题目内容
It amazed me—every time I saw Joe he was smiling.It didn’t matter whether he had to stop at a stop light,or if he was the seventh person in line at the bank,and the teller (出纳员) ended her job just before he got there.Joe always smiled.It made me wonder why he always seemed so happy.
Having observed Joe with other people,I noticed something else too.Joe asked people how they were doing,and really seemed to listen to their answers.He showed pity to someone who was hurting,and had kind words,and offered to help in any way he could.
It made me think.What if I tried to smile more?An experiment began when I went to the supermarket.I smiled as I went up and down the supermarket and people I didn’t even know smiled back at me.Some even spoke!The little kid in the cart who was giving his mother a hard time saw me smile;he stopped talking and then made a shy attempt at a smile.The man in the cart for the disabled needed help to reach for something,and I got it for him.The smile even transferred (转移) over to him,and he thanked me.
As I drove home,I was smiling.Now I know a smile is a small thing,but what if we all tried to smile a few more times each day?I couldn’t believe how great I felt.Nothing in my life had changed,but maybe it had.What I had learned was that such a small thing could lift not only my spirits,but also the spirits of those around me.So smile!
50.What did the writer wonder?
A.Why bad things never happened to Joe.
B.What kind of person Joe was.
C.Why Joe always seemed so happy.
D.How to be as happy as Joe.
51.What do we know about Joe from Paragraph 2?
A.He has nothing to worry about.
B.He lives a very hard life.
C.He is kind and ready to help others.
D.He often asks others to smile.
52.What experiment did the writer do?
A.He smiled at others in the supermarket.
B.He bought people things in the supermarket.
C.He helped anyone who needed help.
D.He said kind words to others.
53.According to the passage,how was the writer’s experiment?
A.It was a failure. B.It proved nothing.
C.It was unacceptable. D.It was quite satisfying.
从Joe的身上,作者学到了微笑的力量。
50.C 细节理解题。根据第一段的It made me wonder why he always seemed so happy.可知应选C。
51.C 推理判断题。根据第二段的内容,可知Joe关心别人,同情别人,安慰别人,并乐意帮助别人,故选C。
52.A 细节理解题。根据第三段的An experiment began when I went to the supermarket.I smiled as I went up and down the supermarket可知作者的实验是在超市里对别人微笑。
53.D 推理判断题。通读第三段的内容,可知作者的实验效果明显,非常让人满意,故选D。
This is a story that happened 15 years ago but it has always stayed with me since then.On the way back from work every evening,more often than not there would be a homeless man standing at the exit of the freeway.He always waved at every car,he was always happy and smiling and sometimes almost dancing.Every day after work when I got there,I would quickly roll down my window and give him the coins.Occasionally the red light would be on for a minute and we would ask each other about our day.His answer would always be the same,“I’m blessed!”.
It amazed me that even in his situation of being homeless he was so positive,and his answer would remind me of how blessed I was.A single mother of four amazing kids,with a place to call home and with a job to provide for my kids.Then one day I was called into my boss’s office and was told that I was being laid off due to the economy.Needless to say that on my was home that day I was very sad and upset.I didn’t remember to look for my spare change and keep it ready like I usually did.I wasn’t feeling the joy as I got off the ramp where the homeless man would be.Yet there he was as alway,as l turned the ramp.He set his eyes on me,while still smiling and waving at others.
While I was waiting for the red light to turn,he strolled over to my car.He had a big smile he looked me straight in the eyes and said “today I will give you a dollar”.He then reached into his pocket and pulled out a dollar bill.I was blown away.I burst into tears.I wanted to jump out of my car and hug him!
You see that day he gave me more than a dollar bill,he taught me a valuable lesson.No matter what material things are taken from you,no one can take away your choice to be joyful.
【小题1】What is the passage mainly concerned?
| A.A dollar bill from a homeless person. |
| B.A blessing coming from a homeless person. |
| C.A woman who lost her job due to the economy. |
| D.A homeless man standing at the exit of the freeway. |
| A.optimistic | B.brave | C.Iazy | D.kind-hearted |
| A.felt relaxed to get rid of the tiring job |
| B.still felt joyful when coming off the ramp |
| C.took it for granted that she was fit for her job |
| D.didn’t put some change aside to give to the man |
.
| A.completely defeated | B.wholly blown down |
| C.really amazed | D.murdered by gunfire |
| A.material things are the most important in life |
| B.people should be encouraged to beg by smiling |
| C.the author’s ride home that dog was smooth sailing |
| D.we should wait others’help when faced with challenges |