题目内容

【题目】City Life in Thailand is much like city life in the United States. People live in tall buildings or in houses close together. But outside the cities, life is different. People usually live on farms far apart from one another. They grow their own food or buy fresh food almost every day at the market. But the market is not in a building. It is a floating market located on a river.

Lamai and her family live on a farm. They grow fruits and vegetables and sell them at the market each day. Long before the sun comes up, Lamai and her brother help their parents. They pick out fruits and vegetables and clean them. Then they load everything into a long boat.

Their boat is ready by about 6:00 a.m. Lamai and her mother row to the closest floating market. On the way the water is still and peaceful. Lamai sees the bright sun beginning to shine.

Soon Lamai hears laughing and yelling in the distance. Her mother rows the boat around a corner. Suddenly they are at the floating market. Hundreds of boats are gathered at a wide place in the river. Lamai’s mother is selling bananas and ripe tomatoes today. For Lamai a trip to the market is more than just a chance to sell or buy something. It is a chance for her to talk to her friends.

Today Lamai sees her friend Suki. He is helping his mother prepare meals in their boat. Lamai loves the smell of the fried bananas Suki’s mother is making. Lamai’s mother rows over to buy a late breakfast. As Lamai eats, she and Suki talk about their summer plans.

At around 11:00 a.m. people begin to go home. She is sleepy from waking up so early. Her mother has sold most of what they brought to the market. The will leave the market with less food in their boat but with more money for Lamai’s family.

1What is the text mainly about?

A. The life of farmers in Thailand B. A day at the floating market.

C. City life and country life in Thailand D. Doing business in Thailand.

2Look at the chart below. Which idea is suitable for the empty box?

A. Cleaning the fruit. B. Preparing meals

C. Talking with friends D. Making fried bananas.

3Which of the following best describes Lamai’s feeling when they are going home?

A. Disappointed. B. Tired.

C. Impatient. D. Happy.

4What can we infer from the passage?

A. Farmers in Thailand live an easy life.

B. Floating markets are not intended for farmers only.

C. Children don’t like to attend floating markets.

D. Farmers depend much on floating markets.

【答案】

1B

2C

3D

4D

【解析】本文介绍水上市场的一天。

1B

主旨大意题。根据第一段最后一句It is a floating market located on a river.可知本文介绍水上市场的一天。故选B。

2C

3D

推理判断题。根据最后一段中Her mother has sold most of what they brought to the market. The will leave the market with less food in their boat but with more money for Lamai’s family.可知,她们买了东西,挣了钱,所以高兴地回家。故选D。

4D

推理判断题。根据第一段中They grow their own food or buy fresh food almost every day at the market. But the market is not in a building. It is a floating market located on a river.可知农民要更多依赖这个水市场生存。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】South Africa’s Street Store doesn’t just help to clothe the homeless, but also gives them the shopping experience of choosing what they want. With the idea to give the homeless the same dignity as customers who can pay, the Street Store sets up their pop-up cardboard shop in Cape Town, inviting customers in need to browse through the offerings and choose an outfit for themselves from the hundreds of donated items at their will.

The Street Store works closely with local council to get permission to pop-up their sidewalk shops in poor areas around Cape Town. Because of the social conditions in South Africa, over half of the children live in poverty, making the Street Store even more popular.

The Street Store displays a row of cardboard “hangers” (衣架), with boxes neatly arranged below each one. On the hangers hang shirts, T-shirts, trousers and dresses donated by the Cape Town public. In the boxes below, multiple pairs of shoes await a new owner. Street Store volunteers also act as store consultants, offering fashion advice to their customers as they try on chosen donated items.

The Street Store has already reached thousands in the Cape Town area, with over 1,000 satisfied homeless customers visiting on their first day in operation. The program gives the homeless not only a change to pick up some needed clothing, but also restores confidence by giving them a retail experience—even when pocket money doesn’t allow it.

【写作内容】

1. 用约30个单词概述上述信息的主要内容;

2.span> 结合上述信息,谈谈你对the Street Store的看法

3. 假设你是the Street Store活动的参与者,你怎么做?(不少于两点)

【写作要求】

1. 写作过程中不能直接引用原文语句;

2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称;

3. 不必写标题。

【评分标准】

内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网