题目内容
【题目】 If you’re tired of freestyle walking programs, you may be interested in leaming how to racewalk. Or you want to pick up speed. Or maybe you have a desire for competition. 【1】, racewalking is a good choice for you.
As you begin to racewalk, it is important to concentrate more on movement than on speed. Speed will come later, as you master the movement skills of racewalking. And you can begin to increase your speed once you feel comfortable with the actions of racewalking. Be sure, however, to increase your speed gradually. 【2】.
Racewalking can increase your walking exercise. You can experience this in person. Try walking as fast as you can, and youll feel your body eager to jog. 【3】, you have to keep one foot on the ground at all times. While you are jogging, both feet are off the ground at some point, which allows you to cover more distance with one step. So in order to cover the same distance, you have to take more steps than you would if you were jogging.
【4】. Before you begin exercising, you need to warm up your body and relax your muscles (肌肉). 【5】. It is necessary to cool down in the end. If you ignore these steps, you may suffer muscle pain and even injury.
A. No matter what the reason is
B. In order to walk at high speeds
C. The same is true after each exercise
D. Always keep safety in mind when racewalking
E. In order to continue walking and not to break into a jog
F. Don’t push too hard or walk to the point of being tired out
G. It is more efficient to warm up your body before exercise
【答案】
【1】A
【2】F
【3】E
【4】D
【5】C
【解析】
本文为说明文。文章介绍了如何开展竞走活动以及竞走给人们带来的好处。
【1】考查上下文及句意理解。根据空前列举的各种开展竞走的原因可知,A项No matter what the reason is(无论什么原因)符合此处语境,意为“无论什么原因,竞走对你来说都是一个不错的选择。”故A选项正确。
【2】考查上下文及句意理解。根据空前Be sure, however, to increase your speed gradually.(但是,一定要逐渐提高速度)可知,F项Don't push too hard or walk to the point of being tired out(不要用力过猛,也不要走到筋疲力尽的地步)符合此处语境。故F选项正确。
【3】考查上下文及句意理解。根据空前Try walking as fast as you can, and you'll feel your body eager to jog.(试着尽可能快地走,你会感到你的身体渴望慢跑)及空后 you have to keep one foot on the ground at all times.(你都必须保持一只脚在地上)可知,E项In order to continue walking and not to break into a jog(为了继续走而不是突然开始慢跑)符合此处语境。故E选项正确。
【4】考查上下文及句意理解。根据空后Before you begin exercising, you need to warm up your body and relax your muscles.(在开始运动之前,你需要温暖你的身体,放松你的肌肉)可知,及文章最后一句话If you ignore these steps, you may suffer muscle pain and even injury.(如果你忽视这些步骤,你可能会遭受肌肉疼痛甚至受伤)可知,D项Always keep safety in mind when racewalking(竞走时要时刻注意安全)符合此处语境。故D选项正确。
【5】考查上下文及句意理解。根据空后It is necessary to cool down in the end. If you ignore these steps, you may suffer muscle pain and even injury.(最后冷静下来是必要的。如果你忽视这些步骤,你可能会遭受肌肉疼痛甚至受伤)可知,C项The same is true after each exercise(每次运动后都是如此)符合此处语境。故C选项正确。
七选五题型主要考查上下文的理解与推断,虽然文章整体难度一般低于阅读理解,但是却给很多同学造成了很大的心理障碍。七个选项中选五个,比四个选项中选一个,感觉干扰性更大,很大同学在做这个题目时,总有一种眼花缭乱、心烦气躁的感觉,致使往往正确率不高。在这里提醒同学们,首先要克服心理障碍,同时要注意方式方法。其次,注意设空前后的句子,因为这些句子之间是顺承和联系的,所有一定要联系和理解上下文的语境。例如第4小题,根据空后Before you begin exercising, you need to warm up your body and relax your muscles.(在开始运动之前,你需要温暖你的身体,放松你的肌肉)可知,及文章最后一句话If you ignore these steps, you may suffer muscle pain and even injury.(如果你忽视这些步骤,你可能会遭受肌肉疼痛甚至受伤)可知,D项Always keep safety in mind when racewalking(竞走时要时刻注意安全)符合此处语境。故D选项正确。