题目内容
When I was a boy we had a small 13 inch color television set in our living room. It had a button to 1the channels on it. However,we 2 changed channels. We lived in the country and our antenna (天线) could only 3 one channel clearly. When I went to school my friend who lived in town would 4 all of the shows he watched on the channels I couldn’ t get and I would share the shows he didn’ t see. It was a 5 way to pass an afternoon and I always looked forward to it.
These days I have access to over one hundred 6 . However,I often find myself 7 some rerun from my childhood on an old station. On my 8 there are shows,videos,and stories from all over the world. 9 , time and time again I find myself getting 10 . Then I will turn my computer 11 and pick up an old book to read 12 . My daughter has a smartphone that she can use with a skill that makes my head spin(眩晕) . 13 can get any information from the Internet in mere 14 . Still,it seems a bit too fast for me at times. I don't 15 slowly consulting the dictionary or an encyclopedia(百科全书) instead.
Sometimes I think I was bom a little too early for this world,16 one thing that I do 17 is that in this crazy,mixed-up,super-information society you still need to find the 18 direction. You still need to turn your antenna to love. You still need to 19 daily life with kindness. Without these things life has no 20 ; you gain no wisdom and have no joy.
1. A. change B. add C. remember D. use
2. A. always B. rarely C. sometimes D. often
3. A. pick up B. give up C. open up D. put up
4. A. play B. write C. describe D. organize
5. A. strange B. fun C. special D. fast
6. A. channels B. videos C. stories D. shows
7. A. making B. watching C. missing D. reading
8. A. television set B. mobile phone C. computer D. book
9. A. Therefore B. Moreover C. However D. Otherwise
10. A. sleepy B. tired C. lazy D. bored
11. A. on B. off C. up D. down
12. A. instead B. too C. later D. soon
13. A. I B. She C. We D. They
14. A. hours B. days C. seconds D. months
15. A. mind B. like C. avoid D. consider
16. A. so B. but C. if D. when
17. A. forget B. admit C. face D. know
18. A. same B. right C. prepared D. unexpected
19. A. cover B. provide C. compare D. connect
20. A. purpose B. reason C. usage D. meaning
(日常活动)
本文是议论文,小时候,作者家 里的电视只能收到一个台,但是作者 却每天盼着下午跟朋友分享节目内 容;如今作者在电视或者电脑上能收看到全世界各种各样的节目,但是却无所适从。
1. A.根据下句中的 changed channels可知,电视上的那个旋钮是用来“换 (change) ”台的。
2. B.根据下句中的one channel可知, 因为只有一个台清晰,所以作者“几 乎不(rarely) ”换台。
3. A.根据常识可知,天线是用来“接 收(pick up) ”电视讯号的。
4. C.根据本句中的I wouid share the shows he didn’ t see 可知,作#相 朋友分享彼此看到的电视节目,因 此这里是说朋友向作者“描述 (describe) ”他看到的电视节目。
5. B.根据本空后的I always looked forward to it可知,作者认为跟崩友 分享彼此看到的电视节目很“有趣 (fun) ”。
6. A.根据本空后的on an old station可知,这里是指作者现在可以收到 上百个“频道(channels) ”,但总是在 一个老的电视台收看儿时电视节目的重播。
7. B.本空后的renm指的是重播的电 视节目,故此处运选watchings
8. C.下文中的my computer提示了本题答案。
9. C.
10. D.
11. B.根据下文中的 pick up an old book to read 可知,尽管作者电脑里有全世界各地的节 目、视频和故事,“但是(However) ” 作者一次又一次发现自己感到“无 聊(bored) ”,所以作者会“关掉 (turn ... off) ”电脑。
12. A.此处指用看书“替代(instead) ”看 电脑上的内容。
13. B.根据上句内容可知,作者的女 儿有部智能手机/而且使用很熟 练,所以这里指作者的女儿能通过 手机上网找到任何信息,故此处应. 选 She。
14. C.根据下句中的fast可知,作者 的女儿只用几“秒(seconds ) ”就能 找到她需要的信息。
15. A.根据上句内容可知,作者不适 应女儿的速度,所以他不“介意 (mind) ”慢慢查字典或者百科全书 寻找自己需要的信息。
16. B.
17. D.
18. B.有时候作者认 为自己太老了,跟不上这个世界的 节奏,“但是(but) ”作者“知道 (know) ”一件事:在当今信息爆炸 的疯狂世界里,我们仍然需要找到 “正确的(right) ”方南。
19. D.根据上句中的_turn your antenna to love可知,作者认为我们应该心中有爱,把每天的生活都 和善良“联系(connect) ”起来。
20. D..根据本空前后句内容可知,没 有爱和善生活将没有“意义 (meaning) ”。