题目内容

Dress codes cause us arguments

The first day of school is always a chaotic(混乱的) time. For many students in the US, this year was even more so. It was all due to one extra school policy. They are now required to wear clothes that meet a new standardized dress code(规范).

According to the handbooks of all high schools in Allentown, Pennsylvania, students must wear short or long sleeve polo shirts and khaki(卡其色的) or black pants. Skinny jeans, leggings(紧身裤), and open toe shoes are not allowed.

Allentown schools are not alone. Overall, about 57 percent of American public schools now have a “strict dress code”, up from more than 47 percent a decade earlier, said USA Today.

Some students don’t mind wearing a similar attire(服装) every day. “It takes away the daily fashion show and helps level the playing fields a little bit with the haves and have-nots,” longtime school safety consultant Ken Trump told USA Today.

But others aren’t happy, claiming that uniforms rob students of individuality(个性).

While school uniforms have been a popular topic to discuss recently in the US, however, in the UK there are much fewer questions about them-they are a tradition.

School uniforms in England were first introduced during the reign(统治) of King Henry VIII in the 16th century. They became popular following the Elementary Education Act of 1870. The UK Department of Education’s website states: “The Department strongly encourages schools to have a uniform as it can…contribute to the beliefs of a school and set the correct tone.

The uniform is now a strong part of school culture in the UK. Schools sometimes even have “Mufti”(便服) days on which students can wear their own clothes if they make a small donation(捐赠) to charity.

However, the tradition does not mean that school uniforms are popular there.

Many “children hate them”, according to Aisha on the BBC Newsround website. Ask UK students why they wear a school uniform and their answer will mostly likely be, “because we have to”.

1. We can infer from the first three paragraphs that ________.

A. there is a strict standardized dress code in most American public schools

B. the high schools in Allentown, Pennsylvania have the strictest dress code in the US

C. there has been a growing trend of strict dress codes in US high schools in the last decade

D. the new standardized dress code in Allentown’s high schools was put forward by teachers and parents

2. We can learn from the article that students’ attitudes towards dress codes are _____

A. negative B. divided

C. supportive D. doubtful

3.What does paragraph 7 mainly talk about?

A. The popularity of school uniforms in the UK.

B. The history and tradition of school uniforms in the UK.

C. The benefits of promoting school uniforms in the UK.

D. The UK Department of Education’s requirements on school uniforms.

4.According to the article, on Mufti days, students in some UK schools ______.

A. are required to make a donation to charity

B. can vote to choose their own school uniforms

C. can wear their own clothes if they contribute to charity

D. are allowed to wear whatever they like for the morning

 

1.C

2.B

3.B

4.C

【解析】

试题分析:文中主要讲了美国和高中校服的历史传统和未来发展趋势。

1.推理判断题。由第三段“Overall, about 57 percent of American public schools now have a “strict dress code”, up from more than 47 percent a decade earlier, said USA Today.”可知,美国高中校服规则在最近十年有收紧的趋势。故选C。

2.推理判断题。根据Some students don’t mind wearing a similar attire (服装) every day和But others aren’t happy可知学生对于校服规范的态度是存在分歧的。故选B。

3.段落大意题。第七段主要介绍了英国校服发展的历史和传统。故选B。

4.细节理解题。根据Schools sometimes even have “Mufti” days on which students can wear their own clothes if they make a small donation (捐赠) to charity可知C项正确。

考点:科教文化类阅读。

练习册系列答案
相关题目

It’s great fun to explore new places—it feels like an adventure,even when you know you’re not the first to have been there. But make sure not to get lost or waste time going round in circles.

● Do the map reading if you’re being driven somewhere. It’ll be easier if you keep turning the map so it follows the direction you’re traveling in. Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or you’ll have to move to the back seat.

● Get a group of friends together and go exploring. You'll need a good map, a compass , a raincoat, a cell phone to call for help in case you get lost, and a bit of spare cash for emergencies . Tell someone where you’re going before you set out and let them know what time you expect to be back. The test is in not getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.

● See if your school or a club organizes orienteering activities, in which you need a map and a compass to find your way. This can be done as a sport, with teams trying to find the way from A to B (and B to C, etc.)in the fastest time, or simply as a spare-time activity. Either way, it’s not only good fun, but a great way to keep fit.

1.Sitting beside the driver, you should___________.

A. direct the driver when necessary

B. look ahead to see where there’s a turn

C. move to the back seat if feeling uncomfortable

D. keep looking at the map to find a place to go to

2.Why do you need to tell someone your exploration plan before setting out?

A. To get information when in danger.

B. To be saved in case of an accident.

C. To share the fun with him/her in exploration.

D. To tell him/her what’s going on with the group members.

3.Orienteering activities can______________.

A. make people work fast

B. help people stay healthy

C. help people organize other activities

D. make people get prepared for sports

4.The text mainly talks about____________.

A. the fun of exploration

B. what to bring for exploration

C. the way to use a map in exploration

D. how to prevent getting lost in exploration

 

I chose to study in Madrid because I had a desire to learn Spanish. My first impressions of Madrid were incredible. It was before the New Year that I arrived in Madrid for the first time. While traveling to my Spanish friend’s house in a taxi, I appreciated the buildings along the road which were different from those of my own country.

There are an incredible number of restaurants and bars from all over the world. If you are really into sightseeing, I hope you have rechargeable batteries for your digital camera, because one week really isn’t enough time to see everything here including a number of art, science, and historical museums as well as parks, buildings, and amazing landscapes.

What I liked best about life in Madrid was the fact that if you were frustrated with schoolwork and wanted to have some fun, you can easily go out. The nightlife never seems to stop and the people are all very friendly. You can meet people and practice Spanish while having fun at the same time.

What I liked least was the fact that many people smoked in the streets. Also, coming from the US, I was used to having a big breakfast every morning, but while living with an actual Spanish family, I wasn’t really satisfied with the food in the morning.

I think I have definitely become more independent since I came back from Spain. Living in a big city like Madrid I found that it is necessary to plan ahead and to make a schedule for future. There is so much to see, not just in the Spanish World, but in the European World as well.

1.What’s the purpose of the text?

A. To attract people to tour around Madrid.

B. To show how to enjoy Spanish culture.

C. To give advice on how to study Spanish.

D. To describe the author’s life in Madrid.

2.Why did the author suggest taking rechargeable batteries?

A. It’s difficult to deal with the used batteries.

B. It’s not convenient to recharge batteries.

C. There are few stores that sell ordinary batteries.

D. You will find lots of places worth taking pictures of.

3.Which of the following in Madrid didn’t please the author?

A. Parks and buildings. B. Restaurants and bars.

C. Nightlife. D. Breakfast.

 

It was my birthday last Thursday. I decided to it by inviting a few friends out to supper. I chose a restaurant in a part of town. It is one of my favorite restaurants because the food is good and the waiters are friendly. It is ever crowded, because not many people know about it, so it is not usually to book a table. In any case, Thursday is not a busy evening .

When we entered the restaurant, we were surprised to find it completely . I looked around but not a single table was . One of the waiters recognized me. He came over and the situation. "A party of tourists came in about half an hour ago.” he said. " Suddenly the place was full! We can hardly manage. "

The waiter then pointed to a table in the corner. "The people there are about to "he said, "Just and you'll find a place there." He was right. Fifteen minutes later,he people at the corner table paid their , got up and left. I led my friends and we all sat down.

Unluckily our table was almost out of . We tried to call the attention of the waiter sent us there, but he, like all the other waiters, was with the party of tourism. They ordered lots of food. At last, an hour later, the tourists were leaving and looking very with life. The waiter now very tired, appeared at our table. I my friends about the best dishes and finally the waiter went off with our order.

A few moments later he returned to our table. We could tell from his face that he had for us. Looking a little , he told us that there was no meat fish left. "All we can offer you" he said, "is an omelet(煎蛋卷) !"

1.A. remember B. celebrate C. memorize D. congratulate

2.A. quiet B. calm C. busy D. silent

3.A. hard B. often C. hardly D. always

4.A. necessary B. possible C. important D. certain

5.A. as before B. as a matter of fact C. as usual D. as is known to all

6.A. empty B. full C. noisy D. quiet

7.A. busy B. crowded C. free D. double

8.A. changed B. improved C. faced D. explained

9.A. start B. finish C. end D. pay

10.A. never mind B. come on C. hold on D. no problem

11.A. menu B. bill C. order D. note

12.A. over B. across C. beyond D. between

13.A. sight B. place C. reach D. control

14.A. whom B. which C. he D. who

15.A. satisfied B. busy C. happy D. strict

16.A. exciting B. tired C. pleased D. disappointing

17.A. calmed B. advised C. ignored D. warned

18.A. bad news B. good dishes C. useful tips D. nice presents

19.A. friendly B. surprised C. sorry D. tiring

20.A. and B. but C. so D. or

 

One night, the first floor of the house suddenly caught fire. The fire was big, and soon became a sea of fire. On the second floor lived a little girl and her grandmother; the little girl’s parents had died, and she lived together with her grandma. In order to rescue the little girl, the grandmother was burned to death, leaving the little girl crying for help loudly.

How could people enter the house? At the very moment, a man carrying a ladder rushed to the flames and got into the window. When he appeared again in the eyes of the people, the little girl was in his arms. He gave the child to the crowd, and then disappeared into the night.

This little girl had no family. Two months later a meeting was held to find a person to adopt (收养) the girl. A teacher was willing to adopt this child, and said she could give her the best education; a farmer wanted to adopt this child, saying that village life would let the child grow up healthily and happily; a rich man said, “I can give the child everything that others can do.”

A lot of people who wanted to adopt this child said about many benefits of their adopting the child. But the little girl’s face had no expression. At this time, a man, through the crowd, walked straight in front of the little girl, and opened his arms for the little girl. People were puzzled, and they found that the man had terrible scars on his arms. The little girl let out a cry, “This is the man who saved me!” She suddenly jumped up, and buried her face in his arms and sobbed. Naturally the man adopted the girl.

1.Which of the following statements is TRUE?

A. The grandma was too old to rush out of the room.

B. The little girl and her grandpa lived on the second floor.

C. To rescue the little girl, her grandma died in the fire.

D. The grandma and the little girl cried for help loudly on the first floor.

2.What did the man do when he had saved the little girl?

A. He returned to his work.

B. He left the girl to the crowd and left quickly.

C. He was injured and went to the hospital.

D. He took the girl home.

3.The meeting was held there in order to .

A. decide who would adopt the girl

B. find out who had rescued the girl

C. decide how the girl would be raised

D. honor the hero who had saved the girl

4.What can we learn from the passage?

A. People didn’t want to help the little girl at first.

B. The man who had saved the girl was a fireman.

C. The rich man would buy everything the girl needed.

D. The girl recognized the man and was happy to be adopted by him.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网