题目内容

【题目】阅读理解。

Silk production has a long and colourful history unknown to most people. Scientific discoveries have shown that silk production existed in China from around 2500 B.C., although it could be much older. For hundreds of years, China kept the secret of silk to itself as one for the most closely protected secrets in history. Anyone revealing the secret of silkworms or trying to take silkworm eggs out of ancient China was punished by death.

At one time silk was reserved only for the Chinese emperor. Gradually, others began wearing silk. In addition to being used for clothing, silk came to have industrial uses in ancient China, something that happened in the West only in modern times. Silk was used to make musical instruments, fishing lines, weapons, ropes and even paper. During the Han Dynasty silk became a form of money. Farmers paid taxes in both rice and silk. The prices of goods were calculated in lengths of silk just as they had once been calculated in gold. The importance of silk is even reflected in the Chinese language. For example, of the 5000 most common Chinese characters, around 500 have silk as their “key”.

In spite of their secrecy, the Chinese eventually lost their monopoly on silk production. It reached Korea in around 200 B.C. when immigrants from China arrived there. Silk production came to India in 300 A.D.. It was not until 500 A.D. that silk production came to Europe when travellers smuggled out silkworms in hollow tubes of bamboo. These were used to establish silk industry in Rome (modern-day Italy), although Chinese silk was still considered to be the best.

Silk was brought to Rome from China by means of the Silk Road. There were actually two Silk Roads, one over land and one on the sea. The land route in particular had a huge effect in history. All sorts of trade goods silver, gold, jade, porcelain passed along this road. Ideas travelled the Silk Road too. For example the religion of Buddhism was carried to China from India by traders on the Silk Road. The Silk Road created the first international culture, exposing many people to the ideas and treasures of both Western and Chinese cultures.

【1】How was China able to keep the secret of silk production?

A. It refused to sell its silk to other countries.

B. Foreigners were not permitted to enter China.

C. The silkworms needed were not able to survive outside China.

D. Chinese passing on the secret to foreigners were seriously punished.

【2】Which of the following uses of silk is NOT mentioned in the passage?

A. A way of purchasing goods people sold.

B. A material used for making different products.

C. A method of paying money to the government.

D. A valuable gift given to foreigners travelling in China.

【3】In what order did silk production spread throughout the world according to the passage?

A. Europe à India à Korea à China.

B. China à Korea à India à Europe.

C. China à India à Korea à Europe.

D. China à Europe à India à Korea.

【4】The underlined phrase “smuggled out” in Paragraph 3 is closest in meaning to ________.

A. quietly traded B. openly removed

C. illegally transported D. violently stole

【5】Which of the following is true about the Silk Road?

A. It allowed for economic and cultural exchanges between countries.

B. It made China the most powerful country in the ancient world.

C. It could only be completed by travellers with access to a boat.

D. It was first developed for transferring religious ideas.

【答案】

【1】D

【2】D

【3】B

【4】C

【5】A

【解析】

试题分析:文章大意:中国是世界上闻名的丝绸古国,本文介绍了丝绸在中国的发展及丝绸技术向国外的传播。

【1】D细节理解题。根据第一段中的最后两句For hundreds of years, China kept the secret of silk to itself as one for the most closely protected secrets in history. Anyone revealing the secret of silkworms or trying to take silkworm eggs out of ancient China was punished by death.可以得出答案。故D正确。

【2】D细节判断题。根据全文可知古代对丝绸传到国外的处罚严厉可知D选项与文章的事实不符合。故D正确。

【3】B细节理解题。根据文章第三、四段可以知道丝绸产品传遍全世界各国的顺序。 B正确。

【4】C词义推测题。根据文章可以推测出smuggied out 为走私出去之意,故选C

【5】A细节推理题。根据文章最后一句可知丝绸之路促进了国家之间的经济文化交流。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】假设你叫李明,你的初中同学王强到贵阳读高中,他来信告诉你,他的英语跟不上那里学生的英语水平,

课堂上听不懂,不知道怎样才能提高英语,希望你给他提些有关英语学习的建议。现在请你根据以下内容提示给他写一封回信。

要点如下:

1.对他在英语学习方面有困难表示关心,并愿意提供帮助。

2.给他提出建议:①每天背单词、短语,丰富词汇量;②多听英语录音或光盘,模仿准确的语音语调,提高听力;③课外多阅读,提高阅读能力;

3.提出希望:希望他在英语方面能取得进步,并赶上其他同学。

注意:1.书信必须包括以上提供的内容要点,可以适当增加细节,使内容连贯;

2.词数:词数100左右;

参考词汇:记住:memorize;丰富:enrich;语调:intonation

Dear Wang Qiang,

I’m glad to hear from you.___________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________

Yours

Li Ming

【题目】For thousands of years, the most important two buildings in any British village have been the church and the pub. In fact, until a place has a church and a pub,it isn’t really considered a community worthy of a name. Traditionally, the church and the pub are at the heart of any village or town, since it is where people gather to give and receive news. In fact, the word ‘ pub' is short for public house.

That's how it used to be, but things are beginning to change. It is said that the credit decline is causing 39 British pubs a week to go out of business. People don’t have lots of spare money to spend on beer. Recently, the UK government banned smoking in all pubs, and that may also have affected the number of customers going to pubs.

This decline is happening despite the fact that in recent years the UK government has started to allow pubs to stay open after 11 p. m. Previously, with 11 p. m. as closing time, customers would have to drink quite quickly, meaning they sometimes got more drunk than they would if allowed to drink slowly. The British habit of drinking a lot very quickly is known as “binge drinking “, and it causes some long-term health problems for people and problems with violent crime for communities. The UK government is changing the law to discourage binge drinking, and regularly spends money on television advertisements to warn people of the problems of drinking too much.

In order to save their businesses, pubs are trying to change with the market. Now, there are a number of different types of pubs.

As you can see, British pubs now offer something for everyone. A lot of pubs used to be
working men' s clubs, meaning that women could not usually enter. Today, however, women can freely enter 99% of pubs without experiencing any problems. Perhaps things are changing for the better after all.

Topic

The 1of British Pub Culture?

The 2role of churches and pubs in people' s daily life in the UK

People won't name an area 3there is a church and a pub.
They are the places where people gather to share news.

The 4 of the decrease of the pub business

The credit decline is said to cause many pubs to 5down.

No smoking is 6 in any pubs, which may have had an

effect on the business.

The government is trying hard to 7binge drinking.

8 to save the business

Pubs are making changes to 9 the needs of the market.
As a woman in the UK nowadays, you can enjoy a drink in
almost all the pubs.

10

Things are changing for the better probably from now on.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网