题目内容

【题目】Once there lived a rich man 1 wanted to do something for the people of his town. But first he wanted 2 (find) out whether they deserve his help.

In the center of the main road into the town, he placed 3 very large stone. Then he 4 (hide) behind a tree and waited. Soon an old man came along with his cow.

"Who put this stone in the center of the road?" said the man, but he did not try to remove the stone. Instead, with some difficulty he passed around the stone and continued his way. 5 man came and did the same thing; then another came, and another. All of them complained about the stone but not tried to remove 6. Later in the afternoon a young man came along. He saw the stone, 7 (say) to himself, "the night will be very dark. Some 8 (neighbor) will come along 9 (late) in the dark and will fall against the stone."

Then he began to move the stone. He pushed and pulled with all his strength to move it. How great his surprise was at last! 10 the stone, he found a bag of money.

【答案】

1who/that

2to find

3a

4hid

5Another

6it

7saying

8neighbors

9later

10Under

【解析】文章讲述一位富人测试他城镇的人是否善良的故事。

考察学生的词汇语法运用能力以及对文章的理解

1考查定语从句。句意曾经有一位有钱人,他想为他城镇的人们做些什么事。很明显,a rich man后构造了定语从句关系词在定语从句中作为主语,故用who/that。

2考查固定的动词搭配。句意:但是,首先他想看看他们是否值得他的帮助。本题考查want to do 想做某事,故用to find。

3考查冠词。句意:在通向城镇的主道中间,他放了一块大石头。根据句意可知可数名词stone表示泛指概念,故用a。

4考查时态。句意:然后他躲在一颗树后面等待。根据上下文,可知这里用一般过去时故用hid。

5考查代词。联系上文一位老人过来,只是埋怨路上有石头,并没有移去石头。可知这里又一个人走过来,也做了同样的事情。故这里用Another。

6考查代词。句意:他们所有人都抱怨石头,但是并没有试着移开石头。这里用it指代上文提到过的单数可数名词stone,故用it。

7考查现在分词作状语。句意:一位年轻人经过他看到石头,自言自语:天很快就要黑了……”。这里用现在分词作为伴随状语,故saying。

8考查名词复数。句意晚上天会很黑,一些邻居将会在天黑路过,可能会被石头绊倒。根据句意可知名词邻居这里用复数,故neighbors。

9考查副词。句意:一些邻居将会在天黑之后路过。later 后来较晚地。later in the dark天黑之后故用later。

10考查介词。句意:最后他非常地惊讶!在石头下面,他发现了一包钱。根据句意可知这里用介词under。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The task of Books For Africa is to end the book shortages in Africa. Books For Africa appreciates all book donations. It costs 50 cents to ship each book to Africa. Consider making a financial donation to cover the costs of shipping the books you donate. Please send financial donations separately in an envelope to the BFA office:Books For Africa,253 East 4th Street, Suite 200. St. Paul, Minnesota, USA. Or make a donation online.

If mailing books, please send book donations to or drop off books at the St. Paul warehouse, 635 Prior Ave. N, Suite 100, St. Paul. Minnesota. Warehouse book drop-off hours in Minnesota are as follows: Wednesdays from 9:30 a.m. to 3:00 p.m.; First and third Saturdays of every month from 9:00 a.m. to 12:00 p.m.

Books For Africa accepts:

popular fiction and nonfiction reading books

books that are 15 years old or newer

primary, secondary, and college textbooks with a 2000 or newer publish date

reference books such as dictionaries published in 2005 or later

medical, nursing, IT, and law books with a 2000 or newer publish date

Books For Africa does NOT accept:

magazines or journals of any kind, including academic journals

home decorating or wedding books

cookbooks

foreign language books except for French books American history or civics (市政学)

After dropping off or mailing your books, please send an email to bfa@.booksf.orafrica.org with your full name, address, and the number of books you donated. We will email you a thank-you letter for your records.

【1】How can you make your financial donation to BFA?

A.By mailing it to the St. Paul warehouse.

B.By sending it to the BFA office in Minnesota.

C.By paying it to bfa@.booksf.orafrica.org.

D.By giving it to BFA on the phone.

2Which of the following books will be accepted by Books For Africa?

A. The Secret of Making French Dishes

B. The Oxford Dictionary of 2004

C. The Old Man and the Sea

D. Home Decorators

3Whom is the text mainly written for?

A. Wealthy booksellers. B. Learned journalists.

C. Generous officials. D. Helpful readers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网