题目内容
One day I was doing a big clean-up when I a knotted handkerchief with an old dark brown coin inside. I took one look and immediately an unforgettable time.
In 1991, I spent five months in Niger, with sandstorms and great heat. Its and beggars were my biggest and most constant complaint. Street beggars would continually reach out their hands, shouting “Gift! Gift!”
One day, I for neighboring Burking to work in a health clinic.
Arriving by taxi at our destination in Burkina, we began to . In darkness, a motorbike with two men approached slowly. Without any , one of them grabbed my pack as the motorbike swept close by. Within seconds, the two were out of sight, up by the night.
The bag had my passport, money, traveler’s cheques, a camera, an airline ticket and other things to me. I was in deep trouble.
In the weeks that followed, I guarded the rest of my valuables and regarded all with suspicion. All I wanted was to leave this place.
Then, walking through Burkina’s streets, I met with an old woman. “Gift! Gift!” she cried. I’d had enough. I was of the country: its poverty(贫困), its thieves, the heat, and the dust. I told her angrily, “A thief stole all my money and now I can’t out of your country. I cannot give you anything.”
The woman beggar listened attentively and my words. Then she reached the folds of her dress.
“Then I will give you a gift,” she announced. Kindly, she placed an old, dark brown coin in my hand. I looked at it in . It was a very small amount of money, but for this woman, the coin a meal. At that moment, I felt a shame. In spit of her , she was able to give me something priceless.
I saw then the beauty of the people of Burkina, and appreciated deeply the quiet of the poor. With the old woman’s gift, I hope never to part with the coin she gave me. With one small coin, she my concept completely.
1.A. cared aboutB. came acrossC. looked forD. focused upon
2.A. presented B. gaveC. recalledD. reminded
3.A. trafficB. dustC. noiseD. climate
4.A. headedB. struggledC. stoodD. came
5.A. moveB. unloadC. hideD. pass
6.A. warningB. planningC. thinkingD. arranging
7.A. hungB. putC. swallowedD. cleared
8.A. obviousB. expensiveC. familiarD. precious
9.A. elegantlyB. cautiouslyC. dependentlyD. frequently
10.A. localsB. thievesC. beggarsD. men
11.A. proudB. consciousC. sickD. aware
12.A. getB. runC. comeD. rush
13.A. attended toB. looked upC. thought aboutD. wrote down
14.A. forB. intoC. outD. at
15.A. orderB. vainC. serveD. shock
16.A. meantB. madeC. deservedD. suggested
17.A. dirtinessB. povertyC. kindnessD. safety
18.A. updatedB. unfoldedC. brokenD. unexpected
19.A. momentB. actionC. dignity(尊严)D. life
20.A. changedB. damagedC. foundD. accepted
1.B
2.C
3.D
4.A
5.B
6.A
7.C
8.D
9.B
10.A
11.C
12.A
13.C
14.B
15.D
16.A
17.B
18.D
19.C
20.A
【解析】
试题分析:作者来到一个贫困的国家,这里的炎热、沙尘暴以及满街的乞丐都让作者受不了。他遭遇的抢劫更使他厌恶这个地方。但一个老乞丐听说了他的遭遇后送给他一枚旧硬币,从此作者改变了对这个地方的看法,因为他看到了穷人的尊严。
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
考点: 考查故事类完型填空