题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
As the old saying goes, laughter is the best medicine. 【1】 . However, doctors have begun to look into laughter and the effects is has on the human body. They have found that laughter really can improve people’s health.
【2】 . People watched funny films while doctors checked their heart, blood pressure, breathing and muscles. It was found that laughter has similar effects to physical exercise. It increases blood pressure, makes the heart beat quicker and makes people breathe deeper; it also works several groups of muscles in the face, the stomach, and even the feet. 【3】 .
Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body. In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs. 【4】 . The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemical in the brain which diminishes both stress and pain.
【5】 . They try to improve their patients’ condition by encouraging them to laugh. They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce beneficial effects similar to those caused by laughter.
A. Tests were carried out to study the effects of laughter on the body.
B. Until recently, few people took the saying seriously.
C. Therefore, people are taught to laugh.
D. The group that tolerated (忍耐) the pain for the longest time was the group which listened to a funny program.
E. As a result, some doctors in the United States now hold laughter clinics.
F. Laughter is closely related to good health.
G. If laughter exercises the body, it must be beneficial.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】G
【4】D
【5】E
【解析】
试题分析:这篇文章讲的是笑是良药,而且能减轻病人的痛苦,能够锻炼身体并提高人的免疫能力。医生现在开始研究笑及其对人身体的作用。
【1】B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句As the old saying goes, laughter is the best medicine.笑是良药,下文They have found that laughter really can improve people’s health.医生发现笑真的能改善人们的健康,B选项Until recently, few people took the saying seriously.直到现在,很少有人认真的对待这句话,符合,故选B。
【2】A考查对上下文的理解和推理判断能力。根据People watched funny films while doctors checked their heart, blood pressure, breathing and muscles.可知下文讲述的是医生通过研究病人在笑时的心跳、血压、呼吸等研究笑的作用,A选项Tests were carried out to study the effects of laughter on the body.医生做测试以研究笑容对人身体的影响,符合,故选A。
【3】G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据it also works several groups of muscles in the face, the stomach, and even the feet.笑容也对脸上、肚子上以及脚上的肌肉有用,G选项If laughter exercises the body, it must be beneficial如果笑容能锻炼身体,那一定是有益的,符合,故选G。
【4】D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs.医生在不同的组身上施压同种程度的痛苦,这些组听不同的节目,D选项The group that tolerated (忍耐) the pain for the longest time was the group which listened to a funny program.忍受痛苦最久的一组是听一个搞笑节目的一组,符合,故选D。
【5】E考查对上下文的理解和推理判断能力。根据They try to improve their patients’ condition by encouraging them to laugh.他们试着鼓励病人笑来提高病人的健康情况,E选项As a result, some doctors in the United States now hold laughter clinics结果,美国的一些医生开了笑容诊所,符合,故选E。