题目内容
20.The nervous-looking young man had waited for a few moments outside the jeweller's before he got enough courage to enter.He was warmly greeted by a young assistant.James felt a rush of blood to his fact as he explained he would be bringing in his future wife to choose a birthday present.The assistant listened carefully and told him he'd better buy a necklace.He wasn't used to buying jewellery and was a little worried about overspending.After some discussion as to a reasonable price and the type,the assistant showed him dozens of necklace and helped him to choose.At last James chose one and left the shop promising to return at five o'clock.When,half an hour later than planned,James did return to the shop with his future wife Laura,the assistant acted as if she had never see him before.When she was asked to show them some necklaces,she first brought out some inexpensive ones for them to choose,and then gave them the one she had prepared.A choice was soon made and they went away satisfied.James would certainly come back to buy what he wanted when he got married.24.The word"overspending"in this passage meansB.
A.spending too much time.
B.spending too much money
C.spending more time than he planned.
D.spending too much time and too much money.
25.A good title for this passage meansC.
A.Buying a birthday present.
B.How to Choose a Necklace.
C.A Clever Assistant.
D.A Brave Young Man
26.James would come back to buy what he wanted becauseD.
A.the necklace was good.
B.Laura liked the necklace.
C.the assistant who served James was very beautiful.
D.the assistant knew how to satisfy the people who came to buy things
27.James and Laura reached the shop atA.
A.5:30
B.4:30
C.5:00
D.6:00.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了一个非常聪明的店员,她知道如何令顾客满意,成功地为顾客挑选了满意的珠宝,赢得了回头客.
解答 24.B.词义推断题.根据文章"He wasn't used to buying jewellery and was a little worried about overspending.After some discussion as to a reasonable price and the type"他不是用来买珠宝首饰,有点担心超支.在经过合理的价格和类型讨论后;可知词义为花太多钱;故选B.
25.D.推理判断题.通读全文.可知这篇文章主要讲了一个非常聪明的店员,她知道如何令顾客满意,因此最佳标题为一个聪明的店员;故选D.
26.C.推理判断题.根据文章"James would certainly come back to buy what he wanted when he got married"顾客成为商店的回头客主要是因为顾客对商店的服务满意,这位非常聪明的店员,她的知道怎样的服务能令James满意,故选C.
27.A.细节理解题.根据文章"At last James chose one and left the shop promising to return at five o'clock.When,half an hour later than planned,James did return to the shop with his future wife Laura"最后杰姆斯选择了一个,离开商店时答应五点回来,比计划晚了半个小时;可知他们在五点半到达;故选A.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
| A. | who | B. | that | C. | this | D. | which |
Last summer,I found a tiny little(43)Bin the yard that I could not(44)Cidentify.I knew I didn't plant it and Denise said she didn't either.We decided to let it continue growing until we could find out what it was.
Weeks passed and as I made my way back to the(45)Dplant,it appeared to be a sunflower.I de-cided to(46)Cthe weeds around it.As I pulled rocks from the area to get to the weeds,I noticed some-thing(47)BThe sunflower had not(48)Awhere I saw it begin.It actually had begun under a big (49)Dand grown under and around it to reach the(50)B.
That's when I(51)Cthat if a tiny little sunflower didn't let a big rock stand in its(52)Aof de-veloping,we too have the ability of doing the same thing.If we(53)Bourselves like that little sun flow-er,we can reach where we(54)Ato go and get what we need for growth.
We need to believe in ourselves knowing we have the(55)Cto achieve our goals.Like the(56)D,it knew it had the ability to get over the rocks because it had(57)Ain itself that it would succeed.
Stand tall like the sunflower and be(58)Bwho and what we are,then the environment will begin to (59)Cus.We will find a way to go under or(60)Dany"rocks"in order to reach our goals.
| 41.A.yard | B.room | C.roof | D.platform |
| 42.A.where | B.how | C.if | D.when |
| 43.A.tree | B.plant | C.weed | D.seed |
| 44.A.naturally | B.completely | C.immediately | D.finally |
| 45.A.weak | B.lonely | C.pretty | D.strange |
| 46.A.watch | B.collect | C.remove | D.tend |
| 47.A.valuable | B.unusual | C.wonderful | D.terrible |
| 48.A.started | B.left | C.died | D.passed |
| 49.A.wall | B.tree | C.table | D.rock |
| 50.A.top | B.sun | C.air | D.house |
| 51.A.regretted | B.hoped | C.realized | D.doubted |
| 52.A.way | B.course | C.place | D.process |
| 53.A.worry about | B.believe in | C.fill in | D.put in |
| 54.A.aim | B.wait | C.forget | D.afford |
| 55.A.plan | B.idea | C.ability | D.wish |
| 56.A.sun | B.yard | C.summer | D.sunflower |
| 57.A.faith | B.energy | C.strength | D.courage |
| 58.A.aware of | B.proud of | C.tired of | D.afraid of |
| 59.A.affect | B.upset | C.support | D.forgive |
| 60.A.through | B.from | C.into | D.around |
---Yes,but for the passer-by's quick action,the girl _____.( )
| A. | had been drowned | B. | might be drowned | ||
| C. | would have been drowned | D. | must have been drowned |