题目内容

Owls(猫头鹰) are some of the world’s greatest hunters. From head to feet, owls’ bodies are built to hunt. Scientists are studying all the things that make owls such great hunters.

Most owls hunt at night. The birds have excellent hearing, which helps them find their next meal in the dark.

Owls have one ear that is larger and set higher than the other. When an owl hears a sound, it listens closely. Is the sound lounder in its right ear or left ear? Does the upper or lower ear detect the sound first? The information helps the owl find the location of its prey without ever seeing it.

Owls don’t depend just on their hearing to hunt. After a sound draws an owl’s attention, it zeroes in with sight.

Many birds have eyes on either side of their heads. But an owl’s eyes face forward, like a person’s. Images from each eye combine to form a 3-D picture, similar to how we see. That helps owls better judge a prey’s size, distance, and speed.

An owl’s eyes are so large that they can gather lots of light. That helps the owl see better when hunting at night. An owl’s eyes are also fixed in their sockets(眼窝). It can’t roll them like we can. Instead, an owl keeps prey in its sight by turning its head.

Owls can move their beads nearly upside down and turn them 270 degrees around. Their necks have 14 vertebrae(椎骨). That’s twice as many neck bones as a person has.

The blood vessels(血管) thread through holes in an owl’s vertebrae. The researchers found that these holes are very large so that the extra space provides an air cushion that protects the vessels.

Detecting prey is only the first step for owls. Next they must catch their meals. An owl can fly inches over your head and you can’t hear anything. The secret to owls’ silent flight is their feathers. Fine “hairs” cover the surface of an owl’s wing feathers. And the feathers’ edges have soft barbs(羽支). Together, they make the sound of air rushing over the owl’s wings quieter and less clear.

1. While hunting at night, owls first get a prey’s information by .

A. seeing the shape B. hearing the sound

C. detecting the smell D. feeling the air move

2.According to text, an owl’s eyes .

A. are small but sharp

B. can function like a person’s

C. are on either side of its head

D. can tell how fast a prey is moving

3.The shortcoming of an owl’s fixed eyes can be made up by its .

A. large head B. strong legs

C. body size D. flexible neck

4.What is the last paragraph mainly about?

A. How owls find their prey.

B. Why owls can fly noiselessly.

C. The advantages of owls’ hearing

D. The secret of owls’ high-speed flight.

1.B

2.D

3.D

4.B

【解析】

试题分析:本文介绍的是猫头鹰的生活习性。

1.

信息帮助猫头鹰找到猎物的位置甚至没有看见它。故选B。

2.D细节理解题。根据第四段中an owl’s eyes face forward, like a person’s. 猫头鹰的眼睛朝前,像一个人的;That helps owls better judge a prey’s size, distance, and speed. 帮助猫头鹰更好判断猎物的大小、距离和速度。故选D。

3.D细节理解题。根据第五、六段中的an owl keeps prey in its sight by turning its head.猫头鹰保持在其眼前的猎物,通过转动它的头 ;Their necks have 14 vertebrae(椎骨).它们的颈部有14个椎骨。故选D。

4.

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关题目

Beethoven, a famous musician in the world, was born in Germany in 1770.

In his childhood Beethoven didn’t have a happy life.His father was a singer. When he was only four, his father began to make him practise hour after hour on different musical instruments(乐器). If he did not put his heart into it, his father would beat him or make it hard on him.

Beethoven loved music and he learned so fast that he was able to go around to give concerts, when he was only a boy of eleven. At the age of seventeen, he won high praise from Mozart, the great musician at that time.

Beethoven was often poor and ill during his life. After one illness, he suddenly found himself deaf. At that time he was only thirty-one. It was a blow(打击)to him indeed.

But he still went on working and writing music pieces. To people’s surprise, some of his best pieces were written after he lost his hearing.

In 1827, leaving more than 300 pieces, the great musician died. But his name is still remembered to this day.

1.Beethoven was a ______ musician.

A.America B.French

C.German D.British

2.What happened when he was thirty-one? ___________.

A.He was blind B.He was deaf

C.He gave concerts D.He won high praise

3.Why didn’t Beethoven have a happy life in his childhood? ___________.

A.Because his family was poor

B.Because he had to practise a lot of musical instruments

C.Because his father was strict with him

D.Both B and C

4.The great musician lived in the world for only ______ years.

A.43 B.70 C.57 D.60

5.When were some of his best pieces written? ____________.

A.At the age of 11 B.At the age of 17

C.Before he was deaf D.After he became deaf

6.What did Beethoven do after he lost his hearing? ____________.

A.He never gave in B.He stopped writing music pieces

C.He lost his heart D.He went to see a doctor

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Do you know the famous Icehotel at Jukkasjarvi in Swenden? Every year a team of builders and artists from 1. over the world come to the little village of Jukkasjarvi and build 2. hotel out of snow and ice. In the spring it 3. (melt) and the next year they start all over again. The hotel is a short drive form the airport, and is 4. (suit) for most people except families with very young children.

5. late December and early January ice rooms will be ready for guests 6. other parts of the hotel will be unfinished. If you come at this time you will be able to watch the artists 7. (make) their sculptures. If you prefer to see the hotel once everything is completed then the best time to travel is from the middle of January. Various activities 8. (organization) for guests at the Icehotel. There are guided tours of the hotel in English and Swedish at various times of the day. You’ll also have the chance to make your own ice sculpture. Classes are at 11a.m. daily. The hotel provides all the ice and tools you need and hot drinks---- you just bring your ideas. There are also two different trips, both quite 9. (reason) priced. 10. is a climbing trip to the top of Mount Puimonen. The other is a 5km cross country skiing trip. A driver takes you out and then you ski back to the hotel. It is a good idea to book these activities at least three weeks before your arrival as they fill up quickly.

My grandma whom we all called Nanny was a solid, first-generation, Italian immigrant. She came to this country with her family on a tiny ship during World War I when she was only 8 years old. During the trip she survived stormy seas,little food, and an attack by a German U-boat. After getting here,her large family worked hard to build a new life in America. They never had much money but were rich in love.

One day, when I was about 5 or 6 years old, my parents and brothers went on a trip. It was just me and Nanny in the house for the weekend. Nanny seemed so happy to be taking care of me all by herself. She made me a special breakfast that first morning. However, all I could do was to complain about how the food was not how Mom always made it. Nanny quietly put down the plate and went into the living room. I followed a minute later and saw that she had tears in her eyes. It was the first time I had ever seen my strong and proud grandmother cry and I was the one who had caused it.

I walked over to Nanny, climbed on her lap, and for the first time in my short life I did something else too. I apologized without being told to and asked Nanny to forgive me. She smiled, rubbed my head, and told me I was a good boy even though I didn't feel like one then.

That memory just like my Nanny's love will stay in my heart forever. It is a sign of both strength and wisdom. Asking for forgiveness helps us to learn, to grow, and to love.

1.Nanny’s family immigrated to America mainly because _____.

A. they suffered starvation in their homeland

B. they wanted to start a rich life in the new land

C. they tried to get away from the terrible climate

D. their country was in war and they needed peace

2.The boy complained to Nanny that the food _____.

A. wasn't cooked the way his mom did

B. was served a bit later than usual

C. was prepared in a special way

D. was just to his parents’ taste

3.When seeing Nanny crying in the living room, the author felt _____.

A. surprised B. ashamed

C. shocked D. annoyed

4.The author mainly wants to tell us that _____.

A. forgiveness can be beneficial to people asking for it

B. hardships can make children more indifferent

C. grandparents are more tolerant than their grandchildren

D. family ties can sometimes be misused

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网