题目内容

【题目】 When you are sitting in class, have you ever drawn pictures in the margins (页边的空白处) of your notebooks? If so, you are doodling. Many people think of doodling as a distraction (分心) from more important things. But it might be just the opposite.

One study shows that doodling may help you remember things you hear 29% more. Besides, doodling can help you think creatively. Walking away from a problem to draw might actually help you solve it. When you come back, you’ll have a fresh perspective and figure out an answer more quickly.

An author named Sunni Brown wrote a book on doodling. She argues that doodling is a tool that can help people think. In fact, she runs a business that helps companies improve organization and planning through doodling. Brown believes doodling is helpful because it includes many ways of learning. You learn in four ways: seeing, hearing, reading or writing, and through movement. The more ways you use, the better you learn. And when you doodle while listening to a lecture, you use all four.

You might think that being good at drawing is important for doodling. But if the point of doodling is to help you think, then it doesn’t matter what the picture looks like. Even if you’re not an artist, doodling can help you. So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!

1The passage mainly tells us the ________ of doodling.

A. advantagesB. disadvantages

C. effectsD. problems

2What does the underlined word “perspective” probably mean in Paragraph 2?

A. 体验B. 观点

C. 困扰D. 机会

3How does Sunni Brown feel about doodling?

A. It helps remember better.B. It helps think creatively.

C. It involves four ways of learning.D. It needs drawing skills.

4According to the text, it is helpful to doodle when ________.

A. you want to focus your attention.B. you have a conversation.

C. you wonder in the park.D. you watch a movie.

5Where is the passage possibly taken from?

A. A book review.B. A message board.

C. A student textbook.D. A science magazine.

【答案】

1A

2B

3C

4A

5D

【解析】

这是一篇议论文。通过一项研究和一位作家的观点,证明了涂鸦对于提高人们的记忆以及帮助人们思考都有积极的影响。

1推理判断题。由第一段“Many people think of doodling as a distraction (分心) from more important things. But it might be just the opposite.”第二段“One study shows that doodling may help you remember things you hear 29% more. Besides, doodling can help you think creatively”第三段“ She argues that doodling is a tool that can help people think”可知,许多人认为涂鸦会分散人们对更重要事物的注意力。但可能恰恰相反。一项研究表明,涂鸦可以帮助你记住29%以上听到的东西。此外,涂鸦可以帮助你创造性地思考。此外涂鸦是一种可以帮助人们思考的工具。所以通过短文所阐述的主要观点我们可以判断出短文主要在告诉我们涂鸦的优势。故A选项正确。

2词义猜测题。由第二段“Walking away from a problem to draw might actually help you solve it. When you come back, you’ll have a fresh perspective and figure out an answer more quickly.”可知,从一个问题中抽身出来画画实际上可能会帮助你解决问题。当你再回到问题上来时,你会有一个全新的视角,更快地找到答案。所以第2段加下划线的“perspective”一词可能的是“观点”的意思。故B选项正确。

3细节理解题。由第三段“Brown believes doodling is helpful because it includes many ways of learning. You learn in four ways: seeing, hearing, reading or writing, and through movement.”可知,Brown 认为涂鸦是有帮助的,因为它包括许多学习方法。你可以通过四种方式学习:看、听、读或者写,以及通过运动。所以 Sunni Brown 对涂鸦的看法是涂鸦包括四种学习方法。故C选项正确。

4细节理解题。由最后段“ Even if you’re not an artist, doodling can help you. So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!”可知,即使你不是艺术家,涂鸦也可以帮助你。所以下次你需要集中注意力的时候,拿起一支笔,信手涂鸦吧!所以,当你想要集中注意力时,涂鸦对你集中注意力是有帮助的。故A选项正确。

5推理判断题。通读全文可知,通过一项研究和一位作家的观点,证明了涂鸦对于提高人们得记忆以及帮助人们思考都有积极的影响。所以作者对于涂鸦的观点与我们普遍认为涂鸦会分散人的注意力的观点恰恰截然想法。短文向读者科普的涂鸦的优势具有一定的科学性。所以判断出短文可能来源科学杂志。故D选项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 SUBJECT: making a difference in your community with the Calgary Bridge Foundation for Youth (CBFY)

Do you feel that you would love to help out your community but do not know how?

Is it time to try something new?

Come and join the Bridge Foundation!

We are looking for volunteers to help us support newly immigrant youth that live within the city.

We provide various programs such as:

Life Skill Program: Provides the students with a sense of belonging to the school and community in different lessons once a week. These programs are located in primary, junior high and at high school level.

Homework Club: Lends a hand with Math, Science, ESL and Social Studies for students between grades 1 to 12.

Family Program: Connects newcomer families with community resources to deal with cross-cultural problems that may occur.

Immigrant Youth Pilot Project: One-on-One assistances for students at the high school level who have limited English language, math and literacy skills, and few community supports.

We are looking for individuals with the following characteristics:

● Energy

● Enthusiasm

● Managing time

● Attending to details

● Speaking effectively

● Writing briefly

● Second language would be a value. (Languages in high demand are Chinese, Middle Eastern Arabic, and Persian Farsi)

Our programs are located in various locations within the Calgary area.

If you would like to volunteer or have any other questions, please contact Musani, at 531-3920 or e-mail admin@calgarybridgefoundation.com

The Calgary Bridge Foundation for Youth is a non-profit organization that is ready to serve immigrant youth by assisting in the development of youth through education, information exchange and support.

1The purpose of the notice is to .

A. look for immigrant youth with different skills

B. make money by organizing the programs

C. connect newcomer families with community resources

D. look for volunteers to help support newly immigrant youth

2Which of the following is TRUE according to the notice?

A. CBFY locates Life Skill Programs in every corner of the city.

B. The programs can benefit any student aged under 12.

C. CBFY provides different training programs for the volunteers.

D. To be a volunteer, you must at least be energetic and enthusiastic.

3Which of the following suits you best if you have a good knowledge of either history or geography?

A. Life Skill Program.

B. Homework Club.

C. Family Program.

D. Immigrant Youth Pilot Project.

【题目】

John Michael Thomas, 14, Florida

When John Michael Thomas decided to honor his friend and classmate Elizabeth Buckley, who died from cancer, he remembered how much she loved peacocks(孔雀).

He wanted to build a lifesized peacock fountain(喷泉) in Elizabeth’s favorite park in the city. He thought it could be a place for people to relax and be inspired.

John Michael raised $52,000 to build the fountain.

Barrett England,13,Utah

The wheels began to turn for Barrett England when he heard about Karma Bike Shop, a place where young people can earn a free bike by reading and performing community(社区) service.

Barrett visited Karma’s owner with his idea: He would collect and repair used bikes and donate(捐赠) them to the shop.

He expected to get about 10 donated bikes. In the end, Barrett received 39.

Zachary Blohm,15, Wisconsin

The 25yearold playground at an elementary school near Milwaukee, Wis., was so small that only 70 of its 575 students could play on it at a time.

That’s when Zachary Blohm saved the day:He and some volunteers built a huge playground.To raise money, Zac planned Tshirt and bake sales, sold tickets and more. He held monthly moneyraising events for more than a year. Overall, he collected $130,000enough to finish his project.

Jack Zimmerman, 16,New Jersey

For some people, finding a meal is as simple as opening the refrigerator. For more than 366,000 hungry kids in New Jersey, it’s not that easy.

That fact didn’t sit well with Jack Zimmerman, who organized a drive to lessen childhood hunger in his state. His goal: create 40,000 packaged meals that could be donated to those in need.On game day, Jack and his volunteers started their work. After the final count, the team had packaged 47,124 mealswell above Jack’s goal.

1The peacock fountain was built in a park________.

A. to inspire peopleB. for the love of animals

C. in memory of a teenagerD. to encourage a cancer sufferer

2What did Barrett do for Karma Bike Shop?

A. He donated bikes to it.B. He repaired bikes there.

C. He helped it win customers.D. He offered a reading service there.

3What do the four people have in common?

A. They’re top students.B. They care about others.

C. They like various public activities.D. They’re money raisers for the poor.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网