题目内容
We would explain the things the children’s understanding in a simple way.
- A.over
- B.under
- C.above
- D.beyond
试题分析:句意:我们以简单地的方式来解释一下超过孩子理解范围的内容。这里是固定短语beyond one’s understanding超过某人的理解范围,根据句意故选D。
考点:考查固定短语的用法。
点评:本题难度适中。固定短语的考查是近几年高考的热点,不仅在单选里,还出现在完形短文改错中。需要考生平时牢记它们的用法及意义。
即学即练:The scenery there was beautiful expression.
A. over B. under C. above D. beyond
解析:D。句意:那儿的风景美丽得无法形容。
(共5小题,每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中由两项为多余选项。
71______________
When we speak of a basic human need we mean something necessary to life, something we cannot do without. Food is a basic human need. Without it we would starve to death. Whether in primitive(原始的)countries or in more advanced societies, man’s food needs are the same. 72
But primitive people eat only the food which can be grown near their homes, whereas people in more advanced societies eat food which is often grown many thousands of miles away from their homes. Primitive people are satisfied with less kinds of food, therefore we can say people’s wants are different although their needs are the same.
73 Clothing is necessary to regulate (调节) the heat of our bodies. In different climates and in different seasons we need more or less clothes. We also dress differently for other reasons. 74
Shelter, the third of our needs, depends on climate, the skill of the builders, one’s social position, and the material which can be used. 75 The three-bed-roomed house of the average family would not be grand enough for a very rich family, but a modern house with many of the material comforts were denied to the kings and queens in the past.
|
A.Food, Clothing and Shelter. |
|
B.Human Needs |
|
C.We always change our style of clothing for different occasions, such as work, sports, parties. |
|
D.We all need food to live a healthy life. |
E. We want to live comfortably .
F. The simple shelter of the primitive people would not do for us, and yet it satisfied their needs.
G. The same is true of the second of human needs.