题目内容

There is distinction between reading for information and reading for understanding.   1.

The first sense is the one in which we read newspapers, magazines, or anything else.   2.   Such materials may increase our store of information, but they cannot improve our understanding. And clearly we don’t have any difficulty in gaining the new information, for our understanding was equal to them before we started. Otherwise, we would have felt the shock of puzzlement.

The second sense is the one in which we read something that at first we do not completely understand. Here the thing to be read is at the first sight better or higher than the reader. The writer is communicating something that can increase the reader’s understanding. 3.   Otherwise one person could never learn from another. Here “learning” means understanding more, not remembering more information.

What are the conditions in this kind of reading? First, there is inequality in understanding.   4.   Besides, his book must convey something he possesses and his potential readers lack. Second, the reader must be able to overcome this inequality in some degree. And he should always try to reach the same level of understanding with the writer. If the equality is approached, success of communication is achieved.

5.   It is the least demanding and requires the least amount of effort. Everyone who knows how to read can read for entertainment if he wants to. In fact, any book that can be read for understanding or information can probably be read for entertainment as well.

A. Thus, we can employ the word “reading” in two distinct senses.

B. Such communication between unequals must be possible.

C. We can get access to the content of those materials easily.

D. The writer must be “superior” to the reader in understanding.

E. The writer should have a better communicating skill.

F. Besides gaining information and understanding, there’s another goal of reading—entertainment.

G. Reading for entertainment is capable of increasing our understanding for information.

 

1.A

2.C

3.B

4.D

5.F

【解析】

试题分析: 本文是一篇说明文,介绍了阅读的不同作用。阅读可以为了获得信息,也可以为了理解而读。但是同时人们还可以为了娱乐而阅读。在本文中作者对这三种目的的阅读进行了区别和比较。

1.文章开头提出为了查询信息而阅读和为了理解而阅读是两个不同的概念。而且下文分两段分别介绍了这两个方面,由此判断A选项内容Thus, we can employ the word “reading” in two distinct senses.可以起到承上启下的作用,答案选A。

2.根据空前内容newspapers, magazines,和空后such materials判断空上内容和阅读材料有关,由此判断C选项内容We can get access to the content of those materials easily.符合语境,其中those materials是和前后呼应的词汇,答案选C。

3.根据前句内容The writer is communicating something that can increase the reader’s understanding.可以判断B选项Such communication between unequals must be possible.可以承接上文,其中such communication可以和communicating呼应,答案选B。

4.前句内容提到了作者和读者的理解方面要存在不平衡,也就是作者的理解水平要高于读者的水平,由此判断D选项内容The writer must be “superior” to the reader in understanding.符合语境,可以起到承上启下的作用,答案选D。

5.根据下文中Everyone who knows how to read can read for entertainment if he wants to.可以判断作者指的是除了获得信息和提高阅读能力外,阅读还有娱乐的作用。由此可以判断答案选G。

考点:考查信息匹配

练习册系列答案
相关题目

I chose to study in Madrid because I had a desire to learn Spanish. My first impressions of Madrid were incredible. It was before the New Year that I arrived in Madrid for the first time. While traveling to my Spanish friend’s house in a taxi, I appreciated the buildings along the road which were different from those of my own country.

There are an incredible number of restaurants and bars from all over the world. If you are really into sightseeing, I hope you have rechargeable batteries for your digital camera, because one week really isn’t enough time to see everything here including a number of art, science, and historical museums as well as parks, buildings, and amazing landscapes.

What I liked best about life in Madrid was the fact that if you were frustrated with schoolwork and wanted to have some fun, you can easily go out. The nightlife never seems to stop and the people are all very friendly. You can meet people and practice Spanish while having fun at the same time.

What I liked least was the fact that many people smoked in the streets. Also, coming from the US, I was used to having a big breakfast every morning, but while living with an actual Spanish family, I wasn’t really satisfied with the food in the morning.

I think I have definitely become more independent since I came back from Spain. Living in a big city like Madrid I found that it is necessary to plan ahead and to make a schedule for future. There is so much to see, not just in the Spanish World, but in the European World as well.

1. What’s the purpose of the text?

A. To attract people to tour around Madrid.

B. To show how to enjoy Spanish culture.

C. To give advice on how to study Spanish.

D. To describe the author’s life in Madrid.

2. Why did the author suggest taking rechargeable batteries?

A. It’s difficult to deal with the used batteries.

B. It’s not convenient to recharge batteries.

C. There are few stores that sell ordinary batteries.

D. You will find lots of places worth taking pictures of.

3.Which of the following in Madrid didn’t please the author?

A. Parks and buildings. B. Restaurants and bars.

C. Nightlife. D. Breakfast.

 

假如你是李华,某培训中心准备组织你校学生出国参加英语夏令营(English Summer Camp ) ,夏令营活动安排如下:英国文化夏令营(The UK Culture Summer Camp),美国深度语言夏令营(America Language Summer Camp)。 写一封申请信给该培训中心,报名参加其中的一个夏令营。信的内容必须包括:

1. 你感兴趣的夏令营. 2. 为什么想参加这个活动。 3. 对这项活动有怎样的打算和期待。注意: 1. 词数100左右。 2. 信的开头和结尾已给出,不计入总词数

Dear Sir / Madame,

I am very glad that the English Summer Camp will be held to help us improve

English and learn more about English culture.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___

Yours truly,

Li Hua

 

First Lady Michelle Obama is a big fan of volunteering. Volunteering means working for free to help someone else. Mrs. Obama says volunteering is very important. “It should be part of everyone’s life,” she says.

Many teens agree. They say that helping others feels great and makes a difference. These days, more teens volunteer than work for pay. Teens clean up parks, walk dogs at animal shelters, visit the elderly and more.

Some cities ---- including Seattle, Chicago, and Washington, D.C. ----require high school students to volunteer. Students must volunteer in order to graduate. The student volunteers learn new skills and help their communities.

Many parents are in favor of the idea ---- they say volunteering helps teens build job skills. But most teens don’t want to be forced to volunteer. They say they are busy. And they say volunteering is only fun if it’s a choice.

Read both sides of the debate and decide.

YES

Volunteering can help teens get into college or get a job.

Many cities and towns need help. Volunteers can help keep important programs going.

Not all teens will volunteer if it isn’t required. Schools should require students to do all they can to get ready for adult life.

NO

Most teens are already very busy with classes, homework, jobs and sports. Forcing them to do more isn’t fair.

It should be up to each person. Helping out doesn’t feel as good if you have to do it.

Finding a volunteer job isn’t always easy. Students shouldn’t be kept from graduating because of something they can’t control.

1.The writer mentions Michelle Obama in order to___________.

A. show she enjoys volunteering B. explain what volunteering is

C. tell what she does for the US D. introduce the topic of the text

2.According to the text, in Chicago, .

A. finding a volunteer job is quite easy

B. volunteering is a must for high school students

C. more people would rather work for pay

D. college students have to volunteer before graduation

3. Which question does the text mainly discuss?

A. Should students be required to volunteer?

B. Is volunteering good for students?

C. What is the best time to volunteer?

D. Which volunteer jobs should students do?

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网