题目内容
The Healthy Habits Survey(调查) shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice.
1. How many times did you brush your teeth yesterday?
·Finding:A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.
·Advice:Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.
2.How many times did you wash your hands or bathe yesterday?
·Finding:Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a day—half of the number doctors recommend.
·Advice:We touch our faces around 3,000 times a day—often inviting germs(病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. So use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most importantly, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.
3.How often do you think about fighting germs?
·Finding:Seniors are not fighting germs as well as they should.
·Advice:Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.
1.What is found out about American seniors?
A.Most of them have good habits.
B.Nearly 30% of them bathe three days a week.
C.All of them are fighting germs better than expected.
D.About one third of them brush their teeth only once a day.
2.Doctors suggest that people should wash their hands ________.
A.twice a day B.three times a day
C.four times a day D.eight times a day
3.Which of the following is true according to the text?
A.We should keep from touching our faces.
B.There are less than 300 types of bacteria in the mouth.
C.A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.
D.We should wash our hands before touching a door handle.
4.The text probably comes from ________.
A.a guide book B.a popular magazine
C.a book review D.an official document
1.D
2.D
3.C
4.B
【解析】
试题分析:这是一份调查报告,是针对美国老年人的健康习惯所做的调查。
1.细节理解题。根据第一项调查中“A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.”可知,大约有三分之一的美国老年人一天只刷一次牙。故选D。
2.细节理解题。根据第二项调查中“…4 times a day—half of the number doctors recommend”可知,四次是医生建议次数的一半,也就是说,医生建议老年人每天洗八次手,故选D。
3.细节理解题。根据文章倒数第二句“Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge that can carry more germs than anything else?”可知,厨房里的海绵比卫生间带有的细菌还要多。故选C。
4.推理判断题。由文章内容可知,这是一份调查报告,是针对美国老年人的健康习惯所做的调查。这样的文章理应不会出现在“旅游指南”“书评”“官方文件”里,故排除A、C、D。流行杂志做这样的调查报告很常见,故选B。
考点:健康生活类阅读
—Are extreme sports popular in your country?
—They’re not very popular. _____1._____. There is a TV program on about them each week.
—I think that the people who do the skateboarding are very skilled. ___2._____
—The kids who do it are so young… Well, it’s better for them than sitting at home watching TV all day!
—______3. _______
—I’m going bungee jumping on Sunday. I was very nervous about it, but my friends convinced me to give it a try.
—____4.__ The organizers have lots of safety procedures. Can I come and watch?
—____5.____ You might even be tempted (吸引) to do a bungee jump.
— I might. It’s something I’ve often thought about doing.
A. It must take a lot of practice to stay on the skateboard. B. I’m afraid not. C. Would you like to try any extreme sports? D. I guess so. E. Which sports are usually featured on the program? F. Some people watch them on TV G. I’m sure you will be safe. |