题目内容
4.There is growing concern about food insecurity in the developing world.Rising food prices,weather emergencies and political problems are deepening the struggle for families in many countries.Three UN agencies have published a report recently,saying high prices are likely to continue.Gregory Barrow,who is with the World Food Program in Rome,says,"If you look at the places where the World Food Program works,particularly in developing countries,you see people who might be spending more than 60percent of their salary in purchasing food for their families."
East Africa is suffering its worst drought in years.In Kenya,at least three and a half million people are going hungry,mostly in the north.Yet food is going to waste in central Kenya.Now,farmers there want the government to buy their food and give it to those in need.Farmers say bad roads and lack of transportation make it difficult for them to get their produce to the market.
Mr.Barrow says,"It needs the government to make some arrangements such as prviding transport.They can buy it at a good price,then give it to those people instead of asking for food from overseas,which is very bad.When we are throwing away food,they are asking for food from overseas."
Economists say that imports reduce local food prices,decrease productivity(生产效率) and increase the dependency on other countries.Farmers in Kenya hope the government can pay higher prices for their crops so that they can feed more Kenyans.
32.What is the best title for this passage?C
A.Kenya Imports Food from Abroad
B.World Food Program in Rome.
C.The Poor Suffer from High Food Prices.
D.A Report Published by Three UN Agencies.
33.What do we know about Kenya from the passage?B
A.The people in central Kenya are suffering from hunger.
B.At least three and a half million Kenyans lack food.
C.The Kenyan government wants to improve road conditions.
D.People in northern Kenya refuse to ask for food from overseas.
34.What does"they"in the fourth paragraph refer to?B
A.The people of northern Kenya.
B.Government officials.
C.The farmers of central Kenya.
D.Kenyan economists.
35.Which of the following statements is TRUE,according to this passage?C
A.Gregory Barrow suggests that Kenya make good use of overseas food.
B.People in northern Kenya are suffering the drought less than the central.
C.Economists believe importing food from abroad may cause problems.
D.Kenyan government hopes to buy the native crops at higher prices.
分析 本文主要是通过写一份报告及以肯尼亚北部因食物价格高而遭受饥饿来说明如今很多家庭正遭受着食物价格题高而带来的压力和痛苦.
解答 32 答案C 主旨概括题 A 科尼亚从海外进口食物,这在文中提到过,但不能代表全文的主旨,具有片面性. B 罗马的世界食物报告,这个只在第二段提到过,具有片面性.D 三个代表出版的一份报告,同样只在第二段提到过,具有片面性.C 穷人所受的高价格,首先第一段最后一句就提到了食物价格的提高加重了很多家庭的负担,之后又举了肯尼亚这个例子来说明,故选C
33.答案B 细节理解题 问题的中心是肯尼亚,所以第三段和第四段,文中说In Kenya,at least three and a half million people are going hungry,mostly in the north.Yet food is going to waste in central Kenya.Now,farmers there want the government to buy their food and giveit to those in need.排除CD,故答案为B
34 答案 B 上文提到Now,farmers there want the government to buy their food and giveit to those in need.和下文提到…thengive it to those people instead of asking for food from overseas,which is very bad.所以they指代的是政府官员,故答案为B
35.答案C 推理判断题 文中建议的是要充分利用当地的食物,排除A;遭受洪水是东非,不是肯尼亚,排除B,希望用高价买当地粮食是当地人不是当地政府,排除D;文章最后一段提到经济学家指出来从海外进口粮食的很多问题,故选C
点评 做阅读时经常犯错的主要原因是,仅凭读过文章后残留在脑海中的一丝印象来勾选答案,这样便很容易掉入出题人故意设布下的题目陷阱.所谓阅读理解,对于题目的理解一定要忠实于原文,因此,每一道题都应该与原文作全面的对比与核查,再得出答案.也就是说,阅读理解的每一道题目,在原文都应该有明确的出处,我们把这一出处叫做原文相关句,(1)排除与原文相关句主题不一致的选项(2)排除与原文相关句态度相反的选项 (3)排除用于过于极端或负面的选项(4)注意结合文章主旨和主题去排除.
| A. | having drunk | B. | drunk | C. | drinking | D. | to be drunk |
| A. | made of | B. | made up | C. | made from | D. | made sure |
| A. | Surprising | B. | Surprised | C. | Being surprised | D. | To be surprised |
| A. | was broken out; broke away | B. | broke out; broke away | ||
| C. | was broke out; broke away from | D. | broke out; broke away from |
| A. | anyhow | B. | meanwhile | C. | furthermore | D. | otherwise |
| A. | having | B. | there is | C. | there to be | D. | there being |