题目内容

Drinking alcohol is a socially acceptable behavior in many parts of the world. Some medical experts say light drinking may even be good for your health, especially for the heart. But they say such health benefits should be compared to the many health risks connected with alcohol use.

Some research suggests that having one to two drinks of alcohol a day may offer some health benefits. Several large studies have shown that this type of moderate(适量的) drinking may lower the risk of heart disease and other diseases.

A study last year suggested that drinking small amounts of red wine may help lower the risk of breast cancer in women. Researchers at Medical Center in California studied 36 women. Each woman drank a glass of red or white wine every day for almost a month. Researchers collected blood samples from the women two times a month to measure their hormone(激素) levels. The next month the women who drank red wine were told to drink white wine instead. The white wine drinkers were told to drink red wine. The researchers found that the women who drank red wine had lower levels of the female hormone than the white wine drinkers. They said red grapes have chemicals that may help to lower the risk of breast cancer.

However, recent studies suggested that even small amounts of alcohol may generally increase the risk of breast cancer in women. They found that women who drink four small glasses of wine a week increase their risk of breast cancer by 15 percent.

Many studies have examined the harmful effects of alcohol use on the body. Alicia Ann Kowalchuk serves as medical director, saying “Healthy use for adults --- that's men under age 65 --- is no more than 4 drinks in a day and no more than 14 drinks in a week. And for women of all ages, it's no more than 7 drinks in a week and no more than 2 drinks in a day.” She says too much alcohol use has been linked to liver diseases, and many other cancers.

1.How did the researchers carry out their study?

A. By following an example.

B. By listing facts.

C. By collecting information worldwide.

D. By comparing tested objects.

2.Which of the following is the most beneficial to women with breast cancer?

A. A glass of white wine per day.

B. A glass of red wine per day.

C. Small amounts of alcohol per day.

D. Four small glasses of wine per day.

3.Which of the following shows the structure of the passage?

 

4.What is the best title of this passage?

A. Drinking alcohol is popular in many parts of the world

B. Alcohol drinking can be both good and bad for you

C. Drinking alcohol a day may give your health some benefits.

D. Alcohol drinking may do harm to your health

 

1.D

2.B

3.D

4.B

【解析】

试题分析:本文说明了饮酒的益处与害处。每天一、两杯酒对身体有好处,然而过量的饮酒会引发诸多疾病。

1.推理判断题。根据第3、4段可知,研究人员分别对俩组女性饮用红酒和白葡萄酒进行了研究,从而得知通过对比的方法来进行实验研究。故选D。

2.2】推理判断题。根据第3段可知实验中女性每天喝一杯葡萄酒;结合“They said red grapes have chemicals that may help to lower the risk of breast cancer”可推知答案。故选B。

3.3】文章结构题。文章第1段提出饮酒有益亦有弊。第2、3段说明饮酒的好处,第4、5段说明过量饮酒的弊端。故选D。

4.4】主旨大意题。全文说明了饮酒的益处与害处。前半部分说明了饮酒的好处,后半部分讲述了饮酒的坏处。故选B。

考点:科教类阅读

练习册系列答案
相关题目

阅读下面短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。

Sarah Hughes won the gold medal in women’s figure skating at the 2002 Winter Olympics. A graduate of Yale University, she is writing her first book. She owes her success to her parents' support.

“I started skating when I was 3 years old. Competing in the Olympic Games had been my dream from the beginning. When I was 12 years old, my mother was hospitalized with breast cancer. I was on the way to making my first national team. Seeing my excitement at each stage gave her strength through her illness. On days when she was too weak to walk, she would think, ‘I have to make it through. I have to be there for my kids.’ My mom was able to leave the hospital to come to Philadelphia from New York to watch me win the Junior Ladies title. That day I was skating for more than just the judges. My parents' support made all the difference when I performed on the skating stage. When I won the Olympic medal, I was able to share more than just my skating experience with the people who were with me all along. I was raised in a stable, supportive environment."

[写作内容]

1. 用约30个词概括上文的主要内容。

2.以约120个词就"父母的支持"这一话题谈谈你的看法,内容包括:

(1)父母的支持对我们健康成长的重要性;

(2)讲述生活中父母对你的一次重要支持;

(3)感谢父母的支持。

[写作要求]

1. 作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。

2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。

[评分标准]

句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。

 

 

 

 

 

I wished I had known earlier the fact that I was a low achiever because there was a reason beyond my control. Then I needn’t have worked so hard in my late twenties and early thirties. But I just didn’t know that. I was writing and writing. I was working for no other reason than to hear people praise me.

Most people who go through university read at least twice as fast as I do. I can never tell my left from my right. I avoid dialing a telephone if I can help it, because I sometimes have to try three times before getting the number right. I hear that recording “The number you have reached is not in service” more than any man on earth.

Despite my weaknesses I view my dyslexia(difficulty in reading) as a gift, not a curse(诅咒). Many dyslexics are good at right brain, namely abstract thought, and that is what my king of creative writing is. I’m starting with nothing and coming up with something that didn’t exist before. That’s my strong point. I owe my career to Ralph, Salisbury, my writing instructor at the University of Oregon, who looked past my misspellings and gave me encouragement and hope. I just carried on and never looked back. I’m also very “visual”. This means nothing in school, but when I write books or scripts, I’m seeing everything in my imagination. I write quickly. I go like the wind and can get up to 15 pages a day. Writing is not the problem. I have no problem downloading; it is inputting where things get messed up.

The real fear I have for dyslexics is not that they have to struggle with messy input, but that they will quit on themselves before they finish school. Parents have to create victories whenever they can, whether it is music, sports or the arts. You want your dyslexic child to be able to say, “Yeah, reading is hard. But I have these other things I can do.”

1.According to the passage we know that________.

A. The author had known he was a low achiever since he was a little child

B. The author didn’t work very hard on writing in his late twenties

C. The author owed his dyslexia to his laziness in the childhood

D. The author worked hard for people’s praise

2.From Paragraph 3 we can know that ______

A. The author was grateful to his writing instructor

B. The author often complained about his dyslexia

C. The author had trouble with both inputting and outputting.

D. Having problem in inputting, the author wrote slowly.

3.For dyslexics, the author thinks that_________.

A. they should work as hard as himself

B. they had better choose to drop out of school

C. they should be constantly encouraged

D. they should put their hearts into reading

4.Which of the following proverbs can best summarize the main idea of the passage?

A. He who laughs last laughs best.

B. Where there is a will, there is a way.

C. Reading enriches the mind.

D. When God closes a door, somewhere he opens a window.

5.What kind of man is the writer?

A. Open-minded and optimistic

B. diligent and generous

C. clever but selfish

D. kind but useless

 

Nothing succeeds like confidence. When you are truly confident, it radiates from you like sunlight, and attracts success to you like a magnet(磁铁. Besides, those who are self-confident can in turn inspire confidence in others: their audience, their peers, their bosses, their customers, and their friends. And gaining the confidence of others is one of the key ways in which a self-confident person finds success.

So how can we build a sense of self-confidence and prepare ourselves on the way to success?

First, do what you believe to be right, even if others mock or criticize you for it. Believe in yourself and believe that you can do it under any circumstances, because if you believe you can, then you really will. The belief keeps you searching for answers, which means that pretty soon you will get them.

Second, govern your behavior based on what other people think. What’s more important, be willing to take risks and go the extra miles to achieve better results, in which case mistakes cannot be avoided. Don’t hesitate to admit your mistakes, and learn from them. Next, work hard to settle the problems in order to cover up your mistakes before anyone notices. Building self-confidence is readily achievable, as long as you have the focus and determination to carry things through. And what’s even better is that the things you’ll do to build self-confidence will also build success ----after all, your confidence will come from real, solid achievement. No one can take this away from you!

As you sow, sow will reap. With your perseverance and improvement, you are getting closer to success. At this stage, wait for others to congratulate you on your accomplishments and compliments graciously. “Thanks, I really worked hard on that prospect. I’m pleased you recognize my efforts.” The congratulations and compliments from others will promote you to gain further success.

Self-confidence is extremely important in almost every aspect of our lives, and it is no wonder that so many people struggle to find it. Self-confidence really can be learned and built on. Besides, whether you’re working on your own self-confidence or building the confidence of people around you, it’s well worth the effort!

1.Those who are truly confident _________.

A. succeed without effort and hard work

B. encourage people around to become confident

C. appear more attractive and thus become successful

D. gain the confidence of others and feel successful

2.The underlined word “mock” (Para.3 ) is closest in meaning to ________.

A. praise B. imitate

C. punish D. laugh at

3.When others congratulate us on our achievements, we are supposed to ________.

A. praise them in return

B. gain further improvement

C. politely accept the compliments

D. expect them to congratulate you again

4.Which of the following proverbs best goes with Paragraph 4?

A. Look before your leap.

B. It is no use crying over spilt milk.

C. Genius is 1% inspiration and 99% perspiration.

D. Learn from past mistakes and avoid future ones.

5.The purpose of the text is to ________________.

A. tell people how to become successful

B. convince people to do what they believe to be right

C. encourage people to build confidence and achieve success

D. criticize people who lack confidence and thus fail in their career

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网