之一,保存完好,极具升值空间 |
2.可以适当增加细节,以使行文连贯.
As a well-known painter in Qing dynasty,Zheng Banqiao enjoys great popularity in China all the time.He is famousfor painting flowers and stones,especially bamboos.This painting happens tobe one of his masterpieces on bamboo.It measures 138 centimeters long and 38centimeters wide.Besides,preserved with great care by the former owners,itis still in very good condition.Currently,it is for sale at a price of 30,000dollars.I do believe you have good reasons to buy it.You may keep it forlong if you like.And if you sell it in the future,it is sure to be worth moremoney..
-Hello,Robert.My name's Betty.
-(51)C
-Yes,I had my first lesson this morning.Are you a new student,too?
-No,I've been here for two months.
-Two months?That's a long time.
-(52)FWhat class are you in?
-I am in Art Class Three.It's for beginners.(53)A
-I am in Art Class One.How long have you been here?
-Only a week.
-Wow,not long.Where do you live?With a family?
-(54)GDo you know of any good places?
-Yes.Actually my friend has a spare room in her flat.(55)E
-That would be great!Thanks for your help.
| A.And what about you? B.Whom else do you live with? C.Hi,Betty.Are you a new student here? D.I think that will be OK. E.Would you like her phone number? F.It's not so long really. G.Well,I'm staying in the hotel at the moment. |
| A. | pull back | B. | pull up | C. | pull through | D. | pull out |