题目内容
Almost anywhere in the world, you can probably see graffiti (涂鸦画). Although it’s usually more common in big cities, it can be found in almost any community, big or small.
The problem with graffiti art is the question of whether it’s really art. This isn’t always an easy question to answer, simply because there are so many different types of graffiti. While some simply consists of collections of letters, known as tags, with little artistic value, such examples are easy to find, especially on larger spaces such as walls.
If it weren’t for the fact that most graffiti is placed on private property without permission, it might be more commonly recognized as a legal form of art. Most graffiti, however, annoys the property owner, who is more likely to paint over it or remove it than accept it as art.
Many ways of removing graffiti have been developed, such as paints that dissolve graffiti paint, or make it easy to remove. Community groups and government departments often organize graffiti-removal teams.
It hardly makes sense to encourage artists to deface (丑化) private or public property; but perhaps there are ways to work with them rather than just oppose them. Graffiti artists can, for example, create murals (壁画) for property owners, and get paid for them.
Maybe we need to start at a very basic level, and find a way to encourage the creation of graffiti art on paper or canvas rather than on walls. After all, who would remember Monet or Picasso if they’d created their masterpieces on walls, only to have them painted over the next day? Finding a solution to such a complex problem is never going to be easy, but with more and more graffiti art being recognized in galleries around the world, we do need to try.
1.What would be the best title for this passage?
A. How to Be a Good Graffiti Artist.
B. Stop Removing Graffiti!
C. Do You Like Graffiti?
D. Is Graffiti Art?
2.The reason why people remove graffiti is that it ______.
A. makes buildings ugly B. has no artistic value at all
C. robs private property D. takes up too much space
3.In Paragraph 4, the underlined word "dissolve" is closest in meaning to ______.
A. change B. flow C. remove D. freeze
4.The example of Monet and Picasso are mentioned in the passage to indicate that ______.
A. they are world-famous artists
B. they are good at graffiti
C. walls are right places to keep their masterpieces
D. their works, if painted on the wall, might not be kept long
5.The writer’s attitude toward graffiti is that graffiti ______.
A. should be removed by more countries
B. should be saved on larger spaces
C. should be created only on paper or canvas
D. may be accepted as art
1.D
2.A
3.C
4.D
5.D
【解析】
试题分析: 在世界各地,你都能看到涂鸦画。文中主要讨论了涂鸦画到底算不算艺术以及如何处理墙壁上的涂鸦等问题。
1.
2.
3.段Many ways of removing graffiti have been developed, such as paints that dissolve graffiti paint, or make it easy to remove.很多除去涂鸦的方法被人们发明,例如能溶解涂鸦的画,或者使它容易移除。故选C。
4.最后一段After all, who would remember Monet or Picasso if they’d created their masterpieces on walls, only to have them painted over the next day? 可知,如果 Monet或者Picasso把画画在墙上,人们也不会记住他们的,他们的作品也只会在第二天被其他的涂鸦覆盖。故选D。
5. 作者态度观点题。根据最后一段Finding a solution to such a complex problem is never going to be easy, but with more and more graffiti art being recognized in galleries around the world, we do need to try.可知,随着世界上越来越多地方承认涂鸦文化,我们也真的需要尝试。作者的态度是涂鸦是有可能被承认为一门艺术的。故选D。
考点:考查说明文类阅读。