题目内容

The other day I heard a few local musicians talking:

“I hate all the terrible pianos in this town. I hate that rubbish they play on the radio. They can’t even understand a bit of music.”

“I’m never playing in that club again. Too many drunks and nobody listens to us.”

But, one younger musician said, “There are a few clubs that book my band a few nights a month, and I’m trying to find other places to play. I’m also looking to book a few summer festivals this year.”

I’ve heard that you are the average of the five people whom you spend the most time with, or to put it another way, you are who your friends are.

Attitudes are important. Whether they’re positive or negative, they’re rubbing off on you. If you’re around people who complain about lack of work and about other musicians, or blame others, and you play the role of victim, chances are you will start to as well. So it’s time to take a look at the people you call “friends”.

This is an easy exercise: Make a list of the people who you hang out with, and simply stop spending time with the negative people on your list. Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.

Keep successful people around you and your own chances for success will be much better. Ask them how they do it. Ask if they will help you get the work you’re looking for, or maybe give you some advice to help you on your career path.

1.Which of the following would be the best title for this passage?

A. A friend in need is a friend indeed

B. How to make friendship last for ever

C. You are who your friends are

D. Friends are the most important in one’s success

2.The underlined sentence “they’re rubbing off on you” in Paragraph 6 means ______.

A. they’ll push you ahead

B. they’ll influence you

C. they’ll cover your shortcomings

D. they’ll help you achieve your goal

3.The musicians’ words at the beginning are written mainly to show ______.

A. the musicians’ living conditions are quite poor

B. people have poor taste in music

C. people have different attitudes towards the same thing

D. young people have greater chances of succeeding

4. By taking the exercise mentioned in Paragraph 7, you can ______.

A. improve a lot in making more friends

B. come to the right way of making friends

C. develop a better relationship with your friends

D. arrange the time with your friends properly

5. The passage is mainly written for ______.

A.musicians B. managers

C. negative people D. people wanting to succeed

1.C

2.B

3.C

4.B

5.D

【解析】

试题解析:文章从一个故事入手,面对同样的音乐作品,不同的人有不同的态度,这些态度对周围的人影响很大,这也映射出一个道理:往往我们的朋友是什么样的人,我们也不会差太多。同样地,如果你想成功,就多和成功人士待在一起,那样会帮助你成功。

1. 考察主旨大意题。根据第六段“Attitudes are important. Whether they’re positive or negative, they’re rubbing off on you”态度很重要,无论他们积极或消极,他们都在影响你,以及最后一段“Keep successful people around you and your own chances for success will be much better.”和成功的人在一起,你自己成功的机会也会更大。问他们如何成功,问他们是否帮助你寻找工作。这些都说明了朋友对自己的影响是很大的,往往朋友是什么样,自己也差不多。故选C。

2. 考察推理判断题。根据后文“If you’re around people who complain about lack of work and about other musicians, or blame others, and you play the role of victim, chances are you will start to as well.”如果你周围的人经常抱怨工作或者其他音乐家的缺点,或者责备他人,那么你将有更大机会成为受害者。可知朋友的行为会影响自己,故选B。

3. 考察细节理解题。根据第六段段首“Attitudes are important.”态度很重要。这句话是对文章首部小故事的总结,可以推测人们对相同的事物有不同的态度。而不同的态度有着不同的影响,不同的结果。故选C。

4. 考察推理判断题。根据后文“Make a list of the people who you hang out with, and simply stop spending time with the negative people on your list. Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.”列一张和你交往的朋友列表,停止花时间在消极的朋友身上。给自己立一个交新朋友的标准,低于标准的人不要深交。所以根据这个方法,我们可以交到好的朋友。故选B。

5. 考察推理判断题。根据最后一段“Keep successful people around you and your own chances for success will be much better. Ask them how they do it. Ask if they will help you get the work you’re looking for, or maybe give you some advice to help you on your career path.”和成功的人在一起,你自己成功的机会也会增加。问他们如何成功,问他们是否能够帮助你寻找工作,或者在你的事业成功的道路上给一些建议。所以这篇文章最可能写给想要成功的人。故选D。

考点:考察议论文阅读。

练习册系列答案
相关题目

There are thousands of products of all colors and shapes in a supermarket, making you believe that they are worth a try.How? Packaging is the silent but persuading salesman.

There on the shelves, each bottle, can ,box, and jar has been carefully designed and measured to speak to the inner self of the consumer, because he/she is buying not only a product but also his/her belief in life.Scientists have studied consumer behavior recently and found that the look of the package has a great effect on the “quality” of the product and on how well it sells, because “consumers generally cannot tell between a product and its package.Many products are packages and many packages are products.”, as Louis Cheskin, the first social scientist studying consumers’ feelings for packaging, noticed.

Colors are one of the best tools in packaging.Studies of eye movement have shown that colours draw human attention quickly.Take V8 for example.For many years, the bright red color of tomatoes and carrots on the thin bottle makes you feel that is it very good for your body.And the word“green” today can keep food prices going up.

Shapes are another attraction.Circles often suggest happiness and peacefulness, because these shapes are pleasing to both the eye and the heart.That’s why the round yellow M signs of McDonald’s are inviting to both young and old.

This new consumer response to the colors and shapes of packages reminds producers and sellers that people by to satisfy both body and soul.

1.According to the passage, _____ seems to be able to persuade a consumer to buy the product.

A.the pleasing color of the package

B.he special taste of the product

C.the strange shape of the package

D.the belief in the product

2.If a package or a product is round in shape, it can ____________.

A.bring excitement to the consumers

B.attract the consumers’ attention

C.catch the eye movement of the consumers

D.produce a happy and peaceful feeling

3.“And the word green today can keep food prices going up ” This sentence suggests that consumers today are _________.

A.starting to notice the importance of new food

B.enjoying the beauty of nature more than before

C.beginning to like green vegetables

D.paying more attention to their health

4.It can be inferred from the passage that V8 is a kind of ________.

A.vegetable dish B.healthy juice

C.iced drink D.red vegetable

All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: “Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This May Be Your Lucky Day!”

For several weeks Mrs. Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hoping. The cupboards in kitchen were full of things which she did not need. Her husband tried to advise her against buying things but failed. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would approach her and say: “Madam, this is Your Lucky Day. Everything in your basket is free.”

One Friday morning, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cash-desk. As she did so, she saw the manager of the supermarket approach her. “Madam,” he said, holding out his hand, “I want to congratulate you! You are our lucky customer and everything you have in your basket is free!”

1.The housewives learnt about the free goods _______.

A. on TV B. at the supermarket

C. from the manager D. from the newspaper

2.Mrs. Edwards ________.

A. is always very lucky

B. had no friends

C. hoped to get free shopping

D. gets disappointed easily

3.Mrs. Edwards’s husband tried to ________.

A. make her unhappy B. cheer her up

C. buy things with her D. stop her buying things

4.Mrs. Edwards went back to the supermarket quickly because she had to _______.

A. buy another thing B. talk to the manager

C. pay for her shopping D. find her shopping

5.Mrs. Edwards must have been ________.

A. pleased B. delighted

C. proud D. disappointed

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网