题目内容
Just a little walk in the city of New York or Chicago, for example, would make any foreigner realize the presence of people of various races walking down the street: probably blacks, African Americans, Spanish, Asians, and so on. Or for another example, on school campuses in America, both the teachers and the students usually consist of people from a number of countries rather than only one.
Indeed, the variety of ethnicities (种族渊源) in America is often claimed to be the best mix in the world. That’s why the famous term “melting pot” arises. Its basic idea presents the whole nation as one large pot. Anyone who enters the United States is automatically thrown into this “pot”. All the cultural aspects that one brings into are mixed together, or melted, to form a new culture.
In comparison with the “melting pot” theory, there is a “salad bowl” theory. This idea shows a completely separate view that newcomers bring different cultures, where each of these cultures is kept as an essential part to make up the whole. Every distinctive culture or belief is considered to be one of the tastes or ingredients (成分) that contribute to forming the whole. Therefore, its original shape and characteristics are maintained.
The ideas of the “melting pot” and the “salad bowl” in America both show an ideal to many people and are often admired. Having a close look at the reality of the country, such as the existing ethnic segregation (分离), the fact of the white population fleeing from the minority, and the trend of the minority group forming their own group, one can see that the “melting pot” theory is merely a myth. Despite its long fame, it is more suitable to label America as a “salad bowl”.
51. What would be the best title for the passage?
A. America: “melting pot” or “salad bowl”?
B. Why many people come to America?
C. The development of American culture
D. The ways to adapt to American life
52. The purpose of the first paragraph is to tell us the fact that________.
A. a foreigner is likely to experience culture shock in America
B. America is a country of a wide variety of ethnic minorities
C. people of various races live in big cities in America
D. it’s easy for a foreigner to stand out in America
53. According to the “melting pot” theory, people who enter the United States______.
A. are eager to change the new culture
B. can adapt to the new culture more easily
C. try to prove the importance of their culture
D. lose their own identities to form a new culture
54. We can learn from the last paragraph that different ethnic minorities in America_______.
A. are completely equal in society
B. tend to live segregated
C. strictly keep their own cultures
D. have mixed together
51. 【解析】选A。主旨大意题。综合全文可知,作者主要围绕美国到底是熔炉还是色拉盘展开论述。
52. 【解析】选B。写作意图题。第一段叙述,在美国无论是在城市还是在大学校园,你都会遇到各种族的人,因此本段的目的是告诉读者美国是一个多民族融合的国家。
53. 【解析】选D。细节理解题。根据第二、三段可知,色拉盘不同于熔炉,在于各种族在美国文化中是否保留了自己的文化特点,熔炉理论是说人们在美国的大熔炉中丧失了自己的特点。
54. 【解析】选B。推理判断题。最后一段说明,在美国不同种族的人并没有完全融合,而是保持着一定的距离,因此选B。
完形填空:(满分20分)
Far from a Family Christmas
My Air Force room in Florida was 36 and quiet—I was alone.My five roommates were gone for the holidays; I had chosen to 37 behind in the camp.Being young and far from my home, I felt 38 .My room was comfortable enough, 39 I hadn’t realized until then what made it so—the 40 of others walking, joking or just lying on their beds.
I was not able to sleep.I was 41 of being on my own—in fact, preferred it at times—but tonight was 42 .Tossing and turning in the darkened room gave no 43 .The last sign of daylight had disappeared, 44 my inner depression. 45 , the glow of Christmas lights on the tall pines would only 46 me of my great misery.
Suddenly, I heard weak sound of men 47 to sing.Yes, the voices grew louder and came my way.I 48 still, enjoying the sound.
In the corridor(通道,走廊) 49 my room, voices came near enough for me to hear Christmas carols(颂歌) being 50 .Suddenly, there, four airmen, identities unknown, were slightly unsteadied by holiday 51 .The first held a Coke bottle with a lit candle 52 its top.The others formed a dancing line behind him.
53 I was in the room, with joyful faces in the flickering(摇曳的) light, they sang me several carols, wished me a 54 and left as fast as they had arrived.
I slept soundly soon after, burying my face in my pillow, 55 that someone had cared.
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
|
11. |
|
|
12. |
|
|
13. |
|
|
14. |
|
|
15. |
|
|
16. |
|
|
17. |
|
|
18. |
|
|
19. |
|
|
20. |
|