题目内容

【题目】Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.

Among the note-taking forms in today’s US schools, the Cornell method is widely recommended. Providing a form for concentrating and organizing notes, the Cornell method sets up a system to direct students to 1 the paper into two columns. The note-taking column, which is usually on the right, is twice the size of the key word column on the left. The student should leave five to seven lines blank, at the bottom of the page.

Notes from a lecture or teaching occupy the note-taking column which 2 contain the main ideas of the textbook or lecture. Most 3 ideas and long sentences are avoided while 4 or abbreviations (缩写) are preferred instead. To assist with future reviews, 5 thoughts or questions should be noted down as soon as possible so that the students may 6 to these points for reflection or further research. The key-word column is a(n) 7 place to note down these ideas. These ideas may later turn into potential research results as students are always encouraged to reflect on the notes 8 or go deep into the questions further.

Within 24 hours after the note-taking, the student must revise and then produce a short summary in the bottom space. Such move helps him to 9 the topic better. When preparing for a test, the student has 10 to a brief but detailed record of the previous classes.

【答案】

1G

2H

3A

4J

5E

6K

7B

8D

9C

10F

【解析】

这是一篇说明文。文章介绍了一种广受好评的笔记学习法-康奈尔法。

1考查动词。句意:康奈尔笔记法引导学生把笔记分成两列。divide…into………分成……,为固定搭配,符合句意。故选G

2考查副词。句意:通常演讲笔记或课堂笔记的主要内容记在笔记栏中。结合句意,此处表示频率,故用副词normally修饰动词contain。故选H。

3考查形容词。句意:避免写复杂的观点和冗长的句子。由long sentences可知,空处填形容词complicated修饰sentences。故选A

4考查名词。句意:推荐用符号和缩写。根据abbreviations可知,此处应该填symbol与其进行呼应,在句中作主语。故选J。

5考查形容词。句意:有助于将来的复习,应该尽快地记下来即时的想法和问题。此处应填形容词修饰thoughts or questions,根据后面as soon as possible可知,应为“即时的”意思,故选E。

6考查动词短语。句意:这样学生就可以在反思或未来的研究过程中参照这些笔记。由“reflection or further research”可知,空处填refer to“参考”。置于情态动词之后。故选K

7考查形容词。句意:关键词栏是记下这些想法的合适的地方。根据句意可知,此处应为“合适的”意思,修饰places。故选B

8考查副词。句意:因为学生总是被鼓励定期地复习笔记。结合句意,此处应副词“定期地”,修饰动词reflect on 。故选D

9考查动词。句意:这样的行为帮助他更好的理解主题。根据前句the student must revise and then produce a short summary可知,复习笔记进行总结的行为可以使学生更好的理解主题,help sb to do sth ,后接动词原形understand。故选C。

10考查名词。句意:在准备考试时,学生可以使用简要但详细的笔记进行复习。have access to可以利用,为固定短语且符合句意。故选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I am the proud owner of three pet dogs. Over the years, I have watched their behaviours carefully that help me when I travel around the world.

One important lesson that my dog, Cody, taught me is how to deal with little problems in life. From his calm behavior when someone knocked unexpectedly at the door to the indifferent way he has dealt with his recent serious illness, he has always had the same easy-going attitude. This attitude is an important lesson to me in how I can face difficult situations when travelling, I've learned to try to handle bad situations calmly, such as when we miss a train, lose luggage, and so on.

Another dog of mine, Preston, loves to walk around the yard, spending hours smelling every place and finding out what it means to him. Taking it slowly is another lesson that’s been very hard for me to learn. As an active traveller, I am actually experiencing less by speeding through everything, rather than slowly getting to know a place. Even if it means that you won’t see as many things, going slowly when you travel is the only way to really get to know a new place. Rushing around a foreign city isn’t fun at all.

My dog, Moya, came from a truly bad situation. I am not sure what happened to her before; I just know it wasn’t good. Although she has become more relaxed over the years, she is still slightly on edge. She is very cautious when faced with any new situation. But once she’s accustomed to her new surroundings, she is fine. She doesn’t let fear influence her experience. The same can be applied to our travel experience. No matter where we go, we need to manage new situations with caution——while at the same time not letting that caution turn into fear.

Many thanks to my pets. Truly speaking, pets are as basic to American culture as hot dogs or apple pies. To Americans, pets are not just property, but a part of the family. After all, pets are people, too, with the help of whom I am able to gain a lot and live differently.

1One of the three dogs, Cody, .

A.once suffered from a serious illnessB.is excited when under pressure

C.enjoys walking around the yardD.is unable to deal with new situations

2From Preston, the author learned that one should .

A.pay attention to the details in lifeB.see as many things as possible when travelling

C.stay indifferent to strangersD.travel around slowly and have fun

3The underlined phrase “on edge” in the fourth paragraph probably means _____.

A.hungryB.nervousC.calmD.happy

4Which of the following best shows the structure of the passage?

A.B.C.D.

【题目】Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can be only used once. Note that there is one word more than you need.

Sept 27 is World Tourism Day. Of course, travel isn’t a new discovery. Imagine how Italian traveler Marco Polo must have felt when he found himself on Chinese 1, seeing a way of life quite different from anything he’d seen before.

And how 2 must it have been to listen to Zhang Qian when he returned to China from his journey through Central Asia and West Asia? His brain must have been packed with everything he’d seen and heard, leading to the 3 of the Silk Road.

Travel is one of the most exciting experiences a human being can have. Nowadays, more people are traveling than ever before. By train, plane and car, people all around the globe are 4 to places that people didn’t even know 5 a few centuries ago, or only knew from books.

Some people have traveled all over the world, and travel is a way of life to them. They perhaps know what to expect before they travel. That’s why the best travel is when it’s for the first time. Imagine a person who has always wanted to travel to the United States. Of course, they’ve probably seen the Statue of Liberty a thousand times on the TV, and the White House, and all the other famous 6 But none of that would compare to the 7 of looking out of the cabin window as the plane lands, watching the cities and streets of the real America come into 8.

Although travel is often just for fun, it’s also 9. We may not know that we are getting an education, but we still are.

We’re learning every day: new words in a new language, new people, and new ways of life. But this learning takes place in the school of the world, not the classroom. One of the lessons we learn is 10 a moral one. As we get to know foreign places, we come to understand that there are many different ways to live, and that the way we live isn’t necessarily the best way. The British politician Benjamin Disraeli summed this up well when he said, “Travel teaches toleration.”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网