题目内容

Most people know that the United States is made up of fifty states. However, few people know a lot about all fifty of them. Sufjan Stevens is a young American musician. He wants to change this situation.

Sufjan Stevens plans to make an album about each of the fifty American states. During college he played in several musical groups and recorded an album of his own music. However, he wanted to be a writer, not a musician. So after college he moved to New York City to study writing.

In New York. Stevens had trouble writing stories. He discovered that he missed music. He also discovered that most of the stories he did write were about his home state of Michigan. So, Sufjan Stevens decided to make an album of songs about Michigan.

Greetings from Michigan: The Great Lakes State was released in 2003. The album was a big success. Many young people and music critics liked it. Before long, Stevens announced that he wanted to make an album for every state. He called it his “fifty states project”.

Stevens chose Illinois as his next state. He read many books about Illinois. He studied police documents and old newspapers. He talked to people who live in the state. The CD Illinois was released in 2005. Critics loved the album. It won many awards. Illinois became popular at colleges throughout the United States. People said the CD sounded different from anything else they had ever heard.

Sufjan Stevens is keeping his next state a secret from reporters. People have said that he is writing about Oregon, Rhode Island, or Minnesota. However, no one but Stevens knows for sure.

1.Why does Sufian Stevens plan to make an album about each of the American states?

A. To excite the music talent in ordinary Americans.

B. To record an album of his own music.

C. To let people know more about all the American states.

D. To go on writing stories.

2.What did Sufjan Stevens do to make an album of songs about a state?

A. He played in several musical groups.

B. He studied documents and newspapers and talked to people there.

C. He moved to New York City to study writing.

D. He kept his next state a secret from reporters.

3.Which of the following can serve as the proper title for the passage?

A. Fifty States Project

B. The Fifty States in America

C. Songs About American States

D. Sufjan Stevens and Michigan

1.C

2.B

3.A

【解析】

试题分析:大多数人都知道美国由五十个州组成,但是很少有人能够熟知每一个州。美国一个年轻的音乐家Sufjan Stevens想改变这种局面,他计划为每个州制作一张唱片来让人们对每个州有更多的了解。

1.However, few people know a lot about all fifty of them. Sufjan Stevens is a young American musician. He wants to change this situation.”可知,很少有人对五十个州都很了解,年轻的音乐家Sufjan Stevens想改变这种局面,说明他计划为每个州出唱片是为了让人们对各个州有更多的了解,故选C。

2.He read many books about Illinois. He studied police documents and old newspapers. He talked to people who live in the state.”可知,Sufjan Stevens读了很多相关书籍,研究了文献资料和旧报纸,他还和当地人交谈,故选B。

3.He wants to change this situation.”和第二段“Sufjan Stevens plans to make an album about each of the fifty American states.”与第三段“So, Sufjan Stevens decided to make an album of songs about Michigan.”和第四段“Stevens announced that he wanted to make an album for every state. He called it his “fifty states project”.”及第五段首句“Stevens chose Illinois as his next state.”和第六段首句“Sufjan Stevens is keeping his next state a secret from reporters”可知,文章主要讲的是Sufjan Stevens计划为每个州制作一张唱片来让人们对五十个州有更多的了解,故选A。

考点:人物类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Can dogs and cats live in perfect harmony in the same home? People who are thinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight. A recent research has found a new recipe of success. According to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highly probable that the two pets will get along swimmingly. Two-thirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.

However, it wasn’t all sweetness and light. There was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. One reason for this is probably that some of their body signals were just opposite. For example, when a cat turns its head away it signals aggression, while a dog doing the same signals submission.

In homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior. They are learning how to talk each other’s language. It is a surprise that cats can learn how to talk ‘dog’, and dogs can learn how to talk ‘cat’.

What’s interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. They can learn how to read each other’s body signals, suggesting that the two may have more in common than we previously suspected. Once familiar with each other’s presence and body language, cats and dogs can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together on the sofa. They can easily share the same water bowl and in some cases groom (梳理) each other.

The significance of the research on cats and dogs may go beyond pets---to people who don’t get along, including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers. If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.

1. The underlined word “swimmingly” in Para.1 probably means _____.

A. early B. sweetly

C. quickly D. carefully

2.Some cats and dogs may fight when ______.

A. they are cold to each other

B. they look away from each other

C. they are introduced at an early age

D. they misunderstood each other’s signals

3.It is suggested in Para.4 that cats and dogs ______.

A. have common interests

B. have a common body language

C. are less different than we thought

D. are less intelligent than we expected

4.What can we human beings learn from cats and dogs?

A. We should learn to live in harmony.

B. We should know more about animals.

C. We should live in peace with animals.

D. We should learn more body languages.

Mr. Brown worked in a factory of a small town. He had been there for twenty years before one day he was sent to the capital for important business. He was quite excited because he had never been there before. Before he set off, he asked his wife and three daughters if they wanted him to buy something for them in London. Mrs. Brown began to think it over and then she said she wished her husband would be able to buy a nice umbrella for her, and so did their three daughters. As he was afraid he would forget it, he drew an umbrella on his hand. To his regret, he lost it at the station.

On the train Mr. Brown sat opposite to an old woman. The woman’s umbrella was so nice that he carefully looked at it and said to himself not to forget to buy a few umbrellas like it. When the train arrived at the station in London, he said good-bye to the old woman, took his bag and her umbrella and was going to get off.

“Wait a minute, sir,” shouted the old woman. “That’s my umbrella!”

Then Mr. Brown noticed that he had taken her umbrella. His face turned red at once and said in a hurry,“Oh, I’m very sorry, Madam! I didn’t mean it!”

Seven days later Mr. Brown left the capital. To his surprise, he met the old woman and sat opposite to her again. Looking at the four umbrellas, the old woman was satisfied with herself. “It seems that I had a better result than the other four women.” She thought.

1.We can learn from the passage that Mr. Brown was ______.

A. a conductor B. a worker

C. a thief D. an umbrella maker

2.Why did Mr. Brown take the woman’s umbrella?

A. Because he was lost in thought.

B. Because it was much like his own umbrella.

C. Because he thought the woman would not notice it.

D. Because the woman misplaced it beside Mr. Brown.

3. When looking at Mr. Brown with four umbrellas, the woman thought ______.

A. Mr. Brown was an umbrella maker

B. Mr. Brown was selling his umbrellas

C. Mr. Brown had bought four umbrellas for his family.

D. Mr. Brown had stolen the other women’s umbrellas

4. How did Mr. Brown get the four umbrellas?

A. He bought them in London.

B. He picked them on the train.

C. He brought them from his small town.

D. He stole them from four women.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网