题目内容
【题目】Technology is creating big changes in the music industry. Music lovers listen to and buy music on the Internet. They can watch live concerts of favorite artists online. And music makers, as well as music industry officials, use social media(媒体) to reach an increase public interest.
Nick Sherwin is the founder of the band called Suburban Skies. He says today’s technology permits a band to control its own future. He said, “Social media is a wonderful thing. You can make use of it to reach the public.” Sherwin says the Internet and social media have created possibilities for musicians. He says the new way to success is to give visitors more than one type of experience. “The most important thing is the content. You have to have songs and videos to show the audience. But I think it is extremely important to do shows, to build your brand, and to make you well known, ” Sherwin said.
Music industry officials discussed the future of the business during an international conference in Los Angeles, California. They said musicians are choosing to perform live across the country, following the drop in CD sales in the Unites States. Rob Light is head of music with a creative artists agency. He said, “Most of the income for artists is now coming from the live marketplace.”
Along with the popularity of live music there has been a big increase in the number of music festivals. These events are advertised on social media. Pasquale Rotella leads Insomniac, a company that produces electronic dance music festivals in several countries. “Someone could make it in their bedroom and put it out there. People can gain fans online without anyone’s help. That has completely helped the growth of dance music. ” said Rotella.
Bob Pittman leads the radio organization — Clear Channel Communication. He says music lovers are still listening to the radio, although there are new ways of finding music. He says 70 percent of Americans say they discover new music from what they hear on the radio. But Rob Light says radio will soon be a thing of the past. However, Nick Sherwin is not worried. He just wants to reach everyone who likes his style of music with the help of the Internet.
【1】From Paragraph 2, we learn that Nick Sherwin ______.
A. doesn’t have any good ways to reach the public.
B. doesn’t believe his band has good content to draw attention.
C. thinks social media can help make his band’s music well known.
D. thinks everyone can become famous through making good use of the Internet.
【2】What Pasquale Rotella said in Paragraph 4 shows that ______.
A. dance music has finally become popular.
B. there is too much music for people nowadays.
C. electronic dance music festivals are easy to hold.
D. people can make their music heard easily nowadays.
【3】According to Bob Pittman, radio ______.
A. will be out of date quite soon.
B. is no longer listened to today.
C. will always be loved by some people.
D. is the best tool to introduce new songs.
【4】What is the main idea of the passage?
A. People prefer to listen to music online nowadays.
B. Technology is greatly changing the music industry.
C. The number of live concerts has greatly increased.
D. CD sales in the United States have greatly dropped.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【解析】
试题分析:本文讲述技术正引起音乐产业的巨大改变,现今音乐人以及音乐公司都在利用技术来引起公众的兴趣,同时人们通过技术也使自己的音乐更为容易被公众所知,这种改变随之也带来了音乐会以及音乐节的热潮。
【1】C细节理解题。根据第二段第三句Social media is a wonderful thing. You can make use of it to reach the public社交媒体是很棒的东西。你能利用它来使公众熟知它,可知他认为社交媒体能帮助他的乐队出名,故选C
【2】D分析推理题。根据第四段倒数第二句Someone could make it in their bedroom and put it out there. People can gain fans online without anyone’s help.人们能在卧室做音乐并广为传播。人们能在网上就增加粉丝却不用任何人的帮助,即现今人们能更容易的使自己的音乐被公众知道,故选D
【3】A细节理解题。根据最后一段倒数第三句But Rob Light says radio will soon be a thing of the past.可知他认为收音机马上会过时,故选A
【4】B推理分析题。根据本文第一句Technology is creating big changes in the music industry.技术正引起音乐产业的巨大改变,后文就围绕改变而谈的,可知本文主要就是讲技术正引起音乐产业的巨大改变,故选B