题目内容
1.When I was in medical college,I went camping with some of my friends.The season was summer; therefore we chose to go to the seaside.After arriving there,we rented a room and left our luggage there.We finished our lunch and then decided to hire a boat because the sea and the weather were beautiful.We started to row,but about one mile out,the weather suddenly changed.Although the weather was not good we didn't want to give it up,but finally my friends and I agreed that we should go back.We tried to change the boat's direction,but as soon as we changed it,the oarlock(桨架)broke.So we were unable to turn back.We had to wait for help because we couldn't do anything.
After seeing the change of the weather,we shouldn't have continued to row,but it was too late.We regretted it.The sea changed a lot,the waves got a lot high,and the boat began to shake like a candle.One of my friends began to cry; another started to vomit.Three hours passed,and nobody came to help us.We were praying.
After long hours of waiting,two boats came to our rescue and we survived.If they hadn't come to get us,we would have crossed the border between Turkey and Greece for the border was very close.
This story is the most exciting in my life because we could have died,but luck was with us and we escaped.,
32.What is the writer's purpose of writing the passage?A
A.To tell us a scary experience at sea.
B.To tell us the weather at the seaside was changeable.
C.To tell us an unforgettable experience when swimming.
D.To tell us it is dangerous to boat at sea.
33.When did they begin to go boating in the sea?B
A.In the morning.
B.In the afternoon
C.In the evening
D.At night.
34.They were unable to turn back becauseB.
A.the weather was bad for them to do so.
B.they couldn't change the boat's direction.
C.they could not row the boat.
D.they lost the direction
35.What they regretted was thatB when the weather changed.
A.they went camping at the seaside.
B.they went on rowing.
C.the waves got high.
D.they started too late.
分析 本文记叙了我出海遇险的事情,遇见了风浪,但是我们继续划,后来桨断了,最后被别的船救了.
解答 32-35ABBB
32.A 主旨大意题.通读全文可知是记叙我和朋友出海的时候,遭遇到一次害怕的经历,故选A.
33.B 细节题.根据第一段最后一句We finished lunch and then decided to rent a boat because the sea and the weather were beautiful.说明我们是在吃完午饭以后出去的,说明B正确.
34.B 细节题.根据第二段中的"We tried to change the boat's direction,but as soon as we changed it,the oarlock(桨架)broke.So we were unable to turn back.",可知船桨坏了,我们划不了船,所以不能掉转方向.故选B.
35.B 细节题.根据第三段1,2行After seeing the change of weather,we shouldn't have continued to row,but it was too late.We regretted(后悔) it.说明我们很后悔他们继续划船,故B正确.
点评 所设试题主要考察细节查找,对于文章中的细节题,要注意文本内容的理解.关键是找出原文的根据,认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等.带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读.
练习册系列答案
相关题目