题目内容

Finally, I entered the university. Because of my careful savings, I did not have to work during the school year. Then, summer came and it was time to work harder than ever. I continued working as a waitress at night, instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons. I even decided to take a class at a community (社区)college. This class at the community college saved me $650. It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university.

During my second and third years of undergraduate schooling, I decided to work about five hours per week in the campus (校园) admissions office answering phones. This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out. The overall situation looked hopeful as I approached my senior year as long as I could make as much money as I had the previous summer. I wanted to go to Israel to study for 3 weeks, but I hesitated in making this decision because it would cost me $1 600 more to get the credits in Israel. About two weeks later my Mom called to tell me that I had$1 600 in the bank that I had forgotten about! One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money; however, I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before. The way everything worked together to make this trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me.

This experience has shaped me in many important ways. The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic (伦理). Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a dollar. It also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations.

1.Where did the writer probably work part?time before attending the university?

A.In a restaurant.     B.In the tennis camps.

C.In a company. D.In the admissions office.

2.The writer took a class at a community college mainly because ________.

A.she wanted to save money

B.life there was relatively easy

C.summer time was tiring

D.it was required by the university

3.The writer's major concern about the trip to Israel was that ________.

A.her mother would not give her approval

B.she would fail to get credits in Israel

C.a well?paid summer job would be lost

D.$1 600 couldn't be drawn out in time

4.The passage is mainly about how the writer ________.

A.made money on the college campus

B.managed to make full use of her vacation

C.was forced to support herself by her mother

D.was shaped by working part?time through college

 

1.A

2.A

3.C

4.D

【解析】

文章大意:在上大学期间,作者充分利用课余时间从事一些兼职工作,获得了不错的收入,更重要的是,这种工作经历使作者认识到了工作伦理的重要性,并且也学会了如何应对困难局面。

1.答案:A 推理判断题。根据第一段中的“... tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours...”和第二段中的“... per week in the campus admissions office answering phones.”可知,B、C、D三项均是作者上大学之后所从事的兼职工作,因此,A项可能是作者上大学之前从事的工作。故答案选A。

2.2】答案:A 细节理解题。根据第一段倒数第二句“This class at the community college saved me $650.”可知,作者选这门课程的主要原因是她要省钱,A选项符合语境。故答案选A。

3.3】答案:C 细节理解题。根据第二段倒数第二句“One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money...”可知,作者关心的不是旅行的费用,而是失去了挣钱的时间。C选项符合语境,故答案选C。

4.4】答案:D 主旨大意题。最后一段提到“This experience has shaped me in many importance ways. The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic...”,这些经历在许多重要方面塑造了作者。故答案选D。

练习册系列答案
相关题目

Research shows that much of our predisposition (倾向) towards determination, sociability and self?control and sense of purpose is in our genes. In fact, our DNA plays a bigger role in influencing these traits (characteristics) than our upbringing (儿童期的教养) and the company we keep. Taken together, these aspects of personality can make the difference between success and failure, say the Edinburgh University researchers.

They questioned more than 800 pairs of twins about their attitudes to life to tease apart the influences of nature and nurture. Comparing identical twins, who share all their DNA and their upbringing, with non?identical twins, who have a shared background but are no more genetically alike than other brothers and sisters, is a technique often used by researchers to quantify the influence of genetics.

The results, published in the Journal of Personality, showed that genes play a much bigger role than lifestyle, with self?control particularly etched (铭刻) into our DNA.

Our genes also largely determine how determined and persistent we are. This is important in terms of success, as someone who refuses to give up is more likely to achieve their dreams than someone_who_throws_in_the_towel_at_the_first_hiccough.

Researcher Professor Timothy Bates said, “Ever since the ancient Greeks, people have debated the nature of a good life and the nature of a virtuous life. Why do some people seem to manage their lives, have good relationships and cooperate to achieve their goals while others do not? Previously, the role of family and the environment around the home often controlled people's ideas about what affected psychological well?being. However, this work emphasizes a much more powerful influence from genetics.”

However, those who haven't been dealt a helpful hand of genes shouldn't be too depressed. The professor says a sense of purpose is the key and advises those who are eager for success to focus their thoughts on making a difference.

1.What does the result of the research indicate?

A.Our DNA is the only factor to decide our traits.

B.Our DNA plays a decisive role in achieving success.

C.Education plays little part in the formation of our character.

D.Society has little effect on us in our personality.

2.The underlined part in Paragraph 4 refers to someone who ________.

A.is born successful

B.determines to make a difference

C.makes great effort

D.admits defeat easily

3.Timothy Bates mentions the ancient Greeks in order to indicate that ________.

A.some people can live a good life because they can manage their lives

B.people haven't made it clear yet what is the key personality trait to be a success

C.in ancient Greece the role of family and the environment was ignored

D.the relationship between personality and success has always been people's concern

4.According to the passage, the key personality trait is ________.

A.determination      B.kindness

C.politeness D.sociability

5.What is the best title for the passage?

A.How do people work hard?

B.Why can some people succeed?

C.DNA determines success or failure.

D.Several factors determine personality.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网