题目内容
1.At first sight the planet Mars(火星)does not appear very welcoming to any kind of life.It has very little oxygen and water,the temperature at night is below 50degrees and winds of 100miles (161kilometers)per hour cause severe dust storms.However,the surface of the planet seems to show that water flowed across it at some time in the past,and it is believed that there would be enough ice at the poles to cover the planet with water if it melted.Although there is no life on the Mars now,some scientists think there may have been some form of life a long time ago.At that time,the planet had active volcanoes(火山); the atmosphere was thicker and warmer; and there was water.In fact,in some ways the Mars may have been similar to the Earth,where life exists.Some people believe that the Mars could support life in the future if the right conditions were produced.The first step would be to warm the planet using certain gases which trap the Sun's heat in the planet's atmosphere.With warmth,water and carbon dioxide(二氧化碳),simple plants could begin to grow.These plants could slowly make the Mars fit to live on.It is judged that the whole process might take between 100,000and 200,000years.In the meantime,people could begin to live on the planet in a special closed environment.They would provide a lot of useful information about conditions on Mars and the problems connected with living there.
33.According to the passage,the planet Mars has noAon it.
A.animals
B.mountains
C.dust
D.winds
34.What is the topic of Paragraph 2?C
A.Certain gases should be used to warm Mars.
B.Plants should be grown to make Mars fit to live on.
C.Mars could support life with right conditions in the future.
D.People could live on Mars in a special closed environment.
35.The most suitable title for the passage isD.
A.No Life on Mars
B.A Study of Mars
C.The Future conditions on Mars
D.The Possibility of Life on Mars.
分析 本文是科教类文章,主要分析了火星上的现状以及对过去火星历史的推测,从而展望了未来火星适合人类生存的可能性.
解答 33.A.细节理解题.在第一段中的细节中提到了winds,duststorms,volcanoes,但是没有涉及第四项,根据thereis no life on the Mars now知火星上没有动物生存,故选A项.
34.C.段落大意题.根据第二段的叙述可知主要讲未来在火星上如何创造适合人类生存的条件,也就是说第一句话为本段的主题句,故本段主题为C项.
35.D.主旨大意题.本文主要分析了火星上的现状以及对过去火星历史的推测,从而展望了未来火星适合人类生存的可能性,故D项作为题目合适.
点评 本文是科技类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
练习册系列答案
相关题目
13.Due to rising pollution and a strengthening yuan,Beijing saw its tourist numbers drop to 4.20million visits from January to November in 2013from 5.01million visits in 2012.
The number of overseas travelers to Beijing grew after the city hosted the 2008Olympics until 2012,when it saw a 3.8% (51)B,followed by the further drop last year.The unexpected drop in 2013came (52)D new policies introduced in a(n) (53)Ato support China's tourism industry.But only 14,000tourists (54)C the visa-free stopover,according to the Beijing General Station of Exit and Entry Frontier Inspection,well short of the 20,000target officials had (55)C predicted.
Jiang Yiyi,deputy director of the Institute of International Tourism at the China Tourism Academy,(56)Bpart of the drop-off in foreign tourists to the strengthening yuan.
In 2013,the yuan increased almost 3% against the U.S.dollar,making"Beijing a more expensive (57)A than in the past",Jiang Yiyi noted."At the same time,"she said,"other countries have seen their tourist numbers grow as the currencies(货币) (58)D.While RMB is on the rise,currencies from some of China's(59)A for tourism,such as Japan,are depreciating(贬值),meaning travel to some other Asian countries has been getting cheaper while travel to China is becoming more expensive,"Jiang Yiyi said.In 2013,the Japanese yen fell 21% against the U.S.dollar,(60)B 10million overseas tourists.
The Beijing Tourism Development Commission noted that the country's battle with pollution is another(61)C cities face in attracting overseas tourists.
Heavy air pollution from Beijing to Shanghai,where pollution levels went off the charts in December,(62)Ddon't do much to help attract tourists.China's tourism officials are expecting to (63)B the trend of declining overseas visitors in 2014-possible,experts say,if it (64)A its outdated tour packages and lowers ticket prices.
Jiang Yiyi at the China Tourism Academy suggests China adopt a long-term national plan to (65)D the country's image and investment in overseas tourism to attract more visitors.
The number of overseas travelers to Beijing grew after the city hosted the 2008Olympics until 2012,when it saw a 3.8% (51)B,followed by the further drop last year.The unexpected drop in 2013came (52)D new policies introduced in a(n) (53)Ato support China's tourism industry.But only 14,000tourists (54)C the visa-free stopover,according to the Beijing General Station of Exit and Entry Frontier Inspection,well short of the 20,000target officials had (55)C predicted.
Jiang Yiyi,deputy director of the Institute of International Tourism at the China Tourism Academy,(56)Bpart of the drop-off in foreign tourists to the strengthening yuan.
In 2013,the yuan increased almost 3% against the U.S.dollar,making"Beijing a more expensive (57)A than in the past",Jiang Yiyi noted."At the same time,"she said,"other countries have seen their tourist numbers grow as the currencies(货币) (58)D.While RMB is on the rise,currencies from some of China's(59)A for tourism,such as Japan,are depreciating(贬值),meaning travel to some other Asian countries has been getting cheaper while travel to China is becoming more expensive,"Jiang Yiyi said.In 2013,the Japanese yen fell 21% against the U.S.dollar,(60)B 10million overseas tourists.
The Beijing Tourism Development Commission noted that the country's battle with pollution is another(61)C cities face in attracting overseas tourists.
Heavy air pollution from Beijing to Shanghai,where pollution levels went off the charts in December,(62)Ddon't do much to help attract tourists.China's tourism officials are expecting to (63)B the trend of declining overseas visitors in 2014-possible,experts say,if it (64)A its outdated tour packages and lowers ticket prices.
Jiang Yiyi at the China Tourism Academy suggests China adopt a long-term national plan to (65)D the country's image and investment in overseas tourism to attract more visitors.
| 51.A.growth | B.decline | C.change | D.influence |
| 52.A.in addition to | B.by means of | C.as a result of | D.in spite of |
| 53.A.attempt | B.agreement | C.hurry | D.mood |
| 54.A.got familiar with | B.came up with | C.took advantage of | D.put emphasis on |
| 55.A.fortunately | B.frequently | C.previously | D.occasionally |
| 56.A.devoted | B.owed | C.attached | D.exposed |
| 57.A.destination | B.tourism | C.authority | D.association |
| 58.A.reform | B.collapse | C.stabilize | D.weaken |
| 59.A.competitors | B.supporters | C.investors | D.reminders |
| 60.A.inspiring | B.attracting | C.disappointing | D.embarrassing |
| 61.A.opportunity | B.situation | C.obstacle | D.alternative |
| 62.A.relevantly | B.approximately | C.dramatically | D.certainly |
| 63.A.set | B.reverse | C.confirm | D.follow |
| 64.A.revises | B.sells | C.excludes | D.demonstrates |
| 65.A.create | B.keep | C.damage | D.improve |