题目内容
阅读理解(本大题共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列材料,从 每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。
It'll soon be the birthday of one of my closest friends, Susie. I still cannot decide what to give her. She's a rare friend because she has been there for me all the time whenever I need a friend to talk to. I can always depend on her to be the first to arrive to give me advice when I have problems. I guess I am so lucky to have her as a friend.
It's more than seven years since I first met Susie in our school. I joined the theater group and she was a director then. At first I thought she was intimidating but in the end I realized that she needed to keep a strict image in order for her actors and actresses to take her seriously. And then during practice I got a chance to know her better. In fact, she was a friendly and warm-hearted person. Soon we become good friends.
I don't know exactly what to give my friend on her birthday as I believe she has everything. So it's really hard to buy her a gift she will appreciate. This year I want something different and special but I don't know what to give. One day I searched the internet without any purpose and to my surprise there is a really lovely site where you can buy all kinds of gifts.
I scanned some of their items and I found cool and exciting gifts. I chose a special personalized bracelet(手镯). I'm sure that this will look perfect on her. I put our names as part of the design of the bracelet so that it'll remind us that we'll forever be friends. I can't wait to give her my gift but I won't tell her yet. I don't want to destroy the surprise.
1.Why does the author consider Susie as a rare friend?
A. She can always offer help when the author is in need.
B. She author and Susie have lots of things to talk about.
C. Susie is good at solving problems.
D. Susie is a friendly and warm-heated person.
2.The underlined word "intimidating" in paragraph 2 most probably means"_____"
A. charming B. nervous
C. warm-hearted D. frightening
3.The author wanted to put her and her friend's names in the bracelet in order to _____.
A. Give her friend a big surprise
B. Make the present more special
C. Make her friend remember their friendship forever.
D. Remind her friend of their love between them.
1.A
2.D
3.C
【解析】
试题分析: 本文介绍作者的一个亲密的朋友,讲述两人之间的友谊。
1.A 细节理解题。根据第一段提到She's a rare friend because she has been there for me all the time whenever I need a friend to talk to.当我需要时她总在我身边,故选A项。
2.D 猜测词意。根据第二段提到At first I thought she was intimidating but in the end I realized that she needed to keep a strict image in order for her actors and actresses to take her seriously根据后面提到最后我意识到他需要一个严厉的形象对于这些演员来说,故开始时认为他是另人害怕的,故选D项。
3.C 细节推断题。根据最后一段提到I'm sure that this will look perfect on her. I put our names as part of the design of the bracelet so that it'll remind us that we'll forever be friends.可知为的是永远的记住这段友谊,故选C项。
考点:人物类阅读。