题目内容
On October 23, 2011, David Pologruto, a high school physics teacher, was stabbed (刺) by his smart student Jason Haffizulla. Jason got straight A’s and was determined to study medicine at Harvard, yet this was his downfall. His physics teacher gave Jason a B, a mark Jason believed would undermine (损害) his entrance to Harvard. After receiving his B, Jason took a butcher knife to school and stabbed his physics teacher.
How can someone as smart as Jason do something so dumb? Studies show there is little or no correlation between IQ and emotional intelligence.
During my early university years, I regarded myself as an intelligent guy. I got good marks in mathematics, physics, and other subjects. I thought such skills would surely give me a bright future. After one year of study with decent marks, I began to see two major classes of students. The first category of students turned up to few lectures, partied every weekend, enjoyed a great social life, and did minimal work to pass courses. The second category of students were intelligent and hard workers who got good grades and were very focused on their studies. Surely would these intelligent and hard-working students find the great jobs before the other lazier class of students?
Not so. Students are often shocked upon graduation that their qualifications are not as important as they once thought. Graduates enter the workforce only to realize that co-workers hate them and less intelligent people are the ones receiving promotions.
Educational skills are useless in some industries when interpersonal skills are absent. You can have great ideas, theories, and solve complex problems, but if you cannot effectively communicate in a persuasive and exciting manner by relating to your fellow humans, you will face an uphill battle in whatever challenges you encounter. It’s not that people dislike you because of your intelligence; it’s that people dislike you because you’re rude and not understanding. The intelligent person with poor communication skills is insensitive or unaware of others’ emotions.
- 1.
Jason Haffizulla stabbed his physics teacher because .
- A.he was unfairly treated by his teacher
- B.he was disappointed with his downfall
- C.he was not smart enough at studies
- D.he got a worse mark than usual
- A.
- 2.
We can infer from the third paragraph that the author in his early university years.
- A.didn’t think communication skills were as important as intelligence
- B.didn’t work hard
- C.belonged to the first category of students
- D.could keep a balance between social life and studies
- A.
- 3.
Intelligent people are hated because .
- A.they can solve more complex problems
- B.they can’t settle the challenges they meet
- C.they are envied for their intelligence
- D.they are not understanding enough
- A.
- 4.
The main purpose of the text is to tell us .
- A.the relationship between IQ and emotional intelligence
- B.what kind of students can succeed in college
- C.smart people may have poorer communication skills
- D.intelligent students will meet more challenges at work
- A.
本文以一个学生刺伤老师的实例来说明智商高的学生缺乏和别人交流的能力,在工作中反而会受到其他人的讨厌。
1.细节理解题 根据第一段中“...His physics teacher gave Jason a B, a mark Jason believed would undermine (损害) his entrance to Harvard....”可知他不满意老师给他的B,因为一直以来他得的都是A,他认为B会影响他上哈佛大学。
2.细节理解题 根据第二句话可知,他刚开始认为好的成绩肯定会有个好的未来。因此交际的能力不如智力来的重要。因此选A
3.细节理解题 根据第五段中“...it’s that people dislike you because you’re rude and not understanding...”可知在工作上那些所谓的聪明的人会被讨厌因为他们粗鲁,不知体谅。
4.主旨大意题 文章用实例举证说明聪明的人往往不知道如何和别人交流。
Edith Cavell
was born on December 4, 1865, in England. When she left school, she became a
teacher. Edith soon found that she had a 36 for nursing(护理), so she completed her
training 37 any problem. In 1907, a doctor invited Edith to
open a 38 school for nurses in Belgium(比利时).
In August
1914, Germany invaded Belgium. By then, the training school had become a Red
Cross hospital. It required its nurses to care for injured soldiers from every
country---even 39 soldiers. .
German
forces (军队)
went through Belgium to France. British soldiers were 40 with
the French, trying to 41 the Germans out of France. But they
didn’t 42 . As a result, many British and French soldiers would be
caught. But some of them found their 43 to Edith’s training school.
There, she took care of them and 44 them from the German
forces. Then she heard some 45 people were willing to help
the soldiers escape. Together they organized travels for the soldiers out of
Belgium to Holland, which was a safe country during the whole war.
In august
1915, the German government discovered 46 was happening at
Edith’s training school. Edith was 47 for helping about two
hundred British and French 48 escape. Early on October 12, 1915,
Edith Cavell was 49 . She died for her country, but she
believed that she had only been a nurse trying to do her 50 . History
will remember her for ever.
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
|
11. |
|
|
12. |
|
|
13. |
|
|
14. |
|
|
15. |
|