题目内容
When I was young I wanted to be a model,so when a national contest was staged,I convinced my parents to take me for an audition (试演).I was selected and told I had potential. They said that for only $900 I could attend a weekend event which dozens of the most prestigious (有声望的) modeling agencies from around the world would attend. At 13,my hopes of fame and fortune clouded all judgment and I begged my parents to let me go. We have never been rich,but they saw my enthusiasm and agreed.
I imagined being signed by some famous model companies. For months,any boredom or disappointment I faced was pushed aside because I knew I would soon have the chance to be real model. I thought I would grace the covers of famous magazines!
Of course,I wasn't signed,but what hurt the most was being told that if I grew to 5′9″(about 1.75 metres) I could be a success. I prayed for a growth spurt (冲刺) because I could not imagine giving up my dream. I made an appointment with a local modeling agency and the agent demanded $500 for classes. $500 for a photo shoot,and $300 for other expenses. My parents only agreed after hours and hours of my begging.
The agency sent me out on a few auditions,but with every day I didn't receive a call,I grew more depressed. The_ final straw came in July after I had decided to focus on commercial modeling. There was an open call in New York City. We spent hours driving and another few hours waiting,only to be told that I was too short. I was devastated (极度不安的).
Years later,I realized that the trip to New York was good as it made me notice I didn't actually love modeling,just the idea of it. I wanted to be special and I was innocently determined to reach an impossible goal. The experience has made me stronger and that will help me in the future.
1.What's the author's parents' attitude toward her dream?
A.Encouraging. B.Worried.
C.Doubtful. D.Enthusiastic.
2.What was it that made the author end her attempt to become a model?
A.Her parents were strongly against it.
B.She realized that it was impossible for her.
C.Even a local modeling agency turned her down.
D.She realized that she didn't actually love the idea of modeling.
3.The underlined phrase “The final straw” probably means ________.
A.the last in a series of bad things that happen to make someone very upset,angry,etc...
B.the final result that she was admitted by the model company.
C.the final audition given by the agency.
D.the decision that she made at last not to be a model any more.
4.What did the author learn from her experience of struggling to be a model?
A.Where there's a will there's way.
B.Being a model is not that easy.
C.We should have our own judgment and should not just follow others.
D.We might set unpractical goals but the experience can help us grow.
1.C
2.B
3.A
4.D
【解析】
试题分析:文章大意:作者通过亲身经历告诉我们,每个人都可能盲目地设立目标,因为不切实际而遭受失败。但是,从失败中汲取的经验教训却能让我们受益终生。
1.推理判断题。根据第一段最后两句以及第三段最后一句可知,作者的父母并不支持女儿,谈不上“鼓励”或“热情”,但是也没有反对,谈不上“担忧”,因此,他们对女儿的梦想能否成功实现是持怀疑的态度。选C
2.细节理解题。根据第一段倒数第二句中的At 13,my hopes of fame and fortune clouded all judgment可知,作者出于对名利的渴望而想要成为模特。选B
3.词义猜测题。根据下文的only to be told that I was too short以及I was devastated.可知,The final straw指的是作者终于不能忍受的最后一件事,故A项符合文意。选A
4.细节理解题。根据文章最后两句I wanted to be special and I was innocently determined to reach an impossible goal. The experience has made me stronger and that will help me in the future.可知选D项。
考点:考查日常生活类短文